YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama


Kitapla randevunuz var

İstanbullu kitapseverlerin kitapla büyük randevusu yarın başlıyor. Okuru kitapla ve yazarıyla buluşturacak olan ve 259 ayrı yayınevinin katıldığı 19. TÜYAP Kitap Fuarı'nın bu yılki ana teması "Küreselleşme".

Hemen hemen her şehirde, okurla kitabı ve yazarını biraraya getiren küçüklü büyüklü pek çok kitap fuarı düzenleniyor olsa da, bu yıl 19. kez düzenlecek olan TÜYAP Kitap Fuarı ağırlığını hâlâ koruyor. Ve İstanbullu kitapseverlerin kitapla buluşacağı günler yarın başlıyor.

Bu yıl 19.'su düzenlenecek fuarın, klasik mekanı İstanbul Sergi Sarayı'ndaki resmi açılışı Kültür Bakanı İstemihan Talay ve onur yazarı Şükran Kurdakul tarafından bugün yapılacak. Ana teması "Küreselleşme" olarak belirlenen fuarda, 259 yayınevi tüm kitaplarını sergileyecek. Fuarda, konferans, söyleşi, ödül töreni, açıkoturum ve gösteri tarzında düzenlenecek toplam 72 kültür-sanat etkinliğine 200 yazar, sanatçı, bilim adamı ve politikacı konuşmacı olarak katılacak.

TÜYAP Kitap Fuarı'na bu yıl da çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı yazar katılacak. Konuk yazarlar arasında ABD'li yazar Marlo Morgan, Yunanlı yazarlar Petros Markaris ve Alkioni Patadaki, Fransa'dan Jose Bove, Jean-Michel Thibaux ve Emmanuele Bernheim, İngiltere'den Tarık Ali ile Almanya'dan Ulrich Beck olacak.

Giriş ücreti 1 milyon lira olarak belirlenen fuarda, öğrenciler, öğretmenler ve öğretim görevlilerinden ücret alınmayacak.

72 ayrı etkinlik

Fuardaki etkinliklerden bazıları şöyle: 4 Kasım günü "İnsanlığı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor-Küreselleşme ve Sorunları?" başlıklı panel, Murathan Mungan'ın "Bir Rüya İmkanı Olarak Edebiyat" konulu söyleşisi yapılacak. Pazar günü, bu yılın onur konuğu Şükran Kurdakul, Server Tanilli ve Öner Yağcı'nın katıldığı "Şükran Kurdakul'un Sanatı ve Edebiyatımızdaki Yeri" konulu panel, Hıfzı Topuz'un "Anılar" adlı söyleşisi ile "Kunduz Düşleri" başlıklı şiir dinletisi var. Pazartesi günü Türkan Şoray'ın imza günü ve söyleşisi var. 9 Kasım'da Jean-Michel Thibaux, Yılmaz Karakoyunlu ve Mehmet Coral'ın katıldığı "Tarihi Roman" paneli ile Marlo Morgan'ın "Aborijin Rüya Zamanı" başlıklı söyleşisi izlenebilir.

10 Kasım Cuma Oya Baydar, Selim İleri, Semih Gümüş ve Zeki Coşkun'un Türk romanında yönelişleri masaya yatıracakları panel, mizah yazarı Cihan Demirci'nin "Zombilirkişi Nedir, Kime Denir, Nasıl Olunur, Ölüm Türk'e Neden Yakışıyor?" isimli söyleşisi ve Cezmi Ersöz'ün sevgi üzerine söyleşisi ile imza günü yapılacak. 11 Kasım Cumartesi günü, Akgün Akova ve Sunay Akın'ın katıldığı "Aşkın Hangi Gözü Kör?" söyleşisi izlenebilir. 12 Kasım Pazar günü, A Salonu, yapılan yarışmaların ödül törenlerine mekan olacak.

Kültür Servisi


Kağıda basmak için tıklayın.

İnanç özgürlüğü ve hukuk
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından düzenlenecek "Demokratik Hukuk Devletinde Din ve Vicdan Hürriyeti" konulu bir sempozyumda, konunun hukuki boyutları ele alınacak.
Belkıs kışın uyuyacak
Belkıs Zeugma, antik kentindeki kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kış uykusuna çekildi. Zeugma Kazıları Koordinatörü Kemal Sertok, Zeugma'da iyi işler yapıldığını, gözlerinin arkada kalmadığını ve bu açıdan huzurlu olduklarını söyledi. Zeugma'da yapılan kazıları değerlendirdiğinde, "ah, vah denilmeyecek" çalışmalar gerçekleştirildiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sertok, "Birbirinden değerli mozayikler, Türkiye müzelerinde bir örneği olmayan 155 c.m. büyüklüğündeki bronz Mars heykeli, heykelcikler, freskler, bullalar (mühür baskıları), bronz kandiller, Helenistik döneme ait stel, altın yüzük ve figürler bulduğumuz Zeugma'da güzel işler yapıldı" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...