YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Teknik direktör Scala, Beşiktaş'ta sistemin oturduğunu söyledi

SAAT GİBİ İŞLİYORUZ

Beşiktaş, ligden sonra kupa da G.Saray'ı mağlup ederek, sezonun ilk kupasını kazandı.

Bilgili'den övgü

Genç ağırlıklı kadroyla çıktığı Atatürk Kupası maçında mükemmel bir oyun sergileyip kupayı alan Beşiktaş'ta çifte sevinç. Siyah-Beyazlılar, bir yandan Scala ile ligde ilk kupayı kazanmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da genç futbolcular üstün performansına alkış tutuyor. Özellikle genç oyuncuların hırsından memnun olduklarını söyleyen Başkan Serdar Bilgili, takımın her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirterek, "Nevio Scala ile bu sezon bütün kupalara amborgo koyacağız. O'na ve bütün futbolcularımıza inancımız tam" diye konuştu.

Sistemin ürünü

Teknik direktör Nevio Scala, Beşiktaş'ın yedek kadro ile G.Saray'ı yenmesinin getirmeye çalıştığı sistemin başarısı olduğunu söyledi. İtalyan hoca, Siyah-Beyazlı takıma geldiği günden itibaren yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Takımda, as ve yedek oyuncu kavramını ortadan kaldırdık. Bunun ilk meyvasını da Atatürk Kupası'nı kazanarak aldık. Bu oyun sistemi ve bu kadroyla büyük başarılara imza atacağız. Düşündüğümüz sistem saat gibi işlemeye başladı" dedi.

Lucescu'yu sıkıntı bastı

Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu, ateş çemberinde. Beşiktaş'a 10 gün içinde iki kez kaybeden Rumen hocanın son şansı Graz maçı.

Taraftardan tepki

Galatasaray'da salı günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Strum Graz maçı öncesi, tedirginlik hakim. Takımın son dönemde üst üste aldığı başarısız sonuçlar, dönüm maçı olarak gösterilen S.Graz maçı öncesi Rumen teknik adamı zor durumda bıraktı. 10 gün içinde Beşiktaş'a karşı 2 kez kaybeden Lucescu, Sarı-Kırmızılı tribünler tarafından istifaya davet edildi.

Oyuncularını uyardı

Lucescu dün futbolcularıyla yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı ve uyarılarda bulundu. Futbolcularına, kendilerini tanıyamadığını söyleyen Rumen hoca, "Kazanma hırsınızı kaybetmişsiniz. Maç bir kaç kişinin gayretiyle değil, takım oyunu ile kazanılır. Graz maçından önce herkes kendini kafa olarak yenilesin çünkü telafisi olmayan bir maç oynayacağız" dedi.

Cimbom düşüşte

Galatasaray'ın düşüşü, dünya sarılamasına da yansıdı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun yaptığı değerlendirmeye göre, Galatasaray uzun bir aradan sonra ilk kez düşüş yaşadı. Eylül ayında dünyanın en iyi 2. takımı olan Galatasaray, Ekim ayında ise 1 basmak geriledi ve 3. sırada yer aldı. İspanya'nın Real Madrid takımının 319 puanla zirveye oturduğu ekim ayı değerlendirmesinde, Bayern Münih aynı puanla 2., Galatasaray ise 301.5 puanla 3.'lükte yer aldı.

 
Spor Yazarları

Mehmet Atalay :
En büyük tehlike!




Kağıda basmak için tıklayın.

HAKAN ÇİZME'Yİ AŞTI
Hakan Şükür, "Hayatımın en anlamlı golünü attım. Artık eleştiriler, baskılar sona erecek. Herkes kim olduğumu birkez daha görecek" dedi.
YANCHEV TRABZON'DA
Bordo-Mavililer, dün İstanbul'da Bulgar oyuncunun menaceriyle prensip anlaşmasına vardı. Yanchev pazartesi günü Türkiye'ye gelip imza atacak.
Çıkışımız sürecek
F.Bahçe'nin başarılı yıldızı Abdullah, Denizlispor maçıyla iyi bir hava yakaladıklarını belirterek, "Bizim için zor bir dönem başlıyor. Ancak başaracak güçteyiz"dedi.
FENERBAHÇE'nin yıldız futbolcusu Abdullah Ercan, ligde zor bir döneme girdiklerini belirterek, "Denizlispor galibiyetiyle iyi bir hava yakaladık. Ancak daha da iyi oynamak mecburiyetindeyiz'' dedi. Milli futbolcu, Ankaragücü maçının zor olacağını ifade ederek, "Bizim için zor bir dönem başlıyor. Ankaragücü'nün ardından Gaziantepspor, Trabzonspor ve Galatasaray ile karşılaşacağız. Amacımız bu haftaları en az hasarla atlatmak. Çıkışımızın süreceğine inanıyorum" dedi.
TEKNİK direktör Mustafa Denizli, Ankaragücü maçı öncesinde bugün ve yarın yapılacak son iki antrenmanı basına kapattı. Denizli'nin bu iki günde taktik çalışması yapması bekleniyor. Sakat olmasına rağmen Denizli ile görüşerek Ankaragücü maçında oynamak istediğini söyleyen Andersson'un durumunun maçtan önce netleşeceği öğrenildi. Bu arada PFDK, Lazetiç'e Denizlispor maçındaki hareketinden dolayı 1 maç ceza verdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...