YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


HRW'den, Avrupa Parlemantosu'na kaygı dolu bir mektub
Başörtüsü korunmalı

Başörtüsünün korunması gerektiğini kaydeden Uluslararası İnsan Hakları kuruluşu HRW, yasağın laiklik adına sürdürüldüğünü de vurguladı.

Uluslararası İnsan Hakları kuruluşu Human Rights Watch, Devlet Planlama Teşkilatı'nın tatil kamplarına getirilen başörtüsü yasağını ve başörtüsüyle derse girdiği için 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Nuray Canan Bezirgan'ı Avrupa Parlamentosu'nun gündemine getirdi.

'Yasak, sözleşmeye aykırı'

HRW'nin Avrupa Parlamentosu üyesi parlamenterlere gönderdiği mektupta, "HRW başörtüsü takıp takmamayı korunması gereken toplumsal bir ifade olarak kabul ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eylemini Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. maddesine aykırı görüyor" denildi.

'Laiklik adına sürdürülüyor'

Human Rigths Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü) haziran ayı içinde Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ile ilgili kaygılarını bir mektupla Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekillerine iletti. Türkiye'deki okullarda ve devlet dairelerinde yaşanan başörtüsü yasağının ve bundan kaynaklanan sorunların dinmek bilmediği belirtilen mektupta, bu uygulamanın laiklik adına ve ordunun da desteği ile sürdürüldüğü kaydedildi. Mektupta, "Laiklik adına yapılan bu uygulama binlerce dindar müslümanın egitiminin engellenmesine ve egitim, sağlık gibi sektörlerde çalışmalarına engel olmuştur" denildi.

MEB şikayet edildi

HRW'nin mektubunda, Milli Eğitim Bakanlığının başörtüsü takmanın bir suç olduğunu ve cezasının da meslekten uzaklaştırma olduğunu öne süren bir açıklaması da hatırlatırlatılarak, "MEB kıyafet genelgesine uyulmadığı için 300 ilkokul ve lise öğretmeninin meslekleriyle ilişkilerinin kesildiğini açıklamıştır" denildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Elveda sevgili okurum
Gazetecilerin veda yazıları insanları her zaman duygulandırmıştır. Gün olur yıllarca çalıştığı gazeteye veda etmek zorunda kalır gazeteci. Siyasal yaşamda olduğu gibi basında da alt üst oluşlar gerçekleşir. İsmi gazetesiyle özdeşleşmiş yazarların vedaları, kendileri kadar okurları için de ağırdır. Ailesinden, yuvasından kopar gibi olur insan.
Sivas'tan kalkmayan sis
Herkesin gözü önünde cereyan eden Sivas olaylarının gerçek sorumluları aradan geçen 7 yıla rağmen saptanamadı. Kafaları karıştıran birçok soru ise cevap bekliyor.
Mirzabeyoğlu zehirlendi mi? Avukat Harun Yüksel, Mirzabeyoğlu'nun yemeklerine halüsinasyona sebep olan ilaçlar konulduğundan şüphelendiklerini söyledi.
SAĞIM SOLUM eylem
'Kaçakçıyla işbirliği yok'
Gümrük eski Başmüfettişi Necati Can, Kintex firmasıyla ilgili soruşturma yürüttüğü dönemlerde Afganlı mücahitlerle kaçakçıların mermi satışı konusunda bağlantı kurması için aracılık yapmadığını açıkladı. Gazetemizin 26 Haziran 2000 tarihli sayısında 'Kaçakçıyla işbirliği yaptık' başlığıyla yer alan haberle ilgili bir açıklama yapan Can, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Habere konu olan röportajda Kintex'in 1979 yılında Afganistan'da çarpışan mücahitlere kesinlikle Kaleşnikof mermisi alınmasına izin vermediğinin tespit edildiği anlatılmıştır. Bu konular izah edilirken kesinlikle kaçakçılarla işbirliği yapıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...