YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


'Bomba kamyon' taktiği

Çeçenistan'ı işgal eden Ruslara zor günler yaşatan Çeçen mücahitler, önceki gece ve dün düzenledikleri intihar saldırıları ile 400'den fazla Rus askerini öldürdü. Ölü sayısı sürekli artıyor.

Çeçenistan'ı işgal altında tutan Ruslara zor günler yaşatan Çeçen savaşçılar önceki gece ve dün düzenledikleri intihar saldırıları ile 400'den fazla Rus askerini öldürdü. Çeçen güçlerin sözcüsü Movladi Udugov, Çeçenistan'da bomba yüklü kamyonlarla düzenledikleri 4 intihar saldırısında yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı. Udugov, Çeçen savaşçıların her biri 10 ton patlayıcı yüklü kamyonlarla Argun, Gudermes, Urus-Martan ve Noyber'de Rus asker ve polisinin bulunduğu yerlere intihar saldırıları düzenlediklerini belirtti.

Argun kentinde bir polis yurdu yakınında, Çeçen mücahidlerin düzenlediği bombalı saldırıda en az 120 Rus öldü ve 81 kişi de yaralandı. Yurtta, OMON özel polis biriminin kaldığı kaydedildi. Doğudaki Gudermes kentinde de bomba yerleştirilen bir kamyonun patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 200 Rus öldü. "Saldırılar yüzlerce kişinin ölümüne yol açtı. Argun'da 120, Gudermes'te de 200 kişi öldü" diyen Udugov, "Rusların Urus-Martan ve Noyber'de kaç kayıp verdiğine dair elimizde henüz bilgi yok, çünkü çatışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Hattab: Son uyarı

Çeçen komutanlardan Hattab, mücahitlerin Rus kuvvetlerine kadın, çocuk ve yaşlıların aralarında bulunduğu Çeçen sivillerin serbest bırakılması, sadist Albay Budanov'un cezalandırılması ve işkencelerin durması için 3 gün süre verdiklerini duyurarak, bir daha uyarıda bulunmayacaklarını belirtti.

'Bu daha başlangıç'

Çeçen sözcü Movladi Udugov, Ruslara yönelik intihar saldırılarının "geniş çaplı operasyonun başlangıcı" olduğunu söyledi. Şamil Basayev'in sözlerini aktardığını belirten Udugov, saldırıların Çeçenistan'da "psikolojik dönüm noktası olduğunu ve yüzlerce Çeçen mücahidin intihar saldırıları için gönüllü olduğunu" belirtti. Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov, "Rus güçlerinin 2-3 ayda yenilgiye uğrayacağını ve intihar saldırısı taktiğinin Çeçenistan'ın denetimini ele geçirmek isteyen Ruslara hiç şans vermediğini" belirtti.




Kağıda basmak için tıklayın.

Amerikalı'ya ayrıcalık yok
BM bünyesinde oluşturulacak uluslararası savaş suçları mahkemesinde askerlerine ayrıcalık isteyen ABD'ye, Türkiye ve İsrail'den başka destek veren ülke çıkmadı.
FKÖ tarih belirlemedi
Filistin Kurtuluş Örgütü, Arafat'ın önümüzdeki sonbaharda ilan edeceğini söylediği bağımsızlık ilanına destek verirken, tarih konusunda bir açıklama yapmadı.

Amerikalılar ruhi bunalımda
ABD'de yapılan bilimsel bir çalışma, Amerikalıların büyük çoğunluğunun, stres, depresyon ve anksiyete kaynaklı ruhi bunalım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Indiana Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırma raporuna göre, yüzde 26'dan fazla Amerikalı yetişkin, kendini ruhi bunalım içinde hissediyor. Amerikan halkının yüzde 7'si ise akıl sağlığı açısından bir sorunla karşı karşıya olduğunu kabul ediyor. Bu oranın, ABD'de 1957 yılında yüzde 19 olduğu belirtildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...