YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 

TÜRK SİNEMASININ USTA KOMEDYENİ ARAMIZDAN AYRILDI

Elveda İnek Şaban

Son filmi için uçakla Trabzon'a giderken kalp krizi geçiren sanatçı, hayata gözlerini yumdu

Ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal, film çekimi için sanatçı arkadaşlarıyla birlikte Trabzon'a giderken uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Sunal, saat 07.05'de havalanacak THY'nin 046 sayılı İstanbul-Trabzon seferini yapacak uçağına oğlu Ali Sunal ve sanatçı Cem Davran'ın da aralarında bulunduğu 11 kişilik ekiple bindi.

Kemal Sunal uçak hareket etmeden fenalaştı. Bunun üzerine uçak kapısı açılarak havalimanındaki sağlık ekipleri uçağa alındı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Sunal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sunal'ın cenazesi daha sonra International Hospital Morgu'na kaldırıldı.

İnternational Hospital Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Melih Bulut, Sunal'ın tam uçak hareket edeceği sırada "ağır bir kalp krizi geçirdiği" kanısında olduklarını belirtti.

Doktor şaka sandı

Doç. Dr. Bulut, Sunal'ın kendilerine getirildiğinde ölü olduğunu bildirdi. Ailesinden öğrendiği kadarıyla kendisinin bazı kalp rahatsızlıkları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bulut, Sunal'ın kalp ilaçları kullandığını söyledi. Kendisine olayın telefonla bildirildiğini söyleyen Doç. Dr. Bulut, "Ben ilk önce şaka zannettim. Zaten bize geldiğinde hiçbir hayati fonksiyonu yoktu. Müdahale etme şansımız olmadı" dedi.

15 yıl sonra uçağa bindi

UÇAK FOBİSİ VARDI

SUNAL, çok korktuğu için binmediği uçağa 15 yıl sonra ilk kez bindiği an kalp krizi geçirdi. Sunal, çocukluğundan beri uçak fobisi yaşıyordu. Bu nedenle zaman zaman seyahatlerini iptal etmiş, Hindistan'daki film festivaline de gitmemişti.

EŞİ İŞYERİNDE ÖĞRENDİ

ÜNLÜ sanatçının eşi Gül Sunal, ölüm haberini Fenerbahçe'de işlettiği Gül Sunal Anaokulu'nda aldı. Sabah eşini havaalanına uğurlayan Sunal, acı haberi alınca apar topar okuldan ayrıldı. Sanatçı, haftada bir iki kere öğle yemeklerini çocuklarla yerdi.

CENAZE GETİRECEKTİ

BAŞROLLERİNİ Kemal Sunal, Cem Davran ile Rus oyuncu Yekaterina Rednikova'nın paylaştıkları Balalayka adlı filmin senaryosu gereği Batum'dan İstanbul'a uzanan bir otobüs yolculuğu yapılacaktı. Yolcuları ise Batum'dan bir cenaze getirecekti.

YARIN DEFNEDİLECEK

SUNAL'ın kalple ilgili şikayetleri daha önce de bulunuyordu, ancak ilk defa kalp krizi geçirdi. Sunal'ın cenazesi yarın Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenden sonra Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.




Kağıda basmak için tıklayın.

Sunal ihmal kurbanı

Cezaevlerinde F Tipi gerilimi
İHD İstanbul Şube eski Başkanı Kanar, Adalet Bakanlığı'nın F Tipi cezaevleri konusunda kesin kararlı olduğunu belirterek, "Korkarım ki cezaevlerinden yoğun tepki yükselecek. Çok acılı günler yaşayacağımızdan endişeliyim" dedi.
MGK boşluğu gördü
MGK, ortaöğretim kurumlarında verilen din eğitimini masaya yatırdı. Diyanet'le yürütülen ortak çalışma ağustostaki MGK gündemine getirilecek.
Bu yara da sarılsın
12 Kasım depreminin izi 5 yaşındaki Emircan'ın yüzünde yaşıyor. Ailesi, Emircan'ın yüzündeki deprem izlerinin silinmesi için yardım bekliyor.
BABA NE OLUR ÖLME!
Sunal son nefesini verirken oğlu Ali Sunal, "Baba ne olur ölme. Nefes al yaşayacaksın" diye ağladı.Trabzon Havalimanı'na rötarlı inen Diyarbakır adlı uçakta bulunan yolcular, sanatçının kalp krizi geçirdiği sırada yanında bulunan oğlu Ali Sunal'ın babasına suni tenefüs yaptığını ve sürekli olarak da, "Baba ne olur ölme, nefes al yaşayacaksın" diye bağırdığını söylediler. Bu arada, Trabzon Havalimanı'nda Kemal Sunal'ı karşılamak üzere bekleyen Hopalı turizmci Kenan Yıldız, sanatçının hayatını kaybettiğini öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Sunal'ın yaklaşık 15 kişilik bir ekiple Hopa'dan Acaristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arslan Abaşisze'nin davetlisi olarak Gürcistan'a giderek bir film çevirmeyi düşdüğünü belirtildi. Sunal'ın, ayrıca, Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde film çekmeyi planladığı öğrenildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...