YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Eylül'de yeni hükümet

FP Genel Başkan Yardımcısı Candan, DYP ile ANAP arasında 'aklama yakınlığı' doğduğunu belirterek, "MHP'nin yerine DYP hükümete girebilir" dedi. DYP'li Ekinci de 'imalı' konuştu

FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, soruşturma raporlarının görüşülmesi sırasında partiler arasında 'ilginç' gelişmelerin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki günlerde DSP-ANAP ve DYP arasında bir hükümetten bahsedilebilir" dedi.

Candan, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, soruşturma oylamalarında DYP'nin oylamalara katılmamasıyla ANAP'la arasında bir 'yakınlaşma' olduğunu belirterek, "Kurt-kuş-arı arasındaki tartışmalara bakıldığı zaman yeni bir hükümetten bahsedilebilir. Yılmaz'ın hükümete girmesinin beklemeye alınması da muhtemelen bu hükümet formulüne yöneliktir" diye konuştu.

DYP de 'sonbahar' dedi

FP'den gelen 'hükümet sonbaharda değişecek' iddiasına, DYP'den doğrulama geldi. DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, Meclis'in tatile girmesinin hükümet için bir "can simidi" olduğunu belirterek, "Gemi su almaktadır. Gemi sonbaharda son derece sıkıntılı duruma gelecektir" dedi. Ekinci, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, soruşturma oylamalarında MHP'nin siyasi çıkar uğruna hem hükümet gemisini, hem de kendisini yaraladığını belirtti. Ekinci, şöyle devam etti: "Şimdi Bahçeli, adeta Yılmaz'a 'pardon' diyor ve hükümete davet ediyor. Ama gemi su almaktadır. Gemi sonbaharda son derece sıkıntılı duruma gelecektir. Yılmaz'ın hükümete girmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecektir."

İstihbarat Servisi


Kağıda basmak için tıklayın.

'Ondan çok ders aldım'
Ünlü sanatçı Kemal Sunal'ın vefatı, siyasileri etkiledi. Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanlığı, Başbakan ve parti liderleri, Sunal'ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdiler
Yılmaz'ın gelişi ANAP'a yarar
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, ANAP lideri Yılmaz'ın, kabineye girmesinin "hem hükümet çalışmalarının daha süratlenmesi ve şekillenmesi, hem de kendi açılarından yararlı olacağını" söyledi.
Sezer'e 'Güven mektubu'
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Muhammed Lessir'i, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Ankara'ya yeni atanan Büyükelçi Lessir, kabulde, Cumhurbaşkanı Sezer'e güven mektubunu sundu, sekreteryasını takdim etti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sencer Özsoy'un da hazır bulunduğu kabulde, Cumhurbaşkanı Sezer, Lessir ve sekreteryası ile anı fotoğrafı da çektirdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...