T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Ortadoğu'ya yığınak

ABD ve NATO müttefikleri Ortadoğu'da savaşa hazırlanıyor. NATO donanması Akdeniz'de. ABD bölgeye asker gönderecek.

Daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü toplanan Kuzey Atlantik Konseyi, Washington'ın NATO imkanlarının kullanımına ilişkin taleplerini görüştü. ABD, NATO envanterindeki Awacs'lardan 5 adet talep etti. Ayrıca müttefiklerin özel kuvvetlerini savaş hazırlık durumlarıyla ilgili bilgi istedi. ABD'nin isteği üzerine NATO donanması Akdeniz'de konuşlanmaya başladı.

Türk komandolar görev yapacak

Avrupa Müttefık Kuvvetler Başkomutanlığı'na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre ABD, müttefiklerden komando tipi özel birlik talep etmeye hazırlanıyor. Özel birlikler Kuzey İttifakı'nın eğitiminde ve Afganıstan ile Ortadoğu'da düzenlenecek operasyonlarda görev alacak. ABD'nin İngiliz Gurkalar ile 22. Pagoda Birliği'ni, Hollanda Özel Hava Birliği'ni, Türkiye'den Bordo Bereliler ile Özel Harekat timlerini talep edebileceği gelen bilgiler arasında. Halen devam eden Afganistan saldırısının da özel birliklerin bölgeye girmesini sağlamak olduğu belirtiliyor. Washington'ı endişelendiren nokta, elinde soğuk hava koşullarında uzun sürecek operasyonlara katılacak eğitimli birlik sayısının az olması. ABD, bu açığı Türkiye ve İngiltere'den karşılayacak.

Irak'a saldırı için zemin hazırlanıyor

NATO, ABD'nin isteği üzerine deniz gücünü Akdeniz'in doğusunda konuşlandırmaya başladı. İttifak sözcüsü, tatbikatta bulunan 9 gemiden oluşan daimi deniz gücünün, verilen emir üzerine Akdeniz'in doğusuna gittiğini belirtti.

Öte yandanABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, terörlemücadele operasyonu içerisinde Irak'ın da bulunduğunu kaydetti. Rumsfeld, geçtiğimiz günlerde Florida'da görülen şarbon hastalığı ile ilgili olarak, bunun biyolojik bir saldırı ihtimali üzerinde durulduğunu ve bunun kanıtlanması durumunda, Irak'tan şüphe etmeyeceklerini açıkladı.

Bu arada Arap Birliği dışişleri bakanlarının, ABD ve İngiltere`nin terörle mücadele operasyonları kapsamında Afganistan`a düzenlediği operasyonların zaman içinde Arap devletlerini de kapsamasından endişe ettikleri bildirildi.

 
Hatemi: Saldırıyı durdurun
ABD'ye karşı sertleşen İran Afganistan'a saldırının derhal durdurulmasını istedi. Tahran'a göre ABD'nin amacı petrol bölgelerini kontrol altına almak.
ABD: Siviller de ölebilir
ABD Savunma Bakanı Rumsfeld, bombardıman sırasında ölen siviller için "pişman değiliz, savaş hali" ifadesini kullandı.
2 MİLYON KİŞİ ÖLMEYE HAZIR
MEKTUPLA BİYOLOJİK SALDIRI PARANOYASI
DİNİ LİDERLER SIKI KONTROL ALTINDA Pakistan hükümeti, dini liderleri sıkı denetime aldı. İslam Uleması Cemiyeti lideri Molla Fazıl Rahman, yeniden ev hapsine alındı. Pakistan'da İslam Uleması Cemiyeti bünyesindeki bir grubun başında olan Molla Samil Hak da İslamabad Havaalanı'nda gözaltına alındı. Sipah-i Sahaba'nın lideri Molla Azam Tarık da, Lahor Havaalanı'ndan alınarak bir aylık ev hapsine alındı.
10 Ekim 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED