T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Kahramanın adı: Halk

Yerel Televizyonlar Birliği, ekranlardaki medyatik kahramanlardan olumsuz etkilenen Türk halkını, Türkiye'nin gerçek halk kahramanlarıyla tanıştırıyor

Yerel medyayı ekonomik ve sosyal konumunda güçlendirmeye çalışan ve Türkiye genelinde 180 TV ile 416 radyonun üye olduğu Yerel Televizyonlar Birliği (YTB), ilginç bir projeye imza atıyor: "2001 Yılının Halk Kahramanları". Sivil toplum örgütü kimliğinin, kendilerine sorumluluklar yüklediğinden hareketle, bu projeyi başlattıklarını belirten YTB Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, son yıllarda Türk halkında büyük bir güven erozyonunun oluştuğunu söylüyor.

Projeyi, geleceğe güvenini yitirmiş olan Türk halkına moral vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Açıkkol, "Bu topraklarda yetişmiş zeki, başarılı, iyi ahlak sahibi insanlarımız '2001 Yılının Halk Kahramanları'projesiyle, kamuoyuna ilan edilecektir" diyor.

Türkiye'nin ciddi bir insan envanterinin olmadığına dikkat çeken Açıkkol, çok büyük bir potansiyeli olan ülkemiz insanının ekranlarda yer alan kısır bir camiadan ibaretmiş gibi gösterilmesinin de insanları karamsarlaştırdığını söylüyor.

Ekranlardaki yoz yaşamlar, şaibeli ilişkiler, iş dünyasındaki çöküşler, medya savaşları ve siyasetteki aşınmanın hepimizin karşısına ağır bir fatura koyduğunu kaydeden Açıkkol, YTB olarak bu olumsuz durumu tedavi edebilmek amacıyla başlattıkları projeyi şöyle anlatıyor:

Kahramanlar ödülü halktan alacak

"Proje kapsamında her ildeki TV ve radyolar, kendi illerinden çıkan başarısını kanıtlamış, erdemli insanları bir aylık bir dönem için ilan etmeye, özgeçmişlerini yayınlamaya başladılar. Başarılı insanların bu takdiminin ardından, 29 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek törenle "halkın onur ödülleri" sahiplerini bulacak. Her ilden 5'er temsilcinin olacağı törende, halkın kahramanları, ödüllerini halktan alacak."


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Savaş mı, talk show mu?
Havva Setenay İlhan'dan bir not daha: "Sonunda tüm dünyanın nefesini tutup beklediği saldırılar gerçekleşti. Yine evimizde otururken, dünyanın bir başka ucundaki insanların durmaksızın bombalandığını izliyoruz TV'lerden. Savaş bu kadar yakınlaştı... 21. yüzyıl modern insanının uygarlığa armağanı: naklen savaş görüntüleri... Bu savaşın neredeyse tek objektif kanalı ise eleştiri oklarını üzerine çeken El-Cezire. Dünya medyası çoktan saflarını belirlemiş. TV'lerden dünyanın birçok ülkesinde, herşeye rağmen sağduyulu insanların çıkıp bu savaşı protesto ettiğini öğreniyoruz. Ama tuhaf olanı saldırıya muhatap olan ABD'de bile insanlar savaş karşıtı gösteriler yapabilirken, Türkiye'de buna yeltenenlerin coplanması... Umarız dünya medyası bir an önce rutin seyrine döner ve daha fazla canlı yayında bombolama show'ları izlemek zorunda kalmayız."

 
22:00/STV
Doktorun korkunç oyunu
İlgi çekici gerilim filmlerini sinemasever izleyicilerle buluşturan Samanyolu TV'de, başrollerinde Nigel Hawthorne ve Mary Loise Parker'ın oynadığı, izleyenlerin kanını donduracak bir gerilim filmi geliyor ekrana... Çevresinde oldukça saygı gören bir psikolog olan Dr. Ellis, eskiden bir uyuşturucu bağımlısı olan hastası Caroline üzerinde mesleğini kullanarak bir oyun oynamayı planlamaktadır. Ellis psikolojik tedaviyi kullanarak hastası Caroline'nin geçmişini silip Peter ile tanışıp evlenmelerine zemin hazırlar.
Dr. Ellis yaptığı bu akılalmaz planla Peter'i öldürerek mirasına sahip olmayı düşünmektedir. Ancak bu korkunç plan, hiç de onun sandığı gibi kolay yürümeyecektir.
BEYNİMDEKİ KATİL
Yönetmen: Andrew Morahan
Oyuncular: Nigel Hawthorne, Mary Loise Parker, Jimmy Smits STV / 22.00

Show TV'nin kırdığı son ceviz
Show TV Pakistan'daki İslamic Üniversite'yi Laden'in kampı olarak gösterdi. Pakistan'nın Ankara Büyükelçiliği RTÜK'e yazı yazarak, kanalı şikayet etti. Büyükelçilik yetkilileri, 19 Eylül tarihinde Show TV'nin üniversiteyi Laden kampı olarak göstermesinin üniversitenin itibarını zedelediğini vurguladı. Show TV'nin görüntülerinin kendilerine verilmesini isteyen yetkililer, tazminat davası açacaklarını bildirdi. Bunun üzerine RTÜK Show TV'den görüntüleri istedi ve görüntüleri incelemeye aldı.
10 Ekim 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED