T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Saldırıda bir kişi daha tutuklandı

WASHİNGTON- New York ve Washington'u 11 Eylül'de kana bulayan saldırılarla ilgili olarak ikinci kişinin tutuklandığı bildirildi. CNN televizyonu, ikinci kişinin dün tutuklandığını haber verdi, ancak Federal Soruşturma Bürosu (FBI) haberle ilgili yorum yapmadı. CNN, tutuklanan kişiyle ilgili ayrıntı vermedi. FBI, önceki gün açıklama yaparak, biri önceki gün olmak üzere, New York'ta ifadelerinin alınması amacıyla iki kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldığını bildirmişti. Bu arada, Göçmen Dairesi yetkilileri de, soruşturma çerçevesinde 25 kişiyi ifadelerini almak üzere gözaltında bulunduruyor.

Ortadoğulu sanılan Hintli öldürüldü

ABD'de, Ortadoğulu sanılan bir Hintli'nin kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürüldüğü bildirildi. Arizona Republic gazetesinin haberine göre, 10 yıldır ABD'de yaşayan Hintli Balbir Singh Sodhi (49), Arap sanılarak bir benzin istasyonunda, kamyonet kullanan bir kişinin silahlı saldırısında öldürüldü.

'İslam'a cephe almak tehlikeli'

Fransa Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine,ABD'nin, maruz kaldığı tarihin en geniş çaplı terör saldırısı karşısında sağduyulu, en iyi yanıtı vereceği hususunda iyimser olduğunu belirtti. Vedrine, radyo ve televizyonun ortak mülakatında yaptığı açıklamada, "ABD, teröristlerin şeytani tuzağına düşmemeli. Bu tuzak da, dinler, uygarlıklar arası düşmanlığın körüklenmesi, Batılı devletlerin İslam devletlerine cephe almasıdır" dedi.

Bıçaklar İsviçre'den satın alınma

ABD'deki terörist saldırılarda kullanılan bıçakların İsviçre'de satın alındığı ortaya çıktı. İsviçre'nin çok tirajlı gazetelerinden Sontaggs Blick'in, "Uçakların kaçırılması sırasında kullanılan bıçakların İsviçre'de satın alındığına" ilişkin haberi, İsviçre adalet ve polis birimlerince de doğrulandı.

İsviçre soruşturma açtı

İsviçre bıçaklarının kullanıldığı iddialarının ve teröristlerin bu ülkede kaldığının belirlenmesinin ardından İsviçre, teröristlerin İsviçre`yi üs olarak kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesi için yasal soruşturma başlattı. Zürih üzerinden geçiş yaptığı belirlenen iki teröristten birisinin, yaz aylarında bir süre İsviçre`de bulunduğu doğrulanırken, ismi açıklanmayan bu kişinin Dünya Ticaret Merkezi`nin (DTM) yıkılan ikiz gökdelenderinden birine çarpan uçaktaki terörist Mohammed Atta olduğu ileri sürülüyor.

Amerika'da Afganistan'a destek

SAN SALVADOR- Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir grup öğrenci, Afganistan'a destek olmak amacıyla protesto gösterisi yaptı. El Salvador Devlet Başkanı Francisco Flores`in, ABD'deki terör saldırılarında ölen kurbanlar için San Salvador anıtına çelenk bırakmasının ardından bölgeye gelen bir grup öğrenci Afganistan'daki Taliban rejimini destekleyen sloganlar attı. Öğrenciler daha sonra Amerikan ve İsrail bayraklarını yaktılar.

New York'a köpek ayakkabısı

TORONTO- Kanada, New York'taki 110 katlı Dünya Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri'nin dev enkazında polise yardımcı olmak için yüzlerce köpek ayakkabısı gönderdi. New York Polisi, Kanada-ABD sınırının çok sıkı denetime alınması yüzünden gecikme olsa da, enkaz arama-kurtarma çalışmalarının en önemli elemanları olan köpeklerini Kanada'nın gönderdiği özel ayakkabılarla daha rahat kullanacak. Potinler kırıklardan koruyor.



17 Eylül 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED