T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Elektrikli işkence

Yılmaz destekli siyasi linç kampanyasında gözaltına alınan şahıslara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde diğer işkencelerin yanısıra, elektrikli işkence yapıldığı da belgelendi.

Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in düzmece raporu ve İDGM'nin talimatıyla ilk önce aile ve çocukları rehin alan, daha sonra da gözlem altına aldığı İstanbul Belediyesi eski bürokratlarına ve işadamlarına işkence yaptıkları belirlenen Organize Suçlar Müdürlüğü'nün, bir işkencesi daha tescillendi.

Mengi de işkence kurbanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Dairesi eski Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun tedavi edilmesi gerekirken sorgulandığını belgeleyen doktor raporunun ardından, gözaltındaki başka şahıslara da darp ve işkence yapıldığı belirlendi. Haseki Hastanesi'nin muayene sonucu verdiği rapor, işadamı Tufan Mengi'ye diğer işkence yöntemlerinin yanında elektrik verilerek işkence yapıldığını belgeledi. Raporda, Mengi'nin cinsel organlarında darp ve travma sonucu yaralanmalar, sol ayakta darp sonucu ödem ve sağ ayakta travma sonucu kan oturması izlendiği kaydedildi.

Tufan Mengi'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde polis tarafından yaptırılan muayenesinde verilen raporda "genel durumun iyi olmadığı, şuurun açık olduğu ve cinsel organlarında darp ve travmaya bağlı yaralanmalar, sağ bacakta travmaya bağlı ödem ve kan oturmasının izlendiği" ni belirtir rapor üzerine, sadece bu soruşturma- da en az iki işkence resmen tescillenmiş oldu.

Kadıoğlu'na verilen işkence raporunu beğenmeyen ve başka hastaneden işkence görmemiştir raporu alan polis, Tufan Mengi için aynı raporu almayı unuttu.

Saçan 10 ay hapsolmuş

İfadeleri sırasında gözlem altına aldıkları sanıklara; elektrik, su ve darp neticesi işkence yaptığı belgelenen ve hakkında 10 ay kesinleşmiş hapis ve memuriyetten men cezası bulunan, ancak bu cezası ertelenen Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın dün sabahki tutumu ise farklıydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski bürokratlarını ve şirket yöneticilerini gözlem altına alırken "malum medya" ya duyuru yapan ve "gelin çekin" diyerek kimlikler ve dosyalar temin eden Saçan'ın tutumu herkesi şaşırttı. n İstihbarat Servisi

Mengi'ye işkence belgelendi

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na bağlı Haseki Hastanesi'ne getirilen Tufan Mengi'ye de işkence yapıldığı belgelendi.

İŞTE İŞKENCE RAPORU

Yer: Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tarih: 14. 09. 2001 Saat: 18.10 Protokol no: 74 307 Muayeneyi isteyen kurum: Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Adı Soyadı: Tufan Mengi Baba adı: Hacı Cemal Şikayetleri: Darb ve cebr Fiziki muayene bulguları: Genel durum orta. Bilinç açık. Cinsel organında travmatik izler mevcut. Sağ bacakta ödem ve kan oturması (Ekimoz) izlenmiştir.

İşkenceden DGM'ye

Başkanı Mustafa Albayrak'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi, İstanbul DGM'ye sevkedildi. Mustafa Albayrak, Tufan Mengi, Necmi Kadıoğlu, Harun Karaca, İbrahim Karaca, Hamit Çelik, Nafiz Biber, Alican Balcı, Bahattin Aktaş, Remzi Uzun, Mehmet Karadeniz, Hayrettin Köktaş, Lütfiye Erdoğan ve Nuran Erdoğan, DGM'ye getirildi.

 
Komplo tutmadı
Büyükşehir bürokratlarıyla Albayrak A.Ş çalışanlarından 11 kişi çıkarıldıkları DGM Savcılığınca serbest bırakıldı.
İşkenceye siyasilerden tepki
Mesut Yılmaz patentli işkenceye siyasilerden tepki yağıyor. Mesut Yılmaz planlarına daha uygun düştüğü için Rüştü Kazım Yücelen'e İçişleri Bakanı yapmıştı.
Büyük provokasyon

Savaş yorgunu halk
Yüzyıllardır savaşlarla yoğrulan Afgan halkı, tekrar yeni bir savaşa zorlanıyor. Asya'nın gözde ülkesi olan Afganistan, başını bir türlü dertlerden kurtaramıyor.
Ladin: Bunu asla yapmadım

Dört TEDAŞ'lıya dava
KARS-Kağızman elektrik hattının yapımında yüklenici firmaya haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla aralarında Genel Müdür Yardımcısı Özkan'ın da bulunduğu 4 TEDAŞ yöneticisi hakkında dava açıldı.
Türk Telekom'da panik
TÜRK TELEKOM'un Dışkapı'da bulunan binanın kafeterya olarak kullanılan asma katında önceki gece doğalgaz sıkışmasından dolayı tüplerin ard arda patlaması büyük paniğe yol açtı.
Biz bu acıyı yaşadık
ABD'de meydana gelen ve tüm dünyayı ayağa kaldıran saldırı, yıllardır terörle mücadelede eden Türkiye'nin daha iyi anlaşılmasını sağladı. PKK terörü, 17 yılda yaklaşık 30 bin cana kıydı.
Susurluk 'karar' bekliyor
Özel Harekat eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile eski MİT'çi Korkut Eken'in 6'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığı davanın temyiz duruşması 20 Eylül'de yapılacak
Avşar'a pasaport şoku
Kıbrıs'a gitmek isteyen Hülya Avşar, pasaportunda tahdit olduğu belirlenince polis tarafından alıkonuldu ve ifade vermek zorunda kaldı.

17 Eylül 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED