AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Ne oldu bize?

Dün sizlere ne yazayım derken haber televizyonları yayınlarını keserek İsrail'de bir intihar eyleminin haberini çok heyecanlı olarak verdiler.. Eylemde 20 kadar İsrailli 'masum' yaralanmıştı.. Oysa yalnız son bir ay içinde İsrailliler günde 10-15 Filistinli'yi öldürüyordu ve bunlarla ilgili haberler ne bu televiyonlarda ne de benzeri gazetelerde yer almıyordu..

Oysa bu televizyon ve gazeteler günlerdir bizlere Irak savaşı ile ilgili görüntülerin yanısıra Amerikan silahlarının üstünlüklerini en ince detayları ile yansıtıyorlar..

Belki bazılarımız gidip bunlardan birkaç tanesini alıp evinde sergileyebilir!!

Amerika'nın 6 büyük silah tekeli son iki yılda Amerikan devletine toplam 132 milyar dolarlık satış yapmıştır. Pentagon şimdi bu en son teknolojilerle geliştirilmiş olan bu silahları Irak halkı üzerinde deniyor..

Şu anda Amerika ve İngiltere'nin Irak saldırısı için bölgeye yığdığı asker sayısı 230 bin civarında.. Bu askerlerin kullandığı yaklaşık olarak 2000 savaş uçağı 6 bin tank ile zırhlı araç 1200 çeşitli boyutlarda top kullanmaktadır..

Amerikalı General Stanley McChrystal saldırının ilk haftasında (Perşembe'ye kadar ) başta Bağdat olmak üzere tüm Irak şehirlerine 4300 lazer güdümlü bomba ve 600 Tomahawk füzesi attıklarını söylüyor.

Buna rağmen başarısız kalan Amerikalı ve İngilizler belki de kasıtlı olarak Cuma günü saldırılarını yoğunlaştırdılar.. Cuma ve Cumartesi günlerinde Amerikalılar 6000 bomba ve 675 füze attılar. Dün pazar günü ise (saat 17.00'ye kadar) tüm Irak şehirlerine 163 füze ve 2200 bomba atıldı..

Üzerimizden geçen bir helikopterin çıkardığı sesten ne kadar rahatsız olduğumuzu hatırlarsak tepelerinde günlük olarak 350 savaş uçağı dolaşan Iraklılar'ın neler çektiğini hayal etmenizi rica ediyorum. Üstelik bu uçaklar gösteri için değil bomba atmak için oralarda dolaşıyor.. Bu uçaklardan atılan bombaların yıktığı evler ve bu evlerin altında kalan yüzlerce insanın feryadı ölümü bekleyen tüm Iraklılar'ın ruhunu parçalamaktadır..

Peki biz ne yapıyoruz..

Gördüğümüz her vahşet sahnesinin ardından Amerikalı ve İngilizler'e lanet okuyoruz sonra da hiçbir şey görmemiş veya duymamış gibi normal yaşamımıza devam ediyoruz..

Borsa yarın ne olacak.. Dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi..

Oysa olup bitenlerede hepimizin şu ya da bu şekilde payı vardır.. Amerikan cinayetlerine seyirci kalan herkes gün gelir bu cinayetlerin hedefi olur.. Unutmayalım ki tepemizden uçan Amerikan uçakları ve füzeleri her gün Kerkük ve Musul'da onlarca evi yıkarak yüzlerce Iraklı'nın ölümüne neden olmaktadırlar..

Buğday siloları ile su tesislerini ve devletin gıda depolarını hedef alan Amerikalılar utanmadan bazı Iraklılar'a su ve yemek verirken görüntüleri tüm dünyaya gösteriyorlar..

Ama Amerikalılar kendi öldürdükleri binlerce Iraklılı'nın artık bayatlamış bu Amerikan yemeklerini de yiyemeyeceklerini unutuyorlar!!

…….

CNN Türk'te dün Cafe Siyaset programında konuşan Sayın Cemil Çiçek Amerikan saldırısı ve Amerikan-Türk ilişkileri hakkında tümüyle katıldığım ve oldukça ilginç şeyler söyledi..

Ancak Sayın Çiçek 'Osmanlı'yı arkadan vuran Araplar'ın Allah'ın belasını hakettiklerini' söyleyerek bugün yaşanan olaylara bağlantı yaptı.

Hükümetin sözcüsü durumunda olan Sayın Çiçek'in bu tür yaklaşımı beni hayretlere düşürdü.. Bilgili ve deneyimli bir politikacı olarak tanıdığım ve bildiğim Sayın Çiçek'in tarihsel olayları sonuçları itibarı ile değil de süreçleri ile birlikte değerlendirmesi gerekirdi..

Araplar'ın Osmanlı'yı arkadan vurdukları yönündeki bir yorum çok yüzeysel olsa gerek ..

Çünkü 'Araplar' daha Osmanlı'yı arkadan vurmadan Jön Türkler ve İttihat Terakkiciler bunu çok önceden yapmıştı..

Sayın Çiçek'in bunu çok iyi bildiğini sanıyorum ..

Üstelik bir belediye başkanı pozisyonundan öteye gitmeyen Şerif Hüseyin'i nasıl oluyor da tüm Araplar olarak gösterebiliyoruz.. Filistin'deki Osmanlı ordularına karşı ayaklananlar Araplar değil 5 bin siyonist çeteleridir..

Peki neden acaba Yahudiler Türkler'i arkadan vurmamış oluyor da Araplar vurmuş oluyor..

Unutulmamalıdır ki şu anda da Amerikan uçakları Türkiye üzerinden uçarak Irak halkına bombalar yağdırıyor..

Ama biz çıkıp da Türkler biz Araplar'ı arkadan vurduruyor ve bunun için de Allah belalarını versin demiyoruz ve diyebilecek olanlara da karşı çıkıyoruz!!


31 Mart 2003
Pazartesi
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED