AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
'İyi' kısalar başlıyor

Bu yıl 15.'si yapılacak Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali 3 Nisan'da başlıyor. Sinemaseverler yurtdışından 90, Türkiye'den 38 kısa filmin yer aldığı gösterim programını ücret ödemeden takip edebilecek.

İstanbul da yaşayan sinema severlerin heyecanla bekledikleri 15. Uluslararası İstanbul Kısa Film Günleri perşembe günü başlıyor. 3-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak Kısa Film Günleri, bu yıl da izleyecilerinin karşısına, kurmaca, canlandırma, deneysel ve belgesel filmlerden oluşan çok zengin ve özenli seçilmiş bir programla çıkıyor.

128 kısa film gösterilecek

Geçtiğimiz yıllarda, birçok uluslararası kısa film festivallerinde yer almış, ödüller kazanmış kısa filmler İstanbul'a geliyor. Yurtdışından 90. Türkiye'den 38 filmin yer aldığı programda, 75 kurmaca (fiction), 13 belgesel, 16 deneysel ve 24 canlandırma kısa film yer alıyor. Toplam film sayısı 128.

Gösterimler ücretsiz

35 mm ve 16 mm film formatında üretilmiş olan bu çalışmalar bir hafta boyunca "İstanbul Fransız Kültür Merkez", "İstanbul İtalyan Kültür Merkezi" ve "İstanbul Alman Kültür Merekiz" salonlarında, orijinal dillerine, İngilizce alt yazılı olarak gösterilecek. Ücretsiz olarak takip edilecek filmler her gün toplam 9 seansta gösterime sunulacak.

İki özel bölüm var

Programda, Türkiye'yi temsilen "İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması"nda ön elemeyi geçmiş filmler de yer alıyor. Ayrıca "Ethem Özgüven" ve "İlker Canikligil" toplu gösterileri bu yıl ki programın özel bölümleri.

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Macaristan, Meksika, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'nin katılacağı Kısa Film Günlerinin, bu yıl ki sponsorluğunu Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık üstleniyor.

Kısa Film Günleri boyunca film gösterimlerinin dışanda etkinlikler de yapılacak. Festivale konuk olarak katılacak olan yapımcı ve yönetmenler, Yapı Kredi Kültür Sanat Konferansları çerçevesinde katılacakları toplantılarda, kendi çalışmaları ve ülke sinemaları konusunda bilgi aktaracaklar.

5 Nisan'da saat 16.30'da Yapı Kredi Kültür Merkezi- Galatasaray'da, yurt dışından festivale gelmiş olan konuk yönetmenleri "Kısa Film Üretimi Üzerine Söyleşi" gerçekleştirilecek.

8 Nisan'da saat 18.30'da ise Tünel'deki Turkcell Salonunda "Avrupa'da Kısa Film Eğitim, Dağıtım ve Gösterim" üzerine, Polonya'dan dünyaca ünlü sinema okulu Lodz'un rektör yardımcısı Prof. Andrezi Bednerak'ın, Fransa'dan UNİFRANCE Kısa Film Bölümü sorumlusu Christian Gendre'ın ve İtalya'dan Roma Independent Film Festival Yöneticileri Fabrizo Ferrari'nin katılacağı bir konferans düzenlenecek.
Ayrıntılı bilgi için tel: 0 212 252 57 00

BİR HAFTALIK ŞENLİK

İstanbullu sinema severlerin heyecanlı bekleyişi 3 Nisan'da sona eriyor. 9 Nisan'a kadar sürecek 15. Uluslararası İstanbul Kısa Film Günleri'nde izleyici kurmaca, canlandırma, deneysel ve belgesel filmlerden oluşan çok zengin ve özenli seçilmiş bir programı takip edebilecek. İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve İstanbul Alman Kültür Merekizi salonlarında gösterilecek filmler, seyirci karşısına ücretsiz olarak çıkacak.

 
Hüseyin Cahit Yalçın kitaplaştı
Saray ressamı Ankara'da
Tiyatroye 'emek' verenlere ödül verildi
Ankara'ya bahar müzikle geldi
20. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Rusya Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konseriyle başladı. Sevda- Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl olduğu gibi baleden oda müziğine ve caza uzanan geniş bir yelpazede farklı etkinliklerin gerçekleşeceği festival, 26 Nisan'a kadar sürecek. Türk bestecilerinin eserlerinin ilk seslendirilişlerine öncelik verilen festivalde Güher - Süher Pekinel ve Jacques Loussier Trio, gitar virtüozü Manuel Barrueco, piyanonun yeni starı Naida Cole, latin müziğin sempatik grubu Chico & The Gypsies, Litvanya Oda Orkestrası ve piyanist Emre Elivar'ın da aralarında yer aldığı çok sayıdaki sanatçı ve orkestra Ankara'ya baharı müzik eşliğinde getirecek. Bilgi tel: 0 312 427 08 55
Ödünç Yaşamlar ve etkinlikler
Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın 5. Sanat Haftası, Ali Poyrazoğlu'nun tek kişilik oyunu "Ödünç Yaşamlar" ile başlıyor. 3-4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Haftada, Prof. Devrim Erbil'in Sanat Yaşamla Bütünleşir dialı anlatımı, Kent Orkestrası'nın popüler müzik dinletisi, Okullararası Aktif Resim Yarışması ve Uygulamalı Veli-Öğrenci Sanat Etkinlikleri yer alacak. Yönetmenliğini Haldun Dormen'in yaptığı Müzikallere Devam müzikali ile sona erecek haftada bir de sergi açılacak. Bilgi tel: 0216 443 01 06
Kütüphanelerde haftalık kutlama
1964'den beri kutlanan Kütüphaneler Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kütüphanenin ve kitabın hayatın merkezine oturmasını amaçlayan etkinlikler kapsamında Atatürk Kitaplığı'nda 'Kitap-Kütüphane-Karikatür', Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde 'Deprem ve Kitaplar', Edirnekapı Halk Kütüphanesi'nde 'Kitap ve Kütüphanecilik-Kitap', İstanbul Üniversitesi Bilim ve Kültür Merkezi'nde 'Eski Yazıdan Yeni Yazıya Geçiş' ve Süleymaniye Kütüphanesi'nde 'Yazma Eserlerin Yazma Fihristleri' konulu sergiler açımacak. Çeşitli konferans, panel ve söyleşilerin yapılacağı hafta Türk Sanat Müziği Konseri ile son bulacak.
1 Nisan 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED