AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Kazanmak düş değil INANMALIYIZ

Bugüne kadar hiç yenemediğimiz hatta tek gol atamadığımız, futbolu icat ettiği söylenen İngilizlerin karşısına Dünya 3.sü ünvanıyla çıkacağız.

Yerden isabetli verkaçlarla ağır İngiltere savunmasını dağıtmamız işten bile değil. Yeter ki, kanatlardan İlhan ve Nihat'ın istediği toplar gelsin.

Hiç unutamadığım bir anım var. Wembley'de İngiltere ile oynarken, Ünal'ın oyun 0-0 iken boş kaleye topu atacağına çok sert vurup topun direkten dönüş anı aklımdan çıkmıyor. O zaman İngiltere'nin başında olan Graham Taylor, maç sonrası bana "Ünal topa vururken kalbimin durduğunu hissettim. Top direkten dönünce yeniden hayata döndüm." demişti. İşte o an maçın dönüm noktasıydı. Ancak aradan geçen zaman artık böyle dönüm noktalarına ihtiyaç olmayan bir Milli Takım yarattı.

BECKHAM VE OWEN'E DİKKAT

Aslında Ada futbolu bize ters geliyor. Kornerden gelen hava topları, duran toplarlardaki başarıları ve korner gibi uzun taç atışları, İngilizlerin en büyük kozu. Usta ayak Beckham ve çok hızlı hareket eden zeki ve kıvrak Owen'e özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.

BÜCÜRLERLE DAĞITIRIZ

Uzun toplarla oynamayı gelenek haline getiren İngilizlerin artık Şenol Hoca tarafından ezberlenen sistemi, ay-yıldızlı onbirin tedbir almasını kolaylaştırıyor. Kısa boylu bücürlerimizle yerden isabetli verkaçlarla ağır İngiliz defansını dağıtmamız işten bile değil. Kanatlardan gelen topların kesinlikle havadan değil bel hizasını geçmeyecek şekilde yerden ortalanması şart.

NİHAT-İLHAN SÜPER FORVET

Özellikle son maçta çok durgun olan Hakan Şükür'ün oynatılmaması gerektiği kanısındayımi. Forvetin İlhan ve Nihat'tan kurulması ve bu ikilinin tıpkı Real Sociedad'taki gibi Kovaçeviç-Nihat ikilisi gibi oynatılmasının maçın kazanılmasında en etkili faktör olacağı inancını taşıyorum. Yıldıray ve Emre'nin orta sahadan ani ve sürpriz çıkışları özellikle Hasan Şaş'a fırsat yaratabilir. Çarşamba akşamı Türk futbolunun rüştünü ispat edip tescil etmesi gecesi olabilir. Ada'dan kazanılacak 3 puanın Avrupa Şampiyonası'na gidecek yolun başlangıç noktası olacağına inanıyorum. Geçmişte buna düş derdik, ama Türk Futbolu'nun şu anda geldiği noktada düşlerin değil, gerçeklerin yeri var.

GÜNEŞ Ada'da rekor arayacak

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futbol tarihine damga vurmayı sürdürüyor. A Milli Futbol Takımı'nın başında, 17. Dünya Kupası'nda elde edilen üçüncülükle tarihe altın harflerle geçen ve UEFA'nın resmi internet sitesinde düzenlenen ankette 2002'nin en iyi teknik adamı seçilen Güneş, şimdi de Fatih Terim ile ortak olduğu, milli takımın başında en fazla galibiyet elde eden teknik adam rekorunu tek başına eline geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye, 2 Nisan Çarşamba günü Sunderland kentinde yapacağı İngiltere maçını da kazanması durumunda, Şenol Güneş, 17 kezle Fatih Terim ile ortak olduğu, milli takımın başında en çok galibiyet alan teknik adam rekorunu tek başına eline geçirecek.

İngilizler sıkıntılı

İngiltere'nin Liechtenstein ile oynadığı maçta sakatlanan Heskey'in Türkiye maçında oynamasının şüpheli olduğu belirtildi. Heskey'in Türkiye maçında oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Heskey'in oynayamaması durumunda teknik patron Eriksson'un 17 yaşındaki Darius Vassell'e ilk 11'de yer vermesi bekleniyor. İngiltere Milli Takımı'nda aşil tendonlarından sakatlanan Sol Campbell'ın da tedavisinin devam ettiği bildirildi.

ÇETİNER: Hedefimiz puan ya da puanlar

14. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'nda 1 Nisan'da İngiltere ile Newcastle'da yapacağı maçın hazırlıklarını Sunderland kentinde sürdüren Ümit Milli Takım'da, antrenör Raşit Çetiner, rakiplerinin Portekiz ile yaptığı maçı izlediğini ve gerekli notu aldığını söyledi. Çetiner, ''Grupta yenilgisiz tek takım biziz. 1 Nisan'daik maçta, Fatih ve Selçuk yok. Ancak onların yerine oynayacak oyuncularım da eksikliklerini hissettirmeyecekler. İngilizler çok güçlüler. Ancak hedefimize varabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Öncelikli hedefimiz galibiyet. 1 puan da iyi olur'' dedi.

Spor Yazarları
Güray Soysal : Mahmut Kulein :
Ankara milli maç istiyor Özerkleşme-Yerelleşme (3)
 
F.Bahçe'de karar anı
Gözler Yıldırım'ın ağzından çıkacak kelimelere çevrildi.
Arif özlem giderecek
LUCESCU'dan yedeklere güvenoyu
Kocaeli ile oynanan hazırlık maçında forma giyen Ali Cansun, Tamer ve Eser ilk 11'i zorluyor.
Turgay Demirel'den GSGM'ye misilleme
5 ALTIN ADAM
Türkiye, 16 ülkeden 161 sporcunun katıldığı turnuvada takım halinde şampiyon oldu.
Aybaba'dan Güneş'e hatırlatma
Trabzonspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Türkiye'nin, İngiltere karşısında çok zorlu bir sınav beklediğini belirterek, "İngilizleri orta sahada durdurmalıyız" dedi. Aybaba, yüksek top oynayan ve duran topları iyi kullanan rakibimize karşı bizim de fizik gücü yüksek olan futbolcularımızı bu maçta kullanmamız gerektiğini söyledi. Aybaba ayrıca, "Bizim orta sahamızda yer alacak futbolculardan Okan, Emre ve Tugay'ın fiziksel yapıları belli. Bu alanda, önemli olan ilk toplara yerinde müdahale yapılmasıdır" diye konuştu.
Konya 1attı, 3 aldı
Antalyaspor'u Hasan'ın golüyle yene Yeşil-Beyazlılar 2.'liğe yükseldiler. İkinci Lig A Kategorisi'nde Konyaspor, Antalyaspor engelini tek golle geçerek puanını 48'e çıkararak 2. sıraya yükseldi: 1-0. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 62. dakikasında Hasan ile Konyaspor 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve maç evsahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
31 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED