AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Şifa gitti, havuç suyu geldi

Başkentte son 1,5 yıldır bir içecek moda; ŞİFA. Öyle adına bakıp özel bir bitki filan zannetmeyin. Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin teşkilat açılışları ve seçim mitinglerinde "sesinin bozulmaması" için özel bir içecek hazırlatmıştı. Limon, maydonoz ve bal karışımından yapılıyor. AK Parti'de Genel Başkan katının değişmez içeceği olmuştu.

Ancak şimdi şifanın papucu dama atıldı. Geçen hafta gazetemiz yönetimiyle Başbakan Erdoğan'ı makamında ziyaret ettik. Erdoğan'la yaklaşık 1,5 saat sıcak bir sohbet gerçekleşti. Başbakan, "ne içersiniz" diye sorunca ağırlıklı olarak "çay" dendi. Hemen araya girip "Efendim burada ŞİFA bulunur mu" diye sorduk. Başbakan önce gülümsedi sonra yeni içeceğini açıkladı; "Şifa yok, ama havuç suyu var."

Yazarımız Fehmi Koru rejim uyguladığı için havuç suyu yerine çay içmeyi tercih etti.

Başbakan Erdoğan, şifayı ses telleri için kullanıyordu, ancak havuç suyunu neden içtiğini sorma fırsatı olmadı.


Doğan galibiyete sevinemedi

Süper ligin sonuna yaklaşıldıkça heyecan artıyor. Ancak kimi futbol kulüplerimiz galibiyete sevinemiyor. Bakın nasıl: Geçtiğimiz hafta Gölbaşı Patalya Oteli'nde yapılan belediye başkanları toplantısında da futbol ağırlıklı konuşuldu. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakırspor'un arka arkaya iki futbol devini yenmesi nedeniyle hayli sevinçliydi: "Artık büyükler Diyarbakır'a gelirken iki kere düşünmeliler" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ise deplasmanda Kocaelispor'u yenmelerine rağmen keyifsizdi. "Hayırdır başkan" dediğimizde, nedenini açıkladı: "Galibiyet iyi de ben primleri düşünüyorum!"


Politik Fiskos'a TBMM'de sansür!

Politik Fiskos'u takip edenler hatırlayacak, geçen hafta köşemize "61 yaş"a takılan bir TBMM bürokratını konuk etmiştik. Bürokratımız TRT Genel Müdürlüğü'ne de adaydı ve emekliliği hiç düşünmüyordu. Geçen hafta bu köşede çıkan Politik Fiskos, basın özetlerinin yer aldığı TBMM Basın Bülteni'ne alındı. Ancak "işgüzar bürokratımızın" kendisi ile ilgili bölümü bültenden çıkardığı gözümüzden kaçmadı. Politik Fiskos'a sansür oldukça kendisi de konuğumuz olmaya devam edecek.


Sempozyum -Nouma ilişkisi

Beşiktaş'ın siyahi oyuncusu Nouma'nın hareketi ve kulüpten atılması çok konuşuldu. Beşiktaşlı TBMM Başkanı Bülent Arınç da Nouma'nın gitmesine sevindi. "Beşiktaş'da başka şımarık futbolcular da var" diyen ama isim vermeyen Arınç, Meclis'teki "Anayasa Hukuku" sempozyumuna medyanın ilgi göstermemesinden yakınırken de Nouma'lı bir örnek verdi: "Burada yaptığımız uluslararararası çok önemli bir sempozyum var ama Pascal Nouma kadar basında yer bulamıyor."


'Kazları güldürerek yolan' Maliye Bakanı

Bugüne kadar Maliye Bakanlı koltuğuna oturan bakanların aksine, "sürekli gülümsemesiyle" tanınan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hafta başında Edirne'de incelemelerde bulundu. Unakıtan'ın, Edirne Ticaret Borsası'nı ziyaretinde Konsey Başkanı Nejat Ekren Basmacı, bir itirafta bulundu. Kendisinin de bir maliyeci olduğunu hatırlatan Basmacı, "Bize okulda, 'Maliye, kazları bağırtmadan yolma sanatıdır' diye öğrettiler. Sayın Bakanım, sizinle birlikte bu kural değişti ve 'kazları güldürerek yolma sanatı'na dönüştü" dedi. Maliye Bakanı Unakıtan, Başkanın sözlerine gülmekle yetindi.


Vekiller Meclisspor taraftarı çıkmadı

23 Nisan Bayramı dolayısıyla Meclisspor çocuklarla maç yaptı. 19 Mayıs Stadı'ndaki maç yoğun yağmur altında oynanırken, bakanlar ve milletvekilleri Meclisspor'u değil çocukları tuttu. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Tabii ki çocukları tutuyorum. Çocuklar kazansın ki moral bulsunlar ve gençlerin önü açılsın" dedi. Devlet Bakanı Beşir Atalay da "Ben de çocukları tutuyorum. Çünkü bugün en mutlu bayramları. Onlar kazansın"dedi. Çocuklar maçı 3-2 kazandı.


Yolsuzluktan ne çok dertli varmış!

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun başı, "şikayet dilekçeleri" ile dertte. Komisyon Başkanı Azmi Ateş'in, "Kimin elinde yolsuzluk belgesi ve bilgisi varsa komisyona göndersin" şeklindeki çağrısını, vatandaşlar yanlış anladı. Örneğin, komisyona, "Apartman yöneticisi aidatları usulsüz harcıyor", "Tarla komşum sınırı ihlal ediyor", "Müdürüm personele kötü davranıyor" şeklinde de ihbarlar gelmeye başladı.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


28 Nisan 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED