AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Ülkenin gündemini değiştiremeyecekler'

Başbakan Erdoğan, "işsizliği azaltmaya" ve "felaket tablosunu iyileştirmeye" çalıştıklarını belirterek, "İşimize bakıyoruz. Sorumluluk sahibi herkes, ülkemizi sıçratmayla meşgul olmalı" dedi.

Başbakan Erdoğan, "işsizliği ve yoksulluğu azaltmaya" ve "devraldıkları felaket tablosunu iyileştirmeye" çalıştıklarını belirterek, "İşimize bakıyoruz. Sorumluluk sahibi herkes, ülkemizi nasıl sıçratırız bununla meşgul olmalıdır. Türkiye'nin gündemini farklı gündemlerle karıştırmak yanlışına düşmeyiz. Bizler ülkenin kalkınmasıyla uğraşırken, hala farklı dünyada dolaşanlara söyleyeceğim bir şey yok" dedi. Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Abant Palace otelinde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerle sohbet etti.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Herşeyin 30 Nisan'da MGK'da tartışılacağına ilişkin yorumlar var. Beklentiniz nedir?" sorusunu cevaplarken, şöyle konuştu: "Dün Denizli'deydik. Türkiye'nin şu anda gündemindeki, Denizli'deki heyecanı size yansıtıyorum. İhracatımızı nasıl daha fazla artıracağız? İşsizlerimize nasıl iş bulacağız? Aydın-Denizli arasındaki 126 kilometrelik duble yolun yapılışındaki o heyecanı halkın paylaştığını gördük. Türkiye'nin gündemini farklı gündemlerle karıştırmak bir hükümetin milletten aldığı emaneti onunla karıştırması olur ki, biz böyle bir yanlışın içine düşmeyiz. Şu anda işimize bakıyoruz ve işimiz devraldığımız, teslim aldığımız o çirkin tabloyu, o felaket tablosunu her gün daha iyiye götürmektir."

Sorumluluk sahiplerine çağrı

Geçen yılın üç-üçbuçuk ayıyla karşılaştırıldığında ekonomik parametrelerin çok çok iyi bir noktada olduğunu anlatan Erdoğan, "Türkiye'de sorumluluk sahibi, şu anda varını yoğunu gerek içeride gerekse dışarıda ülkemizi nasıl sıçratırız bununla meşgul olarak değerlendirmelidir. Benim ve arkadaşlarımın gündeminde bu var. Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay ile hükümetimiz el ele vermek suretiyle hamdolsun bu kriz dönemini hayırlısıyla atlattık diye görüyoruz. Şimdi de Irak Savaşı sonrasında bir siyasi yapılanmaya, fiziki yapılanmaya Türkiye nasıl aktif katkıda bulunuruz diye Dışişleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Gerilimin tarafı olmayacağız

Erdoğan, ekonomide iyi gelişmeler olduğunu ve Irak savaşının kısa sürdüğünü belirterek, "Buna rağmen bir kriz ortamı var. Bir yerlerden düğmeye mi basıldı? Siz bu gelişmeleri neye bağlıyorsunuz?" diye soran bir gazeteciye de, şu cevabı verdi: "Burada gerilimin tarafı durumunda olanlara bunu sorun. AK Parti hiçbir zaman gerilimin tarafı olmayacak. Bizler ülkenin ekonomisiyle, kalkınmasıyla, Türkiye'nin bu fiziki değişimini başarmasına yönelik adımları atarken hala farklı dünyada dolaşan veya dolaşmak isteyenlere de benim söyleyeceğim hiçbir şey yok. Onun en güzel cevabını vatandaş zaten gayet güzel bir şekilde verdi."

Baykal 'eyalet nedir' öğrenmeli

Başbakan Erdoğan, kamu yönetimi reformu ve emeklilik yaşının 61'e indirilmesini hatırlatarak, "Acaba bütün bunlarla arı kovanına çomak sokuluyor gibi birşey mi var?" diye soran bir gazeteciye de, şunları söyledi: "Hayır, biz bunların hepsini müzakere ederek, danışarak, gelişmiş ülkeleri önümüze yatırarak yapıyoruz. AB müktesebatında en önemli konulardan birisi yerel yönetimlerin güçlendirilmesidir. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle ilgili attığımız bu adımı bakıyorsunuz Anamuhalefet Partisi Lideri, 'eyalet anlayışı' olarak ileri sürüyor. Önce eyalet anlayışı nedir öğrenmeleri lazım. Eyaletler, kendi yapıları içerisinde kanun koyma hakkına sahiptirler. Biz yerel yönetimlere böyle bir yetkiyi vermiyoruz. Türkiye'nin planlı hale gelmesini, arazi mafyası denilen olayın son bulmasını istiyoruz."

Erdoğan, bundan rahatsız olanların bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de, "Artık onu siz takdir edin" dedi.

Org. Kılınç'ın sözleri...

Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın Avrupa'da yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyup duymadığı sorusuna karşılık, "Bunların hepsini halk demokrasi içerisinde değerlendirir. Herkes, gerek kurum olarak Anayasa'nın tanımı neyse bu tanım içerisindeki görevini yapmalıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ekonomiyle ilgili çalışmalar içerisinde İslam bonosundan bahsediliyor. Böyle bir çalışma var mı?" sorusuna, "İlk defa sizden sizden duyuyorum. Sağır duymaz, uydurur" karşılığını verdi.

Başbakan'ı Abant'ta kır çiçekleri ile karşıladılar

  • Başbakan Erdoğan, Abant Gölü çevresinde yürüyüş yaptı ve piknik yapan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Beraberinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı milletvekilleriyle birlikte, spor bir kıyafetle gölün çevresinde yürüyen Erdoğan'a, vatandaşlar kır çiçekleri verdiler.

  • Abant ve Çepni köyünde yaşayanlar ise Başbakanın yoluna çıkarak, yayla evlerinin Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kapatıldığını, bu evlerin turizme açılmasını istediler.

  • Erdoğan, gölün kenarındaki yolda duran bir faytoncuya ''İşler nasıl gidiyor?" diye sordu. Faytoncu, ''Yazla birlikte işler açıldı. Sağolun. Siz geldikten sonra daha da iyi olacak'' dedi.

    Bir bardak suda fırtına koparıyorlar

    Başbakan Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünde partililere yaptığı konuşmada ise son günlerde bazı kesimlerin "bir bardak suda fırtına kopardığını" söyledi. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı'nın, eşleriyle birlikte resimleri yayınlanarak yapılan yorumları eleştiren Erdoğan'ın, "Bizim gündemimizde ekonomi ve işsizlikle mücadele var. Biz İranlılarla doğalgaz, ekonomi ve ticaret konuştuk. Ama bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Yaratılmaya çalışılan gerginlikler sizleri yıldırmasın" dediği öğrenildi.

  • SAMİ GÖKÇE ABANT

  •  
    18 bin dernek her gün makbuz kesiyor
    İçişleri Bakanı Aksu, kamu kurumlarında 18 bin 37 dernek bulunduğunu açıkladı. Bu derneklerin neredeyse tamamının, hiçbir hizmet vermeksizin vatandaşlardan milyarlarca dolar tahsil ettiği belirtiliyor.
    Şahin: Kamu vakıflarına zorunlu bağışlar kalkacak
    Gül: Türkiye'yi kimse geri döndüremez
    Kamu reformunda KADEK rahatsızlığı
    Kamu Yönetimi Reformu'na karşı çıkılmasının arkasında, yerel yönetimlere yetki devri ile Doğu ve Güneydoğu'da "terör örgütü yandaşlarının kadrolaşması" endişesinin yattığı belirtiliyor.
    Aksu: Reform üniter yapıya zarar vermez
    Bülent Arınç: Sözlerim yine çarpıtıldı
    MGK çarşamba günü toplanıyor
    Bahçeli: Milletin gönlünü kazanmalıyız
    SP'li Budak: Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor
    SP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak, Irak Savaşı ile Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını savundu. Budak, Konya'nın merkez Karatay ilçesinde düzenlenen "Irak Savaşı'nın İçyüzü" konulu konferansta, Türkiye'nin son yıllarda çok sayıda önemli olaya tanıklık ettiği bir süreci yaşadığını söyledi. Budak, "ABD'nin hedefi gerçekte Irak değildir. Afganistan ile başlayan ve Irak ile devam eden bu katliamın amacı büyük İsrail'in kurulmasıdır. Irak savaşı ile Türkiye üzerinde oyunlar oynanmaktadır" diye konuştu.
    Bakan Gönül: Her şey iyiye gitmeye başladı
    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ülke ekonomisinin hedeflenen yere doğru gittiğini söyledi. Gönül, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar ile Aydın'ın Söke ilçesinde, AK Parti İlçe Kongresi'ne katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Gönül, kongrede yaptığı konuşmada, iktidara gelir gelmez, AB, Kıbrıs ve Irak sorunlarıyla karşılaştıklarına işaret ederek, "Irak savaşının gündemden düşmesiyle dövizin ve faizlerin de düştüğüne, borsanın yükseldiğine dikkati çekti.
    Partilere 'para cezası' ilk kez tartışılacak
    Anayasa Mahkemesi'ndeki "AK Parti Davası" ile ilgili önümüzdeki günlerde verilecek olan karar, anayasa yargısında bir ilki oluşturacak. Şimdiye kadar bu konuyla ilgili bir karar verilmediğini hatırlatan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, "Siyasi partileri Hazine yardımından yoksun bırakma konusu, yasal değişikliklerle birlikte yüksek mahkememizin önüne ilk kez geliyor. 'Davalı partiye böyle bir yaptırımın uygulanıp uygulanmayacağı, uygulanacaksa kapsamının ne olacağı' konularını, önümüzdeki günlerde tartışmaya başlayacağız" dedi.
  • EVİN GÖKTAŞ

  • 28 Nisan 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED