AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Eğitimde vekalete son

Bakan Çelik, "Atayacağımız kişilerle ilgili neredeyse davul tozu, minare gölgesi, Hazreti İsa'nın nefesi gibi şeyler isteniyor" diyerek "vekaleten atamanın" biteceğini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliği ile ilgili olarak, "Yapacağımız değişikliklerle kesinlikle Başbakanlığın hazırladığı çerçeve yönetmeliğin, yürürlükteki kanunların, 657 sayılı Kanun'un dışına çıkmamız söz konusu değil'' dedi. Çelik, Eğitim Sen'in Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği "Öğretmen Yetiştirme ve İstihdamı" konulu sempozyuma katıldı.

Sempozyumda konuşan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama ve görevde yükselmeye ilişkin yönetmeliğine değindi. "Bizim yapmak istediğimiz personel reformu, Milli Eğitim Bakanlığı atama ve görevde yükselme yönetmeliğinin değiştirilmesidir" diyen Çelik, bunda kimseyi tedirgin edecek ve incitecek birşey olduğunu sanmadığını söyledi. Diğer bütün bakanlıkların atama ve görevde yükselme yönetmeliklerini kendilerinin hazırladığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliği için Bakanlar Kurulu onayı şartı bulunduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Biz yaptığımız değişiklikle Bakanlar Kurulu'ndan bu yetkiyi alıyoruz. Burada yapacağımız değişikliklerle de kesinlikle Başbakanlığın hazırladığı çerçeve yönetmeliğin, yürürlükteki kanunların, 657 sayılı kanunun dışına çıkmamız söz konusu değil. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki şu anda Milli Eğitim yüzde 80-90 oranında vekaletle idare edilmektedir. Bir göreve atayacağınız kişilerle ilgili olarak neredeyse davul tozu, minare gölgesi, Hazreti İsa'nın nefesi gibi şeyler isteniyor. Yönetici atayamıyorsunuz. Biz atayacağımız yöneticileri yine Milli Eğitim camiası içinden atayacağız.''

Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Çelik, maddi sorunların uzun yıllardan beri süregeldiğini, elbirliğiyle iyileştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Sadece öğretmenlerin değil, sağlık ve adalet çalışanlarının da maddi sıkıntı çektiklerini anlatan Çelik, "Meseleye olumsuz tarafından baktığımız zaman, bardağı boş yerinden gördüğümüz zaman bu işin altından kalkamayız" diye konuştu. "Bol keseden, gerçekleşmeyecek şeyler söylemenin anlamı olmadığını" kaydeden Çelik, ne kadar maddi sıkıntı olursa olsun öğretmenliğin "sevgi ve şefkat mesleği olduğunu" söyledi.

MGK'dan çağrı gelmedi

"Yükseköğretim Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili MGK toplantısında rapor sunulacağı" sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, "Benim öyle birşeyden haberim yok" dedi. "MGK'ya davet edildiniz mi?" sorusu üzerine Çelik, "Henüz böylebir çağrı almış değilim. Böyle birşey olsa benim çağrılmam lazım" dedi. Bir başka soru üzerine Çelik, "Bu bir bilgilenme, bilgilendirme arzusu olabilir. Türkiye'nin hangi kurumu böyle bir bilgilenme ihtiyacı duysa o bilgiyi kendilerine veririz. Yadırgamam böyle bir şeyi'' diye konuştu.



28 Nisan 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED