AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Hacı adaylarına CD

Hacı adaylarının ibadetlerini daha rahat yerine getirmeleri için 'Haccı Anlamak' adlı el kitabı ve CD hazırlayan Diyanet, hacı adaylarının belirtilen uyarıları mutlaka dikkate almalarını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl hacca gidecek 70 bin hacı adayına, ibadetlerini en rahat şekilde yapabilmeleri ve izdihamdan kaynaklanan sıkıntıların yaşanmaması için bir dizi uyarıda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl hacı adaylarını dini konularda doğru bilgilendirmek için "haccı anlamak" adlı el kitabı dağıttı. Diyanet tarafından ayrıca bu yıl ilk defa hacı adayları için CD hazırlandı. Hacı adaylarını hac ibadeti hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan kitap ve CD, hac sırasında oluşabilecek organizasyon yanlışlıklarını da en aza indirmeyi amaçlıyor.

Geçmiş yıllardaki tecrübelerden yola çıkarak hacı adaylarını uyaran Diyanet, bu yıl dünyanın her köşesinden yaklaşık 2 milyon kişinin hacca gideceğini hatırlatarak, bu uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Diyanet'in hacı adaylarına önerileri

Diyanet, amaçlarının, herkesin hac ibadetini en rahat şekilde yapmasını sağlamak ve mağduriyetlerini önlemek olduğunu belirterek, hacı adaylarına şu önerilerde bulundu: l Her yıl çok sayıda hacı, parasını çaldırarak mağdur olmaktadır. Bu nedenle tavafa veya namaza giderken üzerinizde fazla para bulundurmayın. l Paralarınızı çaldırmamak için Vakıflar Bankası emanet hesabına yatırabilir, Mekke ve Medine'deki şubelerden çekebilirsiniz. l Kurbanlarınızı İslam Kalkınma Bankası aracılığıyla kestirirseniz, zorluk çekmezsiniz. l Karşılaştığınız problemleri önce din görevlisine bildirin. Eğer çözümlenmezse Diyanet'in irtibat bürosuna başvurabilirsiniz. l Evini bulamayanlar, yaka kartının arkasındaki telefon numaralarını kullanabilir.

Hac için 30 bin ek kontenjan umudu

Diyanet İşleri Başkanlığı, yoğun başvurular üzerine Suudi Arabistan'dan hac için 30 bin ek kontenjan istedi. Diyanet'in bu ek kontenjan talebi kabul edilirse, 70 bin olan hacı adayı sayısı 100 bine çıkacak. Ek kontenjandan, kurayla yedek listede yer alan hacı adayları yararlanacak. Diyanet, ismi kurada çıkmayan tüm hacı adaylarını, sahte organizatörlere para kaptırmamaları konusunda uyardı. Diyanet, 12 milyon lira olan ön kayıt ücretleri konusundaki tartışmaları da sona erdirdi. Diyanet, ön kayıt esnasında hacı adaylarından alınan 12 milyon liralık ön kayıt ücretinin KPSS veya ÖSS'de olduğu gibi geri ödenmeyeceğini açıkladı. Diyanet'in yazılı açıklamasında, ön kayıt ücretlerinin il ve ilçe müftülüklerinde açılan hac bürolarının masrafları için alındığını ve tüm ekstra masrafların bu ön kayıt ücretinden karşılandığını belirtti.

Açıklamada, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde açılan hac bürolarının her müracaatçı için kırtasiye, fotokopi, teksir, fotokopi makinesi, telefon, faks, internet hatları ve personel masraflarının olduğunu kaydedildi.

  • UĞUR ERSİNADIM / ANKARA



  • 20 Ağustos 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED