AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
İHL 'Açıköğretim'e mahkûm edildi!
22 ilahiyat fakültesi için sadece 445 kontenjan açan YÖK, İHL mezunlarının ilahiyata girmelerinin bile önünü kesti. Sınava giren 71 bin İHL'linin çoğu katsayı adaletsizliği yüzünden ancak Açıköğretim'e yerleşebildi.

2 bin okul birincisi açıkta
ÖSS'de tercih yapma hakkı bulunan adayların yarıya yakını bu hakkını kullanmadı Tercih yapan 830 bin adaydan 356 bini üniversiteye girebildi. 2 bin 131 okul birincisi ise açıkta kaldı.

Fen liseleri en başarılı
Devlet fen liselerinden ÖSS için başvuran 5 bin 371 adaydan 3 bin 389'u (yüzde 64.8) lisans programlarına, 9'u önlisans, 84'ü açıköğretim programlarına yerleşti.

Kimse mağdur olmayacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ile Alibeyköy'deki su baskınından zarar gören evleri ve işyerlerini ziyaret etti. Tobbaş, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Kadastroya göre kayıt
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu "Kadastrolu Kayıt" ilçede yıllardır süren kayıt eziyetini bitirdi. Sistemle zorunlu bağış da alınmayacak.

Başkan, halka hesap verdi
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yöre sakinleriyle yaptığı toplantıda, 100 günlük icraatlarını değerlendirdi.

Rahmet sağanağı Regaib'le başladı
Üç ayların başlangıcı, rahmet ve bağışlanma dönemi olarak nitelenen Regaib Kandili'ni dün gece idrak ettik. Mübarek gece dolayısıyla milyonlarca Müslüman dünyanın dört bir yanında camileri doldurdu. Günahlardan arınmak için tövbe edilip, dualar okundu.

Kutsal Emanetler kitap oldu
Kutsal Emanetler, büyük boy fotoğraflarıyla yayınlandı. Hilmi Aydın'ın "Mukaddes Emanetler" adıyla yayınladığı eserde, Peygamberimiz'in hırkası, sakalı, kılıcı ve mührünün yanısıra yanından ayırmadığı "Ukab" isimli siyah sancak da yer alıyor.

Osman Demirci Hocaefendi vefat etti
Erzurum'un ve Türkiye'nin manevi şahsiyetlerinden Osman Demirci Hocaefendi, Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Şampiyonun evlat dramı
Eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Fatih Özbaş'ın Macar uyruklu eşi Emese Rasko, kızı Szofi'yi yurtdışına kaçırırken yakalandı. Şampiyon baba, kızına kavuşma mücadelesi veriyor.

Banliyö treni duvara çarptı
Boş banliyö treni Sirkeci Garı'nda teknik bir arıza nedeniyle duramayarak koruma bandını aşıp raydan çıktı. Bir metrelik mesafede sürüklenen tren, demiryolunu çevreleyen beton duvara çarparak durabildi.

Makinistler ve tren şefine tahliye istendi
Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen tren kazasından sonra tutuklanan iki makinist ile bir şef için tahliye talebinde bulunuldu.

Star'ı yabancılara satmayın

Hacı adaylarına CD
Hacı adaylarının ibadetlerini daha rahat yerine getirmeleri için 'Haccı Anlamak' adlı el kitabı ve CD hazırlayan Diyanet, hacı adaylarının belirtilen uyarıları mutlaka dikkate almalarını istedi.

Karadeniz rüzgârı Açıkhava'yı salladı
'Hey Gidi Karadeniz' konser serisinin finali önceki gece Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı. Karadenizli ünlü sanatçılar Bayar Şahin, Fuat Saka, Volkan Konak ve Kazım Koyuncu, söyledikleri hareketli şarkılarla dinleyicileri coşturdu.

Kısa kısa..



20 Ağustos 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED