AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Tekne'ye taze kan

Yeni sezonda yeni kanalı Show TV'de ekrana gelmeye başlayacak Ekmek Teknesi'nin kadrosuna Mazhar Alanson, Suna Pekuysal ve Şafak Sezer katıldı. Yeni dönemde dizinin büyük bölümü ise, kodeste geçecek.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Ekmek Teknesi, sezona yeniliklerle giriyor. İki yıldır yayınlandığı atv ile anlaşamayınca kanal değiştirerek Show TV'ye geçen dizi; Mahzar Alanson, Suna Pekuysal ve Şafak Sezer'le kadrosunu zenginleştirdi. Dizide ilk değişiklik, geçtiğimiz sezonun sonunda yaşanmış; Osman Sınav, Kurtlar Vadisi'yle birlikte Ekmek Teknesi'nin de yapımcılığını Raci Şaşmaz'a devretmişti. Sezona yeni yapımcısıyla girecek olan dizide ikinci değişiklik, yayıncı şirkette yaşandı. Tekrar gösterim hakkı ve bütçe konusunda atv'nin yeni yönetimi ile dizi yapımcıları arasında anlaşmazlık yaşanması üzerine dizi Show TV'ye geçti. Ekmek Teknesi'nin hem yapımcı, hem senaryo, hem de oyuncu ekibinde yer alan Hasan Kaçan, yeni sezonda çok daha renkli bir diziyle izleyici karşısına çıkacaklarını söylüyor. Geçen sezon AB grubunda hep birinci olmalarına rağmen seyircinin beklediği yükselme grafiğini yakalayamadıklarını kaydeden Kaçan, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ekmek Teknesi'nin diğer dizilerden farklı bir tadı var. Bu tadı hiç kaybetmedi ancak hem seyircinin hem de bizim istediğimiz randımanda değildi. Belki de senaryodan kaynaklanan sorunlar oldu. Diziyi seyirciden önce biz izliyoruz. Her şeyden önce bizi güldürmesi, bizi tatmin etmesi gerekiyordu. Eskilerin, 'Kendi yemediğini başkalarına yedirme' diye bir sözü vardır. Geçen sezon bizimle birlikte seyirciyi de çok güldürmediğini düşündüğümüz için bu sezon yeni projelerle çıtayı yükseltelim dedik."

    Mazhar Alanson koğuş ağası

    Dizideki yenilikleri anlatan Kaçan'ın anlattıklarına göre bu sezon, dizinin büyük bölümü kodeste geçecek. Geçen sezonun finalinde birbirlerini bıçaklayan Kirli ile Cengiz, birbirlerinden davacı oldukları için kodese düşecek ve orada "Medet Abi" adlı bir adamla karşılaşacak. Mazhar Alanson'un oynadığı Medet Abi, az ve öz konuşan, kendisinden çok korkulan bir koğuş ağasıdır. En hassas olduğu konu, üstüne titrediği ve koğuşa adını verdiği "Adem Baba" isimli bülbülüdür. Diziye yeni katılan Şafak Sezer de "Bahtiyar" karakteriyle bu koğuşun tayfalarından biridir. Bahtiyar, acı çekerken bile gülebilen bir insandır. Jale yüzünden bir adamı bıçaklayan Korkut da aynı koğuştadır. Çaylaklar, Medet Abi'den racon kesmeyi de öğreneceklerdir.

    Mahalleye belalı bir hala geliyor

    Kaçan, yeni sezonda kendisinin oynadığı Herodot Cevdet'in hayatını da kurcalayacaklarını söylüyor. Sürekli hikayeler anlatan bu adamın kimliğiyle ilgili meraklar oluşacak ve Herodot'un farklı bir insan olduğu ortaya çıkacak. Bu arada, Süha'ların evine bir misafir gelecek. Selvi Hala... Suna Pekuysal'ın oynayacağı Selvi Hala; elinde bastonuyla Süha'ya, mahalleye kök söktürecek. Önümüzdeki pazartesi çekimlere başlayacaklarını bildiren Hasan Kaçan, dizinin Show TV'de de, eskiden olduğu gibi aynı gün ve saatte yayınlanacağını söylüyor.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Hızlı ve Ölü
    Redemption'ın Belediye Başkanı Herod, kasabasını katil ve caniler için sığınılacak bir vatana dönüştürmüştür. Hoşgörüsüne karşılık, serseri takımının elde ettiği her bir doların elli sentini almaktadır. Bunlar Ellen kasabaya gelene dek sürer. Ellen, geçmişini saklayan, gizemli bir kadın silahşordur ve ailesine yapılanların öcünü almak için Herod'un peşine düşmüştür.
    Yön: Sam Raimi Oyn: Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Leonardo Di Caprio
    SAMANYOLU / 21.50

    Salvador
    Oliver Stone'un 1986 tarihli filmi Salvador, yönetmenin en başarılı yapımlarından biri. Filmde hayatını dünyanın dört yanında haber kovalayarak kazanan bir savaş muhabirinin El Salvador'da yaşadıkları anlatılıyor. 20 yıllık foto muhabiri Boyle, işsizlikle yüzyüze kalmıştır. El Salvador'daki savaşı izlemenin bir çözüm olabileceğini düşünen Boyle yola çıkar.
    (Salvador) Yön: Oliver Stone Oyn: James Woods, Jannes Belushi, John Savage (1986)
    Cnbc-e / 22.00

    Volkan
    Mick Roark, Los Angeles Doğal Afetler Bürosu'nun başında bulunmaktadır. L.A.'ta bilinmeyen bir yanardağ aniden faaliyete geçince şehir bir felaketle karşı karşıya kalır. Volkandan çıkan lavlar bütün şehri kaplamakta, önüne çıkan her şeyi yakarak ilerlemektedir. Mike ise Emmit Reese ve Dr. Amy Barnes'ın yardımıyla bunu durdurmak zorundadır.
    (Volcano) Yön: Mick Jackson Oyn: Tommy Lee Jones, Anne Heche, Goby Hoffmann
    KANAL D / 22.50

    Kırmızı Kesler
    Film, Reggie adlı bir çocuğun öyküsünü konu alıyor. Matematikte başarılı olan Reggie, basketbolda da başarılı olmak istemektedir. Birgün ıvır-zıvır eşyalar biriktiren, tuhaf Zeke ile tanışır ve hayatı değişir. Zeke, ona bir çift eski kes (spor ayakkabısı) verir. Kırmızı renkli kesler, onu çok iyi bir basket oyuncusu yapacaktır.
    Orijinal Adı: Red Sneakers Yön: Gregory Hines Oyn: Gregory Hines, Vincent D'Onofrio, Dempsey Rappion Yapım Yılı: 2002 Türü: Fantastik
    TV8 / 00.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Yeni eğitim müfredatı nasıl uygulanacak?
    Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu'nda değişen müfredat ele alınıyor. Değişen 64 yıllık ilköğretim müfredatı hakkında değerlendirmelerin yeralacağı programda, ilköğretim müfredatını hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, 'Yeni eğitim ile 'yeni insan' tipi mi yaratılacak?', 'Öğrenme ve düşünme yöntemi nasıl değiştirilecek?', 'Yeni kuşakların eğitimleri kendi becerilerine mi terk ediliyor?' gibi soruları cevaplıyor.
    [ 00.10 / STAR ]

    Kalp Gözü'nüzü açacak dört olağanüstü hikaye
    Kalp Gözü'nün tekrar bölümlerinden biri daha ekranda. İlk olarak bir taksicinin yaşadığı dehşet saatleri ve yaptığı bir iyiliğin karşılığını anlatan 'Taksi' anlatılıyor. İkinci olarak ölümün kıyısından dönen bir macerayı hikaye eden 'Düşkün' adlı hikâyenin anlatılacağı Kalp Gözü'nün üçüncü bölümünde, yokolan umutlar ve yerini bulan adalet 'Şoför' hikayesiyle ekrana getiriliyor. Programda ayrıca, suç işleyen bir adamın saf bir yüreğe karşı verdiği mücadele, 'Gören Bir Göz' adlı öyküde yeralıyor.
    [ 20.45 / KANAL 7 ]

    Deprem, sel neden ciddiye alınmıyor?
    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na Prof. Dr. Aydın Uğur konuk oluyor. Prof. Dr. Uğur, Taha Akyol'un deprem, sel felaketlerinin "geliyorum" dediği halde halk olarak neden bunları ciddiye almadığımız, gelecekteki tehlikeleri umursamayışımızın kültürel sebeplerinin neler olduğu, popülist politikacıların suçu olup olmadığı ve Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki talimatı hakkındaki sorularını cevaplıyor.
    [ 22.05 / CNN TÜRK ]
    20 Ağustos 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED