AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Doğa sizi çağırıyor

İtalya, İspanya, İngiltere ortak yapımı olan ve doğanın engin genişliğini küçük bir çocuğun gözünden anlatan 'Hiç Korkmuyorum' hüzünlü öyküsüyle haftanını öne çıkan filmi.

  • ÖMER ÇAKKAL
    İtalya'nın en ünlü tiyatro yöneticilerinden Gabriele Salvatores, tiyatro ile birlikte aynı koltuğunda taşıdığı sinema kariyerine önemli bir taş daha ekledi. 1972 yılında kurduğu 'Teatro dell Elfo'da pekçok oyunu izleyici ile buluşturan Salvatores 1983 yılında başladığı sinema yönetmenliğine ise 'Hiç Korkmuyorum'la birlikte yepyeni bir halka daha ekledi. Bir çocuğun gözünden haziran sıcağında doğanın tüm renklerinin anlatıldığı filmde ilk kez kamera karşısına geçen Giuseppe Cristiano ve Mattia Di Pierro gibi çocuk oyuncuların yanısıra Attana Sanchez Gijon, Dino Careccia, Diego Abatantuono gibi usta oyuncular birlikte rol alıyor. Bu yılki Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de izleyici önüne çıkan filmde ailesinin, ebeveynlerinden fidye koparmak için kaçırdığı küçük çocuğa yardım etmek için kendi ailesiyle çatışmayı göze alan bir çocuğun hikayesi anlatılıyor.

    İtalya'nın güneyinde kavruk bir köy

    Öykü 1978 yazında İtalya'nın güneyinde adı bilinmeyen bir köyde geçiyor. Haziran sıcağı, başaklarından fırlayacakmış gibi duran buğday tanelerini bile terletirken, yalnızca beş haneden müteşekkil köyün çocukları bisikletleri üzerinde doğanın kalbine doğru yaptıkları yolculuklarla sıcak yazın tadını çıkarmaktadır. Kızkardeşine iyi bir ağabey olmadaki ustalığını arkadaşlarıyla uyumunda sergileyemeyen Michele ise sık sık yalnız başına yaptığı kısa yolculuklarda doğanın gizemiyle tanışmaktan oldukça keyif almaktadır. Yeni keşfettiği harabe bir evin hemen önünde açılmış bir çukura hapsedilmiş çocuğun, ailesi tarafından fidye için kaçırıldığını öğrendiğinde ise, onlarla çatışma uğruna sonraları dost olacağı küçük çocuğu kurtarmaya karar verir.

    Duygusal ve etkileyici

    Hiç Korkmuyorum, harman mevsimlerinin kurak sıcağını izleyiciye kadar ulaştıran, izleyiciyi içine alıveren bir film. Altın sarısı bir buğday tarlası, olanca büyüklüğüyle sıcak ve davetkâr dururken, bir metre uzunluğundaki buğdaylar, içlerinde doğanın tüm canlılarını barındıracak kadar misafirperver. Filmin yönetmeni de bu davete yüzünü dönmemiş. Bu duygusal ve etkileyici filmdeki izole yerlerde, yüksek binalardan bunalan izleyici, gerçekle hayali birbirine doyasıya karıştırabilir.

    HİÇ KORKMUYORUM

    Yapım: İtalya - İspanya - İngiltere / 2003
    Tür: Dram - 108"
    Yönetmen: Gabriele Salvatores
    Görüntü Yönetmeni: Italo Petriccione
    Oyuncular: Giuseppe Cristiano, Mattia Di Pierro, Attana Sanchez Gijon, Dino Careccia, Diego Abatantuono

  •  
    Bu kasap bildiğiniz kasaplardan değil
    Zengin kız&fakir erkek
    Korkunç Bir Film 3'ün yönetmeni David Zucker yeni bir komedi ile karşımızda. Başrollerinde en son Kelebek Etkisi'nde izlediğimiz Ashton Kutcher ile Amerikan Pastası'ndan hatırlanacak Tara Reid'in rol aldığı Patronumun Kızı'nda çalıştığı yayınevinin patronunun kızına (Reid) âşık bir gencin (Kutcher), patronunun evinde geçirdiği kâbus gibi bir gecede yaşadığı komik olaylar anlatılıyor. Adından anlaşılacağı üzere bir 'fakir genç-zengin kız' öyküsü olan filmin Türk dramalarından en önemli farkı ise gerçekle hiçbir ilgisinin olmaması. Zira mutlu sonlar sevilse de, gerçekte sınıflararası geçişler o kadar kolay değildir.
    Hayatta kalma mücadelesi
    2003 ABD yapımı Açık Deniz, haftanın gerilim filmi. Amerikalı yönetmen Chris Kentis'in özel efektler olmaksızın canlı köpekbalıklarını kullanarak çektiği Açık Deniz, mutlu bir çift olan Susan ve Daniel'in unutulmaz bir yaz tatili geçirmek için Bahama Adaları'na gitmeye karar vermeleriyle başlıyor. Tatilleri esnasında da büyük bir grupla dalış yapan çift su yüzeyine çıktıklarında terkedildiklerini farkederler.. Özellikle sualtı sahnelerinden övgüyle sözedilen Açık Deniz, gerçek bir olaydan alıntılanmış.
    20 Ağustos 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED