AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Gezilere sıkı denetim

Başbakan Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede, tasarruf ilkeleri çerçevesinde yurtdışına yapılan resmi seyahatlerin asgari düzeye çekilmesi ve sınırlı sayıda heyetle gerçekleştirilmesi istendi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yurtdışına yapılacak resmi seyahatlerin, genel tasarruf ilkeleri ve yoğun hükümet programı nedeniyle asgari düzeylere çekilmesini ve sınırlı sayıda heyetle gerçekleştirilmesini istedi. Başbakan Erdoğan imzasıyla konuya ilişkin bir genelge yayınlandı. Genelgede, yurtdışına yapılan seyahatlerin ülke tanıtımına, ticari ilişkilere, ulusal dış politikaya sağlayacağı yararlara rağmen, genel tasarruf ilkeleri ve yoğun hükümet programı nedeniyle asgari düzeye çekilmesi ve sınırlı sayıda heyetlerle gerçekleştirilmesinin değerlendirildiği belirtildi.

İsrafın önüne geçilmeli

Müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür gibi üst düzey devlet görevlilerinin yurtdışı seyahatlerinin mütekabiliyet esasına göre yapılan davetlere icabet niteliğinde olmasının genel ilke olarak benimseneceği kaydedilen genelgede, bu ilkeye uygun olsa dahi ülke çıkarlarının gereği olmayan, zorunluluk bulunmayan, dışişleri temsilciliklerince ifası mümkün bulunan seyahatlerin önüne geçilmesi amacıyla gerekli önlemlerin ilgili bakanlar tarafından alınacağı bildirildi.

Bu çerçevede, başbakan yardımcılıkları ile devlet bakanlıkları ve başbakanlık merkez teşkilatından yurtiçine ve yurtdışına geçici görevli olarak gönderilecek veya gidecek personelin söz konusu geçici görevlendirmeler nedeniyle yapacakları seyahatlerle ilgili şu hususlara azami dikkat ve hassasiyet göstermeleri gerektiği vurgulandı:

Görevlendirmenin koşulları

  • Yurtiçi ve yurtdışı geçici görevlendirmeler zorunlu hallerde yapılacak, bu görevlendirmelerde görev konusu açık bir şekilde belirlenerek makamdan onay çıkmadan yapılmayacak.

  • Görevlendirmelerde, görevin süresi ve görevli sayısı en az düzeyde tutulacak.

  • Yurtiçi seyahatlerde zorunlu olmadıkça uçak dışında kalan otobüs, tren gibi vasıtalarla seyahat edilecek, sadece üst düzey yöneticiler zorunlu hallere münhasır olmak üzere alınacak onaylarda belirtilmek suretiyle uçakla seyahat edebilecekler.

    Genelgeye göre, başbakan yardımcılığı ile devlet bakanlıklarında görevli personelin teklifi bakan, başbakan başmüşavirleri, başbakan müşavirleri ile başbakanlık müşavirlerinin teklifi kendileri, diğer personelin teklifi ise üst amiri tarafından imzalanarak gönderilecek.

    Tekliflerin yapılacak seyahatten en az üç gün önce Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'ne intikal ettirilmesi gerektiği belirtilen genelgede, belirtilen hususlara uymayan tekliflerin işleme alınmayacağına dikkat çekildi.

    Başbakan yaylada enerji depoladı

    Başbakan Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de tatilinin üçüncü gününü kendisine ayırdı. İlk iki gününü valilik ve müteahhitlerle görüşerek geçiren Erdoğan, tatilin üçüncü gününde yaylaya çıkarak enerji depoladı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan kızı Sümeyye ile birlikte dün sabah saatlerinde Güneysu beldesinde akraba ziyaretleri yaptı. Başbakan Erdoğan, öğleden sonra, turistik Ayder Yaylası'na çıktı. Erdoğan, Ayder Yaylası'na giderken Mercedes marka arabayı kendisi kullandı.

    Trafik kurallarına uydu

    Erdoğan, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan'ı yanına alarak aracı kendisi kullandı. Erdoğan, Güneysu ile Ayder Yaylası arasındaki 65 km yolun tamamında arabayı kendisi kullandı. Başbakan Erdoğan, yaylaya giderken yol boyunca vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Erdoğan, Çayeli ile Çamlıhemşin ilçesinde aracın önünü kesen vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan böylece önceki gün sis ve yağış nedeniyle gidemediği Uzungöl'ün yerine Ayder Yaylası'nda yorgunluk attı. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın yeğeni Haydar Erdoğan, evinin duvarına astırdığı askerlerle birlikte çekilmiş fotoğrafın ilçede tepki çektiği için indirildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Yeğen Erdoğan, fotoğrafı bir gün asılı tutmak istediğini ve daha sonra kendisinin indirdiğini belirtti.



  • 20 Ağustos 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED