AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

  • 'Amaç insan odaklı hizmet'
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tamamen insan odaklı bir sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Akdağ, Kars Valiliği toplantı salonunda, Kars Valisi Nevzat Turhan, ilçe kaymakamları, Ardahan, Kars ve Iğdır'da incelemelerde bulunan bakanlık görevlileri ve il sağlık çalışanları ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Akdağ, söz konusu illerde yardımcı personel açığı ile ilgili bir sorun bulunmadığını, pratisyen hekim açığının bulunduğunu belirlediklerini, bu açığın da en kısa sürede giderileceğini bildirdi. Akdağ, "Tamamen insan odaklı bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetinin planlaması binalara veya belli bazı programlara dayalı olarak yapılamaz. Sağlık hizmeti vatandaşa göre yapılır" diye konuştu.


  • AK Partili Fatsa bastonla geziyor
    AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, ayağında oluşan nasırı operasyonla aldırınca bastonla dolaşmak zorunda kaldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün Karadeniz gezisine iştirak eden Eyüp Fatsa'nın, bastonla dolaşmasına rağmen zaman zaman acı çektiği gözlendi. Eyüp Fatsa, basın mensuplarının, "Neden bastonla dolaşıyorsunuz?" sorusuna "Ufak bir operasyon, önemli değil" şeklinde cevap verdi.


  • Bakan Yıldırım stres atacak
    Peşpeşe gelen iki tren kazası nedeniyle zor günler geçiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, baba ocağı Erzincan'da stres atacak. Bugün memleketi Erzincan'a gidecek olan Bakan Yıldırım, hafta sonunu burada geçirecek. Resmi programlarının dışında hemşehrileriyle de biraraya gelecek olan Bakan Yıldırım, ailesi ve yakınlarıyla zor günlerin stresini atmaya çalışacak. Bakan Yıldırım'ın, pazartesi günü Ankara'ya dönecek.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA


  • Kürt-Der'e Amerikan ziyareti
    Amerika konsolosluğundan üst düzey iki yetkili Kürt Demokrasi-Kültür ve Dayanışma Derneği (Kürt-Der) tanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Kürt-Der Genel Başkanı Nurettin Aydın'ın amaçlarını ve projelerini Kürtçe anlattığı, derneğin genel sekreteri tarafından İngilizce tercüme edildiği öğrenildi. Nurettin Aydın'ın töre cinayetleri ve kan davalarının yoğun olarak yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da halkın bilinçlendirilmesine yönelik projelerini sunduğu belirtildi. Kürt-Der'in, yetkililere kültürlerin geliştirilmesi yönünde Türkiye'nin çok önemli adımlar attığını, bu adımların daha da ileri gitmesinde bütün kurum ve kuruluşlara destek olacaklarını ilettikleri öğrenildi.


  • Bayar'ı anma törenine Erdoğan da katılacak
    3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 18. yıldönümünde, Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi'ndeki anıt mezarı başında 22 Ağustos Pazar günü törenle anılacak. Umurbey Belediye Başkanı Fatih Mehmet yaptığı açıklamada, 1883 yılında Umurbey'de doğan Celal Bayar'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Güler, Bayar'ın, ölümünün 18. yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılacağı bir törenle anılacağını bildirdi. Anma töreninin ardından Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın, "Celal Bayar Dönemi ve Türk Dış ve Güvenlik Politikalarında Yeni Yönelişler'' konulu bir konferans vereceğini dile getiren Güler, Çarşı Camii'nde Bayar için mevlit okutulacağını da kaydetti.


  • Hakimler görevine sahip çıksın
    BBP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Köse, yargının güvenilirliğini sağlamak konusunda en çok görevin hakim ve savcılara düştüğünü ifade ederek, "Hakimler ve savcılar unvanlarına, mesleklerine sahip çıksın" dedi. BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de eski bir cumhuriyet savcısı olduğunu anımsatan Köse, adalet sistemindeki sorunları bildiğini belirterek hakim ve savcıların "Yargı bağımsız değil" diye bağırmalarının çok doğru olduğuna işaret etti. Yargının hak ettiği yere gelmesi için bizzat yargı içinden isyan seslerinin yükselmesi gerektiğini ifade eden Köse, kamuoyunda Yargı-MİT savaşı olarak görülen olayın da yine yargıya olan güveni azalttığını savundu.


  • KKTC'de yeni bir parti kuruluyor
    KKTC'de Demokrat Parti'den (DP) nisan ayında istifa eden iki milletvekilinin de aralarında bulunduğu grup, yeni bir parti kuruyor. Eski bakanlardan Salih Coşar başkanlığında bir süredir Özgür Düşünce Hareketi adıyla hareket eden eski DP'liler, Özgür Düşünce Partisi adı altında örgütlenmeye hazırlanıyor. Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin Salih Coşar'dan aldığı bilgiye göre, yeni parti bugün İçişleri Bakanlığı'nda tescil ettirilecek.



    20 Ağustos 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED