AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Dersimizi aldık

A Milli Takım'da yer alan bütün futbolcuları izleme imkanı bulduğunu belirten Yanal, "Lig maçları başladı. Form düzeyimiz giderek artacak" dedi.

2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Gurcistan ve Yunanistan maçlarına hazırlanan Türkiye'nin Belarus karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyet ve oynadığı futbol endişe verirken teknik direktör Ersun Yanal, "Ders almamız gereken bir maçtı" dedi. Belarus karşısında alınan yenilgiden ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Yanal, "Yeni katılan arkadaşları deneme fırsatı bulduk. Neler yapabileceklerini gördük. Maçta konsantrasyon eksikliği önemli bir faktördü. Lig maçlarının başlamasıyla form düzeyi de giderek artacaktır" diye konuştu.

Ülkelerin güçleri artık birbirlerine çok yakın

Yanal, Dünya Kupası Grup Eleme maçlarının realitesinin farklı olduğunu da belirtirken Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi tüm takımların birbirlerine yakın mesafelerde olduğunu dile getirdi. Böylesi maçlarda sadece yeteneğin yeterli olmadığının altını çizen Ersun Yanal, top rakipteyken savunma güvenliğini sağlamanın da çok önemli olduğunu belirtti. Rüştü'nün yerinin de tartışalamayacağını sözlerine ekleyen Yanal, "Bugüne kadar yaptıkları inkar edilemez. Türk futbolunun bu arkadaşlarımıza ihtiyacı var. Biraz daha toleranslı olmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

İç sahada 10 aydır kazanamıyoruz

Belarus'a 2-1 yenilen Milli Takım, Türkiye sınırları içinde uzun süredir galip gelemiyor. Türkiye'deki son galibiyetini 20 Ağustos 2003'te Ankara'da Moldova karşısında 2-0'lık sonuçla alan milliler, 11 Kasım 2003'te İngiltere ile başlayan son 4 maçlık iç saha serisinde galibiyete hasret kaldı. Ay-yıldızlı ekip,10 aylık bu süre içinde Türkiye sınırları içinde yaptığı 2'si özel, 2'si resmi toplam 4 maçta galip gelemezken, 2 yenilgi, 2 beraberlik aldı, toplam 3 gol atıp, 5 gol yedi.

Hakan'ın alternatifi bulunamıyor

2006 Dünya Kupası Eleme Grubu maçları öncesi son hazırlık karşılaşmasında Denizli'de Belarus'a 2-1 yenilen Türkiye, gol yollarında Hakan Şükür'ün alternatifini bulamıyor. Milli Takım'ın yaptığı son 5 maçta rakip filelere gönderdiği toplam 7 golden 5'inde Hakan Şükür'ün imzası bulunuyor. Deneyimli futbolcu ayrıca, Türk Milli Takımı'nın son 3 maçındaki gollerinin tamamına imza koydu. 33 yaşındaki Hakan Şükür, 96 kez giydiği (A) milli forma altında 46. golünü Denizli'de filelere göndererek, açık ara elinde bulundurduğu rekoru da biraz daha geliştirdi.



20 Ağustos 2004
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED