AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Kabine gerekirse yine değişir'

"Kabine değişikliğinden bakanların bile haberi yoktu. Cumhurbaşkanımız da kendisine sunduğum listeyi aynen onadı. Değiştirme yok."

Uzun süredir beklenen kabine revizyonunun yaptınız. Küçük bir revizyon oldu. Nasıl karar verdiniz ve iddia edildiği gibi Çankaya'da bir sıkıntı yaşandı mı?
Hayır... Listeyi nasıl verdiysek aynen onandı. Bakanların bile haberi yoktu. Ben bizzat Ömer'e (Dinçer) yazdırdım, aldım kendim götürdüm, kendileri de onadı.

Böyle bir kabine değişikliğine neden ihtiyaç duydunuz? Niye bu bakanlıklar değişti?

Böyle bir süreç içerisinde bazı arkadaşlarımızın aksamaları, yorgunlukları olabiliyor. Aslında arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetle, samimiyetle koşuyorlar. Ama tabi, zaman içerisinde bazı değişiklikler gerekiyor. Özellikle bu üç bakanlığı tercih edişimizin nedeni, performansı biraz daha arttırmamız gerektiğindendir. Özellikle, kadının statüsü, aile, SHÇEK' de biraz daha farklı bir performansı yakalamamız gerekli. İnanıyorum ki, bundan sonraki süreçte, atadığımız arkadaşımızla beraber eski arkadaşımızın tecrübesini birleştirerek, bu işi götürürüz diye düşünüyorum. Tarım'da da Sami Bey aslında çok gayretli çalışmalar ortaya koydu. Başarılı olduğu noktalar oldu, başarılı olamadığı noktalar oldu. Bu konuda da zaten kendisiyle karşılıklı mutabakatımız var. Böyle bir değişikliği gerekli gördük. Mehdi Bey de bizim bakanlığın içinde uzun yıllar çalışmış biri, bu camiayı da tanıyor, biliyor. Onun için orada da yeni bir heyecana, yeni bir dinamizme ihtiyacımız var. Aynı şey tabi Bayındırlık'ta da söz konusu. Zeki Bey tam bir arazi adamı. Fakat rahatsızÖ Fakat Zeki Bey'in duruşu sağlamdır. O camiayı aslında iyi tanıyan biridir. Ama biz istiyoruz ki biraz daha hareketli olalım, canlı olalım. Özellikle ben bu duble yol olayına çok önem veriyorum. Başarmamız lazım. Çünkü bizim en büyük trafik kazalarının nedeni; alt yapımızın zayıf oluşundan kaynaklanıyor. Bunu aşmamız lazım. İlk adımlarda henüz 4 bin 500 ile 5 bin km arasında ulaştık. Buralara 15 bin km. gibi hedef koyduk. Şimdi Faruk beyle devam edeceğiz.

Değişiklik bu kadar mı, yoksa devam eder mi?

Tabi her zaman olur. Bu hükümet içinde gelişmelere göre, değişiklikler olur. Olduğu zaman da bu değişikliklerden kaçınmak yanlış olur. Başarı her zaman tabi ki takdirlenecektir, zaten orada görev değişikliğine gitmek yanlış olur. Ama bir yerde aksama varsa, orada o değişikliği yapmak lazım.

Yayın Yönetmenimiz Selahattin Sadıkoğlu ile yazarlarımız Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu, Başbakan'ı dinlerken, moral ve enerjisini de not ettiler.

  • 'Bazı konuları paket olarak referanduma götürebiliriz'
    Başbakan Erdoğan, kamu reformu, YÖK ve 2-B konusunda ilk kez 'referandum'u telaffuz etti ve "Gerekirse paket olarak referanduma gidilir" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanında konuşacaklarını belirten Erdoğan, "Bunu gündeme düşürmem" dedi.

  • 'Cumhurbaşkanlığı konusunu tartışmam'
    En çok merak edilen konulardan birisi sizin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir tavır takınacağınız. Hatta, bu merak nedeniyle bir gerilim de doğuyor.

  • 'Müzakereci yardımcılığı kadrosu yok'
    "Başmüzakereci yardımcılığı diye sivil bir görev tanımı yok. Rıfat Bey o açıklamayı yanlış yaptı. Yoksa her STK gelir, 'ben de istiyorum' der..."



    4 Haziran 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED