AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Cumhurbaşkanlığı konusunu tartışmam'

En çok merak edilen konulardan birisi sizin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir tavır takınacağınız. Hatta, bu merak nedeniyle bir gerilim de doğuyor.

Önümüzde 2.5 yıl var. Tek başına iktidar olan hükümetimizin böyle bir şeyi düşünmesi şimdi yanlış olur. Ülkenin bununla meşgul olmasını doğru bulmam. Biz belli bir hedefe kilitlenmişiz, çalışmalarımızı hassasiyet içerisinde sürdürmemiz lazım. Vakti yaklaştığında biz birlik ve beraberlik içinde bir parti olarak, Cumhurbaşkanının seçileceği bir ortamda arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yapıp, o zaman da en ideal şekli neyse kararı o şekilde verme arzusu içerisindeyiz. Gündeme asla böyle bir konuyu düşürme niyetimiz yok. Düşürmem. Çıkan haberlerin hepsi yalan. Kimileri çıkıp bizim adımıza açıklamalar yapıyor. Şu anda böyle bir hesabımız yok.
Ama, buna bağlı bir gerilim olduğu da kabul edin...
Böyle bir şeyi düşünmemiz söz konusu olmadığı gibi, o kesimler de gerilimden nemalandıkları için bunu hep diri tutmanın gayretleri içerisindeler. Biz seçilirken kimliğimiz belli olarak seçildik. Kimliğimizi gizlemedik ki, çok açık net ortada... Aile yaşamımız, geldiğimiz orijin apaçık. Bu millet bizi seçti. Bu milletin bize verdiği yetkiyi, biz de sonuna kadar kullanacağız. Hizmet yolunda kullanacağız. Bu konuda spekülasyon yapmak sadece ülkemizin geleceğine gölge düşürür başka birşey yapmaz.

Kaçak Kur'an eğitimi demek, millete hakaret

Anadolu'ya gidiyoruz. Sizin tabanınızdan insanların rahatsızlıkları var. İktidar olup muktedir olamamaktan söz ediliyor...
Türkiye'de hiçbir kurum kayıtsız şekilde tek başına muktedir değildir. Buna siyaset de dahil. Parlamentoda egemenlilk kayıtsız şartsız milletindir deniyor. Bunun tanımına bile son zamanlarda dikkat ederseniz çok farklı cümleler getirenler oluyor. Türkiye'de iki devlet vardır diyenler de oldu. Fakat biz bu alanlarda da mesafe aldığımıza inanıyoruz. Eğer hıçkırıklarımızı içimize atıyorsak, sebepleri var. Gerilim istemiyoruz. Gerilimin faturaları çok ağır oldu. Ormanı yanmaktan kurtaralım istiyoruz. Onun için üç beş ağaç yanıyor, bunu feda ediyoruz. Anadolu'daki serzenişler. Bunun içinde başörtüsü var, son 263 var... Ana muhalefet lideri, kaçak Kur'an eğitimi diyor. Kur'an eğitimi almanın kaçak olması mümkün değil. Zaten kanunun metninde böyle bir şey yok, ruhuna aykırı. Bu ülkenin yüzde 98'i Müslüman olan halkına hakaret ve saygısızlıktır.

Vekaletle yönetim bizimle başlamadı

Vekaletle yönetim konusunda eleştiri alıyorsunuz. Son olarak Cumhurbaşkanı Sezer de hükümeti uyardı. Bu sistem devam edecek mi?

Vekalet bizimle başlayan bir süreç değil ki... Vekalet bizden önceki hükümetler tarafından yapılmış. Bir milli eğitim müdürünü bile üçlü kararname ile atıyoruz. Maalesef bu var. İl müftüleri de öyle. Vekilde sadece aranan zihniyet ve liyakatidir. Bu varsa aslı gibidir. Bunu da onu göreve getiren kişi en iyi bilir. Bedelini de o ödeyecektir. Buna siyasi nitelik tanımlaması getirmek yanlış olur. Yani bizden öncekiler o kadro ile başarılı olsaydı o yolsuzluklar bu acı faturalar ortaya çıkmazdı.

  • 'Bazı konuları paket olarak referanduma götürebiliriz'
    Başbakan Erdoğan, kamu reformu, YÖK ve 2-B konusunda ilk kez 'referandum'u telaffuz etti ve "Gerekirse paket olarak referanduma gidilir" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimini zamanında konuşacaklarını belirten Erdoğan, "Bunu gündeme düşürmem" dedi.

  • 'Kabine gerekirse yine değişir'
    "Kabine değişikliğinden bakanların bile haberi yoktu. Cumhurbaşkanımız da kendisine sunduğum listeyi aynen onadı. Değiştirme yok."

  • 'Müzakereci yardımcılığı kadrosu yok'
    "Başmüzakereci yardımcılığı diye sivil bir görev tanımı yok. Rıfat Bey o açıklamayı yanlış yaptı. Yoksa her STK gelir, 'ben de istiyorum' der..."



    4 Haziran 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED