YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Haber saklanamayacak kadar büyüdüğü zaman

Yeni Şafak, bundan yaklaşık iki hafta kadar önce, 6 Şubat'ta "Çankaya el koydu" manşetiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in batık bankaları Devlet Denetleme Kurulu'na incelettiğini yazdığında, her yerde kulağı olan kartel camiasında tek satır haber yoktu.

Önceki gün, Başbakan Ecevit, "denetimin denetimi yapılmak isteniyor" diyerek Sezer'in devlete ait bir denetim mekanizmasını kullanmasından rahatsız olduğunu açıklamasa, belki bu haber gündemlerine hiç girmeyecek, sayfalarında hiç yer bulmayacaktı.

Ancak, Çankaya'nın etkili denetimi, sansür halkalarından oluşan 'saadet zinciri'ni kırdı. Böylece, şu içinde bulunduğumuz bilişim ve iletişim çağında, başka gazetelerin okurları da, Yeni Şafak okurlarının çok önceden bildikleri bir habere iki hafta sonra ulaşmış oldular.

Türkiye'deki birçok gazete –özellikle Anthony Queen'le prim yapmaya çalışan bir kısım 'dinci' (?) gazete– Etibank'ın içini boşaltmakla suçlanan medya patronlarının Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanacağına dair haberleri de yazmamayı, bu haberleri okurlarından gizlemeyi tercih etti.

Ne zamana kadar? Haber, gizlenemeyecek, çelik kapıların, beton duvarların ardına sığmayacak kadar büyüdüğü zamana kadar...

Çok yakında, o haberler de haber bültenlerinin ilk sırasına, haberi göstermemeye çalışan gazetelerin manşetlerine taşınacak.

Diziler yine gündem belirleyecek

Yeni Şafak, özellikle son dönemde, sadece haber ve yorumlarıyla değil, dizileriyle de Türkiye'nin gündemine damgasını vurdu. Yeni Şafak dizileri, sık sık başka gazetelerin ön sayfalarına haber oldu.

Ümit Aktan'ın "Fatih Sultan Terim" dizisi de, özellikle spor gazeteciliği açısından önemli bir çalışma. Türk futboluna dünya kalitesi getiren Terim'in 'paylaşılabilecek tüm sırları'nı bugünden itibaren Spor sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Yılmaz Yıldız, yarın başlayacak 'Anadolu'da Holdingler Gerçeği' dizisinde, Anadolu efsanesini yerinde inceledi. Sorunlarını, avantajlarını, imkanlarını değerlendirdi. Yılmaz Yıldız'ın dizisi, yarın başlayacak.

Yeni Şafak'ın dizileri, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gündem belirleyecek.

Yeni Şafak güçleniyor

Sadık Albayrak, ömrünü Kur'an-ı Kerim'e vakfeden Süleyman Hilmi Tunahan'ın hayatını ve hizmetini anlatan dizi yazısıyla katılmıştı Yeni Şafak ailesine. Albayrak'ın katkıları köşe yazılarıyla ve yakın tarihe ışık tutacak başka çalışmalarla devam edecek.

Ekonomi dünyasının çok yakından tanıdığı, tecrübeli gazeteci Can Aksın, Türkiye ve dünya ekonomisini Yeni Şafak okurları için izleyip yorumlayacak. Can Aksın, tecrübesiyle Yeni Şafak'ın ekonomi haberciliğine güç kazandıracak.

Ve gönüller dolusu teşekkür

Yeni Şafak'ın gazetecilik adına, Türkiye'deki ve dünyadaki olayları, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerini, insanları yanıltmadan, aldatmadan bildirmek adına attığı adımlar, Türkiye'deki okur kitlesinde de gerekli yankıyı buluyor. Yeni Şafak'ın tiraj grafiği her gün biraz daha yükseliyor.

Yeni Şafak, kaliteye, seviyeye ve doğru habere doğru karşılıklar veren okurlarına gönüller dolusu teşekkürü borç biliyor.


19.ŞUBAT.2001


Kağıda basmak için tıklayın.

Editör'den

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...