YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Ben soruşturma emri vermedim'

Görev yaptığı süre içinde DDK'yı "soruşturma yapan bir kuruluş olarak görmediğini" belirten Süleyman Demirel, "Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki tartışmalara girmem" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Denetleme Kurulu'nun anayasal bir kuruluş olduğunu belirterek, "Biz görev yaptığımız süre içinde bu kurumu soruşturma yapan bir kuruluş olarak görmedik" dedi.

Demirel, Türk Güreş Vakfı'nın Ankara İncek'te yapılan tesislerini gezdikten sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Devlet Denetleme Kurulu'nu, tasfiye edilen ve yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen bankalarla ilgili işlemlerin denetlenmesiyle görevlendirmesine ilişkin tartışmalara yönelik sorulara, Süleyman Demirel, "Ben Cumhurbaşkanı'yla Başbakan arasına girmem" dedi.

70 dosya hangi kurumların

Demirel, şunları söyledi: "Devlet Denetleme Kurulu, bir anayasal kuruluştur. Ben görev yaptığım süre içinde bu kurumun Anayasa'daki görevlerini nasıl yorumladıysam, öyle yaptım. Benim zamanımda da 70 kadar teftiş yapıldı. Bu raporlar tarafımdan tasdik edildikten sonra hükümete intikal ettirilmiştir."

Demirel, bu 70 dosyanın hangi konuda veya hangi kurumlarla ilgili olduğunu ise açıklamadı.

Bir hafta çok uzun süredir

Bir gazetecinin, "Yeniden siyasete döneceğiniz yolunda çok tartışma var" sorusunu da Demirel, "Ben siyaset üstüyüm. Siyasette 1 hafta çok uzun bir süredir diyorum, çünkü öyledir. Bu benim sözüm değil, Harold Wilson'a aittir" şeklinde yanıtladı.

Demirel, "Size en yakın parti olarak görünen Demokrat Türkiye Partisi sizin bir işaretinize mi bakıyor?" sorusuna da, "Parti işaretle olmaz, İşaretlere bağlı değildir. Kendi içindeki ateşe bağlıdır" dedi. Demirel, "Ben yapıcıyım, ben şu ana kadar, ayrılın, parçalanın demedim. Keşke sağ da, sol da bütün olsa, devlette daha iyi hizmet olur" ifadelerini kullandı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Baykal düğmeye bastı
CHP lideri Deniz Baykal, tüzüğün kendisine tanıdığı tüm yetkileri kullanacağını söyledikten sonra partiden ihraçlar gündeme geldi. Parti Meclisi üyesi ve eski Bakan Mehmet Moğultay'ın ihracı isteniyor
MHP'de TRT tepkisi
MHP'li Bozkurt Yaşar Öztürk, TRT'nin "özel kanallara özentili" yayın yaptığını belirterek, "Küçük Ağa, Osmancık, Cumhuriyet, Hanımın Çiftliği gibi diziler artık yok. TRT kaliteyi de kaybetti" dedi
Bahçeli: Öz Türkmenim
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Türkmenistan'da, Halk Maslahatı (Halk Meclisi) oturumuna katıldı. Bahçeli, Ruhiyat Köşkü Kongre Sarayı'ndaki konuşmasında, "Bugün Türkiye'de boldumsaz bozlağıyla ağıt söyleyen analar duyabilirsiniz. Tarihin ruhu, birçoğu okuma yazma bilmeyen bu anaların yüreğinde bir çığlığa dönüşüyorsa evet, biz, bir millet iki devletiz" dedi. Bahçeli, kendisini tebrik eden Türkmenbaşı'nın "Türkmen misin, değil misin?" sorusuna, "Öz Türkmenim" cevabını verdi. Türkmenbaşı, Bahçeli'ye, "Seni de Türkmen vatandaşı yapalım, sana da Türkmen pasaportu verelim. Ancak adına da 'Devlet Bahçeli Türkmen' diye yazdıralım" diyerek espri yaptı. Devlet Bahçeli daha sonra, Türk şirketi tarafından kurulan Türkmenbaşı Tekstil Fabrikası'nda incelemelerde bulunmak üzere Ruhiyat Köşkü'nden ayrıldı.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...