YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Baykal düğmeye bastı

CHP lideri Deniz Baykal, tüzüğün kendisine tanıdığı tüm yetkileri kullanacağını söyledikten sonra partiden ihraçlar gündeme geldi. Parti Meclisi üyesi ve eski Bakan Mehmet Moğultay'ın ihracı isteniyor

CHP, Parti Meclisi üyesi Mehmet Moğultay ve İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Timurlenk Dal hakkındaki kesin ihraç talebini yarın ele alacak.

Genel Başkan Deniz Baykal, 'Anadolu Solu' söylemi ve üye kayıtları nedeniyle başlatılan parti içi mücadelede ipleri eline aldı. Beş eski genel başkan tarafından yapılan toplantı sonrasında kendisine iletilen uyarı mektubuna, "parti tüzüğünün kendisine tanıdığı tüm yetkileri kullanacağını ve geri adım atmayacağı" cevabı veren Baykal, eylemciler hakkında ihraç mekanizmasını çalıştırdı.

Parti Meclisi toplanıyor

CHP'nin, Mayıs sonu veya Haziran'ın ilk haftalarında yapılması beklenen olağan kurultay öncesinde başlatılan parti içi mücadelede, Deniz Baykal karşı atağa geçti. Geçtiğimiz hafta Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak için imza kampanyası başlatan muhaliflerin bu girişimi Baykal'ın bir atağıyla boşa çıktı. Baykal, bu hafta PM'yi olağan toplantıya çağırarak isyan hareketinin genelleşmesini önledi. Parti Meclisi üyesi Mehmet Moğultay ve İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Timurlenk Dal'ın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkini isteyen CHP Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi'ni de 20 Şubat Salı günü toplantıya çağırdı.

Çok kişi ihraç edilecek

Haklarında ihraç kararı istenen Mehmet Moğultay ile Fikri Sağlar'ın durumları son aşamaya geldi. Fikri Sağlar'ın MYK üyesi olmaması nedeniyle Mersin İl Örgütü'ndeki işlemlerin devam ettiği belirtilirken Mehmet Moğultay hakkındaki disiplin soruşturmasının Çarşamba günü sonuçlanacağı kaydedildi. Moğultay'ın Çarşamba günü ihracına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada Baykal'a karşı CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan Ankara il örgütünden 10 kişinin de ihraç edileceği belirtiliyor.

Selvi'den eleştirilere cevap

Bu arada Baykal'a üye çalışmaları nedeniyle yöneltilen eleştirileri değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, geçtiğimiz kurultayda yapılan açıklamalara dikkat çekti. "Tüm genel başkan adayları, seçildikleri takdirde tüm üyelikleri sıfırlayacağını söylemişti" diyen Selvi, bu sözü söyleyenlerin şimdiki işlemlerden dolayı eleştiri yağmuru başlatmalarının çelişki olduğunu kaydetti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...