Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
ÇARŞAMBA
23 Şubat 2000

Güncelleme: 02:30 Türkiye

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

e k s t r a l a r

Anket
Hizbullah - Kontrgerilla

  Nostaljik Kelime Oyunu...

 
Webmasterler! Yeni Şafak Gazetesi'ne sitenizden link vermek isterseniz buraya tıklayın:
 Gazetenize Link Verin...

HADEP'li belediye başkanlarına yönelik gözaltı operasyonu Avrupa Birliği sürecini tehdit ediyor. Hükümet'in tutumu 'şüphe' uyandırıyor.

AB'DEN VAZ MI GEÇİLDİ?

Diyarbakır, Siirt ve Bingöl belediye başkanlarının 'teamüle aykırı bir biçimde' gözaltına alınması Hükümet'in AB politikaları konusunda 'şüphe uyandırıcı' bir gelişme olarak yorumlandı. AB heyetlerinin bölgeye olan yoğun ilgisini anlatan Başbakan Yardımcısı Bahçeli, "Türkiye tercihini AB'den yana yapmıştır. Ancak bu ilelebet devam edecek bir mecburiyet değeldir" diyerek tavrını ortaya koydu.

AB: SERBEST BIRAKIN

AB ülkeleri de, HADEP'li başkanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Alman Dışişleri Bakanı Fischer`in Dışişleri Bakanı Cem'le konuyu görüşeceği, AB Dönem Başkanı Portekiz'in de Türkiye'ye başkanların serbest bırakılması çağrısında bulunacağı bildirildi. Human Rihgts Watch Türkiye Sorumlusu Sugden de gözaltılar konusunda AHİM'de yeni bir dava açılabileceğini söyledi

________________________________Devam »

Gözaltılar şık değil

FP Genel Başkanı Recai Kutan seçimle işbaşına gelmiş kişilerle ilgili tasarrufların, kamu vicdanını rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi.
________________________________Devam »

Gözaltılarda Karayılan iddiası

________________________________Devam »

Yes 5+5, no Demirel

Hükümet ortakları 5+5 ve Demirel konusunu ayrı ayrı görmeye başladı. Yılmaz, ANAP'ın itirazlarını söylerken, Bahçeli de temkinli konuşuyor.
________________________________Devam »

Bakan Özkan'ın müdür sevgisi

Bahçeli: AB dikkat etsin
BAŞBAKAN Yardımcısı Bahçeli, Avrupa'nın Güneydoğu'ya yönelik tutumunu ele aldığı konuşmasında Avrupa'dan gelen temsilcilerin "Türkiye`ye niçin geldiklerini, kimleri muhatap kabul ettiklerini anlamak bile zorlaşmaktadır" şeklinde konuştu.
AB'nin etnik konulara ilgisini eleştiren Bahçeli AB ile ilişkilerin geçmişte neden tıkandığını unutmamak gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Türkiye, tercihini AB`den yana yapmıştır. Ancak, bu ilelebet devam edecek bir mecburiyet değildir" dedi.

Ekonomiyi unuttular
Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerindeki formüllere yoğunlaşan hükümet ortakları, ekonomiyi unuttular. Hükümet ne borsadaki düşüşle ne dış kredilerle ne de tarımdaki krizle ilgileniyor
Dünya Bankası heyetleri, programın arkasında gerekli siyasi irade bulunmadığı için birer birer Türkiye'yi terkederken, ekonomik göstergeler de kötüye gitmeye başladı.


Nazlı Ilıcak
Afyon'un sesi

Fehmi Koru
Sarmısak meselesi

Mehmet Barlas
İran'a bakarken kendimizi unutmayalım!.



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...