T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

TV'de Ramazanlık tartışma

İskele Sancak'ta, sık sık tartışmalara konu olan, Türkçe Ezan'dan Faiz'e kadar, dine dair pek çok konu ve cevapları var...

Kanal 7 - 22.30
Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak'ta son dönemlerin en çok tartışılan, Türkçe ezandan kadın sesinin haram olup olmadığına kadar uzanan pek çok konu, uzmanları tarafından tüm yönleriyle ele alınıyor.

"Türkçe ezan okunabilir mi?", "Türkçe ibadet olur mu?", "İslamiyet'te kadın sesi haram mı?", "Faiz oranı enflasyon oranının altında kalırsa faiz sayılır mı?", "Borsada yatırım yapılması İslam'a uygun mu?", "İslam'a göre kadının çalışması doğru mu?" gibi pek çok sorunun cevap bulacağı programa, Prof. Süleyman Uludağ, Prof. Yunus Vehbi Yavuz, Prof. Suat Yıldırım, Prof. Faruk Beşer ve daha pek çok uzman isim katılıyor... Programda, merak uyandırmış pek çok konu uzmanların yorumuyla yanıt buluyor.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Polemikler de bayatladı
Seyr-i Şahane muharrirleri arasında sıra yine Havva Setenay İlhan'da... "Son günlerde ekranları yersiz ve tatsız bir tartışma meşgul ediyor. MHP Milletvekili Ahmet Çakar ile ANAP'lı Yılmaz Karakoyunlu arasında 'Salkım Hanım'ın Taneleri' filmi ekseninde alevlenen tartışmalar, polemik arayan medyayı mest etti. Tomris Giritlioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı filmin vizyona girmesi ve TRT'de yayınlanması üzerinden epey bir süre geçmişken, MHP'li Çakar'ın Karakoyunlu'yu bu filmde geçen karakterler nedeniyle 'vatan hainliği'yle suçlamasını anlamak zor. Türkiye'de vatandaşın evine götürecek ekmek parası bulamadığını düşünürsek, bu ülkeyi soyan 'vatan hainleri'ni incitmemeye itina eden vekillerimiz arasında, tedavülden kalkmış bir konu etrafında yapılan 'vatan hainliği' tartışması, doğrusu hiç kimseyi enterese etmiyor. Çünkü bırakın bir film üzerine tartışmayı, milletin artık cebinde sinemaya gidecek parası yok... Bu tartışmaları görünce insanın aklına 'Bu vatan soyulurken neredeydiniz? sorusu geliyor."

 
18:05/tv8
TRT etik atağında...
TRT, önümüzdeki yıl objektif yayıncılığı ön plana alıyor. Siyasi haberler sunulurken tarafsız davranma ilkesine uymayı taahhüt eden TRT, terör haberlerini verirken de daha hassas davranacak. Yayınlarında uyacakları ilke ve hedeflerin yeniden düzenlendiği 2002 yılı "Genel Yayın Planı"nda yeralan ilkelere göre TRT, yeni yayın döneminde terör haberlerine, yeni bir bakış açısıyla yaklaşacak. Buna göre, TRT haberlerinde, halkta panik, karamsarlık ve yılgınlık yaratacak, devletin kurumlarını küçük düşürecek, terörle mücadele eden ekiplerin çalışmalarına olumsuz etki yapacak yayına yer verilmeyecek. Yeni düzenlemeye göre, haber bültenlerinde önceden tespit edilmiş izlenimler yerine, muhabirlerin canlı olarak aktardığı olayların verilmesi sağlanacak. TV'de görüntüye ağırlık verilecek, konuyla ilgisi olmayan görüntüler yayınlanmayacak. Benzer görüntüler kullanılırsa mutlaka "arşiv" ibaresi yeralacak. Haberlerde, yorum ve değerlendirmelere de yer verilecek. Siyasi haberlerde ve haber programlarında tarafsızlık, doğruluk ve güncelliğe özenle uyulacak, siyasi parti açıklamalarının özetlenmesi halinde açıklamanın amacı ve özü kaybettirilmeyecek. Tek yönlü ve taraf tutan yayın yapılmayacak, bir siyasi partinin, grubun çıkar çevresinin çıkarlarına alet olunmayacak. Öte yandan, 2002 Genel Yayın Planı'nda yeralan düzenlemeye göre, TRT, eskinin aksine toplumda kabul gören müzik türlerine de yer verecek. TRT'nin yeni ilkelerine göre, yayınlanacak müzik programlarının "toplumun ruhunu inceltici" olmasına özen gösterilecek.
30 Kasım 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED