T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Sağlıklı pişirme yöntem ve gereçleri

Yemeklerin sağlıklı olmasında, kullanılan pişirme yöntemleri ve kaplar çok önemlidir. Pişirdiğimiz yemeğin sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişmesini sağlamak aşağıda bahsedeceğim yöntemler ile hem çok kolay hem de keyifli.

Buharda pişirme: Yiyeceklerin besin değerlerinin en yüksek oranda korunduğu yöntemdir. Özellikle sebzeler için bu yöntemi öneriyoruz. Isı 100 dereceyi aşmadığı için sebzelerin hem besin değerleri kaybolmuyor hem de tadı değişmiyor. Bu yöntemde pişirme yapılırken yağ kullanılmaz. Bu yöntem haşlama yönteminden daha faydalıdır. Çünkü kullanılan malzemenin besin değeri haşlama suyuna karışmıyor. Yarım saatten fazla sürmeyen bu yöntem ile vitamin kaybı da en aza indirilmiş olur. Buharda pişirme yöntemi için, yiyecekleri makarna süzgecine alıp kaynar suyla dolu bir tencerenin üzerine yerleştirmek yeterlidir. İlerleyen teknoloji ile birlikte bu alanda da yeni ürünler tasarlanmıştır. Sadece buharda pişirmek için kullanılan ürünleri kullanırken özellikle et ve balık pişirecek isek önceden biraz tuzlayalım. Daha lezzetli olmasını sağlarız.


5 Temmuz 2001
Perşembe
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED