T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


ÜMİTLER BOŞA ÇIKMADI
Arif'in kaptanlığında sahaya çıkan Galatasaray, İsviçre şampiyonu Grasshoppers'ı iyi bir oyunla geçerken, yeni transfer Perez ve iki Ümit yıldızlaştı.

SPOR YAZARLARI

Güray Soysal:
Bülent Yavuz'u dinlerken
SATILIYORUZ
Şeker, tütün ve tahıl konusunda Batılı ülkelere büyük avantaj sağlayan hükümet, 'Hazine Arazilerinin Satışı' Yasası'yla yabancıları bir kez daha sevindirdi.

IMF'in 'kriz yasaları'
Ekonomi Bakanı Kemal Derviş'in, IMF direktifleri doğrultusunda hükümete yaptırdığı 'kriz yasaları' şüphe uyandırıyor. Türkiye'deki üretimi sınırlandırarak Batılı firmaların pazarını genişleten şeker ve tütün yasalarından sonra, Hazine Arazilerinin Satışı Yasası da yabancılara yeni kolaylıklar getiriyor.

Yabancıya satış
Yasada, Hazine arazilerinin "karşılıklı olmak ve Dışişleri Bakanlığı'nın olumlu görüşü alınmak kaydıyla yabancı devletlere satılabileceği" belirtiliyor. Muhalefet milletvekilleri, bu yasa ile özellikle GAP bölgesine ilgi duyan yabancıların satın alma projelerini uygulamaya geçireceklerini savunuyor.

Tek başına iktidar
Abdullah Gül: Türkiye kötü günler yaşıyor. Halkın büyük beklentisi var, sıkıntıları çözecek bir siyasi oluşumu dört gözle bekliyor.

AKŞENER YENİ OLUŞUMDA
Kocaeli Milletvekili Meral Akşener, DYP'den istifa ederek yeni oluşuma katıldı. Tayyip Erdoğan'ın başlattığı siyasi hareketin içinde yer alan Akşener, "Yeni oluşum, sergileyeceği muhalefetle hükümetin alternatifi olacaktır" dedi.

Kutan 'haksızlığı' dünyaya anlatacak
Fazilet Partisi'nin kapatılması ile ilgili kararın haksızlığının dünyaya anlatılması için Recai Kutan büyükelçilerle biraraya geliyor. Altınel Otel'deki sabah kahvaltısına ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Pearson başta olmak üzere Kanada, İsveç, Almanya, Fransa ve Norveç büyükelçileri davet edildi.

TÜSİAD: Hükümetin tutumu kaygı verici
TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, "IMF'ye verilen taahhütlere rağmen ortaya çıkan durumun 'Türkiye'nin içişlerine müdahale" olarak değerlendirilmesinin, derin bir çelişki olduğu" savunuldu.

 
Köstebek şoku
Devlet Bakanı Derviş'in, atv Washington Temsilcisi Savaş Süzal'a IMF kredisinin ertelenmesinde kendisinin rolü olduğunu söylemesi ortalığı karıştırdı.

Çirkin saldırıya tepki yağıyor
MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, Yeni Şafak'a 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Gazetemiz sahibi Ahmet Albayrak, Genel Yayın Yönetmenimiz Selahattin Sadıkoğlu ve yöneticilerimizle görüşen Okumuş saldırıyı kınadı.

Erbakan: Doğru formül bulunacak
Eski FP'li bazı milletvekilleri Erbakan'ı ziyaret edip "tabanı toplayabilecek" bazı isimler önerdiler. Erbakan, milletvekillerine, "Gelişmeleri takip ediyoruz. Bütün arkadaşların içinde olduğu bir formül bulunacak" dedi.

Faili meçhul katliam
BAŞBAĞLAR
Tarih: 5 Temmuz 1993. Yer: Erzincan'ın Başbağlar köyü. 720 yıllık köy bir akşam üstü yerle bir edildi, taş üstünde taş kalmadı. Katiller 33 kişiyi şehid ettiler ve ellerini kollarını sallayarak kaçtılar. Üzerinden tam 8 yıl geçti. Hâlâ faili meçhul.

5 Temmuz 2001
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.280.000
Mark 555.000
Altın (Cum.) 74.500
Borsa 11.083


Türkiye'de Hava
Adana 23 / 32
Ankara 14 / 29
Bursa 16 / 29
Diyarbakır 18 / 36
Erzurum 4 / 26
İstanbul 20 / 27
İzmir 21 / 32
Trabzon 19 / 25
 

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
Hep aynı dosya... Maymun gözünü açınca...
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Siyaset ustaları, dut yemiş bülbül oldu Derviş'e saldırarak rahatlamak
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Yoksullarını çabuk unut Türkiye Jandarma, ABD büyükelçiliğinde
Mehmet E. Yavuz : Can Aksın :
Önemine binaen "düzeltilmiş" ikinci baskı Kemal Derviş, bu ülkeye bunu da mı yapacaktın?
Akif Emre : Koray Düzgören :
Makedonya'da Balkanlar yeniden şekilleniyor Tecavüze karşı da globalizm…
Mehmet Şeker : Davut Dursun :
Hayat risk dolu Fazilet'ten sonra ne olacak?
Rasim Özdenören : Gülsen Ortaç :
Yasa mı, kafa mı? Sağlıklı pişirme yöntem ve gereçleri
Kadir Demirel : Yılmaz Yıldız :
Bir yıl önce basında bugün Esnafın kredisi de sabrı da tükendi
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED