T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Hükümetin tek sorunu çocukların başörtüsü mü

Din Görevlileri Sendikası'nın toplantısında biraraya gelen siyasiler başörtüsü konusunda hükümete yüklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İHL öğrencilerinin taleplerini "haklı talepler" diye niteledi ve konuyu Bakanlar Kurulu'na getireceğine söz verdi.
Toplantıya katılan diğer siyasiler ise adeta isyan etti. Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, "Okullarının önünde bekleyen öğrencileri görmemek için yolumu değiştiriyorum" derken, DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Hükümetin tek sorunu çocukların başörtüsü mü?" diye sordu.

Din Görevlileri Sendikası Birinci Olağan Genel Toplantısı'nda biraraya gelen siyasetçiler, İHL'lerde yaşanan başörtüsü sorununa ortak çözüm yolları aradılar. DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, 13-14 yaşındaki İHL'li kız öğrencilerin polis tarafından okula alınmamasıyla yaşanan sorunların sona erdirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'dan destek istediler. Okuyan ise, bu ülkede zaman zaman irtica ile mücadelenin İslamiyet'le mücadeleyle karıştırıldığını belirterek, Pazartesi günü ikinci defa Bakanlar Kurulu'nun gündemine İHL'lerde yaşanan başörtüsü sorununu taşıyacağına söz verdi.

Başka sorun kalmadı mı?

Eyüp Müftülüğü'nde yapılan toplantıda başkanlık seçimi yapıldı. Seçim öncesi toplantıya katılan siyasiler ve din görevlileri başörtüsü sorununa çözüm istediler. DYP İstanbul Miletvekili Celal Adan, İHL'lerde okul önünde bekleyen kız öğrencilerin sorunlarına değinerek, "Hastane önlerinde kuyruklar uzarken, bankalar birbir soyulurken ve yaşanan sorunlara her gün bir yenisi eklenirken, hükümet, tek sorun 13 yaşındaki çocukların başörtüsüymüş gibi İHL'lerle uğraşıyor. Milletle devlet karşı karşıya getiriliyor. Oysa bu milletten destek almadan hiç bir sorunu çözmek mümkün değil" dedi. İHL mezunlarına ikinci sınıf muamelesi de yapıldığını ifade eden Adan, babası emniyet mensubu bir çocuğun İHL mezunu olduğu için babasının mesleğini yapamadığını da hatırlatarak, "Cumhuriyeti bu utanç vesikalarından kurtarmalıyız. Demokrasideki çifte standarda artık son verilsin" diye konuştu.

Okuyan: Çözüm bulunacak

Bakan Yaşar Okuyan, İHL önlerinde yaşanan sorunlara çözüm bulmak için daha önce konuyu Bakanlar Kurulu'na götürdüğünü ve Pazartesi günü de bir kere daha konuyu Bakanlar Kurulu'na götüreceğini belirterek şöyle konuştu: "Adı üstünde İHL'ler dini eğitim veriyor. Dünyada dini eğitim veren okullarda çocuklar dinlerinin gerektiği kurallara göre giyiniyorlar. Bizde de İHL'lerde dini bilgiler öğretiliyor. Bu derslerde öğrencinin örtünmesi gerekir ve bunu öğrencinin talep etmesi de çok doğal. İHL önlerinde yaşananlar gerçekten hoş değil. Devletle millet çatışma içindeymiş gibi lanse ediliyor. Ama bu tutum yanlış. İnşaallah başörtüsü sorununa bir çözüm bulunacak."

İrtica ile mücadele ile İslamiyet'le mücadelenin zaman zaman birbirine karıştırıldığını da belirten Okuyan, "Bugün sorun diye görüp üstüne gittiğimiz pek- çok konu ile ne kadar gereksiz yere uğraştığımızı daha sonra çok iyi anlayacağız. 11 Eylül'ün ardından bütün dünya ülkeleri gibi ülkemizde hassas bir yapıdan geçiyor. Bu konumu bilmeliyiz. Ama unutulmamalıdır ki irtica ile mücadele etmek ayrı, İslamiyet'le mücadele etmek ayrıdır" diye konuştu.

DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASI ÜYELERİYLE HATIRA FOTOĞRAFI

Konuşmaların ardından Din Görevlileri Sendikası Başkanı Ahmet Yıldız tarafından DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan'a bir plaket verilmek istendi. Ancak Yıldız sahneye Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ı çağırdı. Adan'a, plaketini Bakan Okuyan verdi. Din Görevlileri Sendikası üyeleri ile toplantıya katılan siyasiler Eyüp Müftülüğü önünde hatıra fotoğraf çekildiler. Basına kapalı olarak yapılan seçimde bugün yapılacak olan seçim görüşüldü. Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanlığı'na sadece Ahmet Yıldız'ın aday olduğu bildirildi.

GENÇ: SAYIN BAKANIM BU HAFTA KAYITLARI SİLİNECEK!

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, her gün işe giderken kapı önünde bekleyen İHL'li çocukları görüp bu çocukların dramları karşısında yolunu değiştirmek zorunda kaldığını belirterek, "Sayın Bakanım bu çocuklar başörtülü oldukları için okula alınmıyorlar ve bu hafta başında da hepsinin kaydı silinecek" dedi. Belediye olarak devletin kendilerinden istedikleri her işi yerine getirdiklerini belirten Genç, "Sokak köpekleri için rehabilite merkezi yapın denildi, yaptık. Sokak çocuklarını korumak için merkezler açmamızı istediler, açtık. Şimdi ise okula alınmayan İHL'li kız öğrenciler sokaklarda, bunlar için ne yapalım. Bize yol gösterin" dedi.

 
Yasak bir gün sona erecek
Başörtüsünden dolayı mağdur olan öğretmen Hikmet Altuntaş, İHL öğrencileri için, "Onlar soğukta üşürken, sıcak evimde oturamıyorum" diyor ve ekliyor: "Yasak bir gün sona erecek..."
19 yıllık hortum
TBMM KİT Komisyonu, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'nde 19 yıllık skandalı ortaya çıkardı. Yapılan incelemede, anlaşmalı firmaya teslim edilmesi gereken kütük demirlerin kaçak olarak Irak'a satıldığı ortaya çıktı.
İstihbarata yeni düzen
İçişleri Bakanlığı, tartışma konusu olan istihbarat yetkisi konusunda çalışma yaptırıyor. İçişleri Bakanı Yücelen, "Türkiye'deki istihbarat yetki tartışmalarına bir son vermek gerekiyor" açıklamasında bulundu.
Rantçı işportacılar
Devlet, günlük hacmi trilyonları bulan işporta tezgahlarından vergi geliri elde edemiyor. Dün de 16 işportacı gözaltına alındı.
MOSKOVA'NIN SESİ "KİLİSENİN SESİ"
Ankara Valiliği, RTÜK'ü uyararak 'Moskova'nın Sesi' radyosunun Türkiye Protestan Kiliseler Birliği'nce kiralanarak Hırıstiyanlık propagandası yaptığını bildirdi..
Okul var öğrenci yok
Avrupa standartlarında eğitim veren Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu, 100 öğrenci daha alabileceğini açıkladı.
'Bor meselesi stratejiktir'
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, "Bor meselesi, Türkiye'de stratejik bir meseledir. Yönetim bu meselenin farkındadır, yöneticilerimiz farkındadır, hükümetimiz farkındadır" dedi. "Madencilik Sektörünün Sorunları" konulu seminerde konuşan Bakan Keçeciler, son yılların ihracat kalemlerinden olan bor tuzları, bakır, mermer ve manyezitin 2002 yılı ihracatı içinde ağırlığını korumasının beklendiğini belirtti. Keçeciler, Türkiye'nin en önemli yeraltı zenginlikleri arasında yer alan borun, kullanım alanının çok yaygın ve kâr marjı yüksek maden olduğunu bildirdi.
31 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED