T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

AB'ye girmek
ya da girmemek

Son günlerin en baskın gündem maddesi olan Avrupa Birliği üyeliği Kriter'de yeniden merceğe alınıyor. Ahmet Sever'in konuğu ise Dışişleri Bakanı İsmail Cem.


Kriter programı gündem tartışmalarında en üst sırada yer alan Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini analiz etmeye devam ediyor. Gündüz kuşağında ekrana gelen program, AB hakkında bilgi sahibi olmak isteyen izleyiciyi memnun edecek nitelikte bilgiler sunuyor. Yapımcılığını ve sunuculuğunu 20 yıldır Türkiye'nin AB üyeliği sürecini takip eden Ahmet Sever'in üstlendiği Kriter ekrandaki Türkiye-Avrupa ilişkilerini konu alan ilk ve tek program.

Ahmet Sever, bu hafta Kriter'de Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i konuk ediyor. İsmail Cem programda, "Bu yılın sonunda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda ne kadar mesafe katetmesi gerektiği" konusunda görüşlerini bildiriyor ve Sever'in konuyla ilgili sorularını yanıtlıyor.
CNN TÜRK / 12.05


Baba-oğul mafya avında
Charlie Sheen ve babası Martin Sheen'in uluslarararası çapta bir uyuşturucu çetesini çökertmeye çalışan iki polisi canlandırdığı filmde, Amerika'ya 50 milyon dolar değerinde uyuşturucu sokulur. Jacob ve Paul adlı iki polis ise, olayı araştırmaya başlar.

Fakat aslında bu uyuşturucu trafiği, mafya ve kanun kuvvetlerinin çıkarları doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bundan habersiz olan iki polise, olayın gerçek yüzünü bilen Bill ve John adlı iki ajan da katılarak destek verir. Dört ajanı sürprizler beklemektedir.

Orijinal Adı: No Code Of Conduct. Yön: Bret Michaels Oyn: Charles Sheen, Martin Sheen, Marc Dacascos, Joe Lando Türü: Polisiye
ATV / 23.10


'Erdoğan'ların sevda masalı
Erol Evgin'in sunduğu Bir Sevda Masalı'nın bu haftaki konukları Özdemir Erdoğan ve eşi Ayşen Erdoğan. Erdoğan çiftinin şarkısı olan "Sevdim seni bir kere, başkasını sevemem" adlı şarkıyı Özdemir Erdoğan programda gitarıyla seslendiriyor. Evliliklerinin hikayesini anlatacak olan Erdoğan çifti çocukları Yonca, Mehmet Can ve Cennet'ten de söz ediyor. Star / 11.00


Anadolu'nun 'Kervan'ı yollarda
Kervan programı bu hafta da, Anadolu'nun gülen yüzünü ekrana taşımaya devam ediyor. Murat Yeni'nin sunduğu programda, Adapazarı'nın Akyazı ilçesinde, Akyazı'nın cevizli lahana yemeği ve kemençe eşliğinde yöresel sanatçıların atışması, Akyazı'nın kültür mozaiğinden örnekler ekranlara geliyor. Stv / 14.00


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
İşte televole çocukları
Havva Setenay İlhan'dan bir not: Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve İki Kere Kiki gibi bütün eğlence programlarına çıkarak oryantal dansı yapan küçük kız, medyanın gündeminde. Küçük kızın Asena'yla karşılıklı dans etmesi ise, bardağı taşıran son damla oldu. Flash TV'nin haber bülteninde küçük kızın ailesinin ahiret sorgusuna çekilmesi de, onun kanal kanal dolaştırılarak dans ettirilmesi kadar meslek ilkelerini sarsıcı nitelikteydi. Herkesin birleştiği ortak nokta ise, küçük kızın diğer çocuklara olumsuz örnek teşkil etmesiydi. Sabahtan akşama kadar dansözlerin, mankenlerin hayatını gösterirseniz küçükler elbette bunları örnek alacak. Bu duyarlılık bu tür programların insana neler kaybettirdiği konusunda da gösterilse, mesele kökünden çözülmüş olurdu. Yoksa minik bir kız çocuğu birkaç sulu programda dans etti diye yetkili bakanından iletişim uzmanına kadar cümbür cemaat bilirkişi kadrosunu ekrana çıkararak, bu sorun halledilemez. Çünkü çocukların, daha gündüz saatlerinde bağıra bağıra akşam yayınlanacak bölümünün reklamını yapmaya başlayan televolelerden kaçma imkanı yok!

 
Çalınmış gençliğin öyküsü
Kanal 7'de, ilerlemiş yaşlarından yeniden biraraya gelerek, birlikte geçirdikleri yılların muhasebesini yapmaya başlayan arkadaşların hikayesini anlatan sarsıcı bir film geliyor ekrana; Çalınan Bahar (Stolen Spring). 1993 tarihli ve Danimarka yapımı olan Çalınan Bahar'da, lise yıllarında "Kara El" adlı bir oluşum meydana getiren, grup üyelerinin yaşamları dramatik bir dille anlatılıyor.
Film, Blomme'nin öldürülmesiyle start alıyor. Uzun yıllar sonra, bir araya gelip eski günlerini anan grup üyeleri geri dönüşlerle (flashback) lise yıllarına, okul ve ev hayatlarına bakarlar. Aşırı disipline maruz kaldıkları eğitim sistemi, aileleriyle yaşadıkları sorunlar ve iletişimsizlik, yaşadıkları hayal kırıklıkları tekrar tekrar zihinlerinde canlanır.
1940'ta Hans Scherfig'in yazdığı ve Amerika'da 1986 yılında yılın kitabı seçilen aynı adlı romandan uyarlanan Çalınan Bahar, gençliğin buhranlarını, aileleriyle yaşadıkları sorunlara gerçekçi yaklaşan bir yapım. Film, modernleşme sürecindeki tüm toplumların yarası haline gelen gençler ve gençlik üzerine çarpıcı tesbitlerde bulunuyor.
ÇALINAN BAHAR
Orijinal Adı: Stolen Spring Yapım: 1993 Danimarka Türü: Dramatik Yön: Peter Schroder Oyuncular: Jefle Herman, Tine Setter Larsen, Frits Helmuth, Thomas Willium Jensen
KANAL 7-02.00

LEMAN'A MİRAS YALANI
Anne Babamla Evlensene adlı dizide, dede ve çocuklar, Sema ve Orhan'ı birleştirmenin yolunun Leman'ı ikna etmekten geçtiğine karar verirler. Yeni parola mirastır. Orhan'a Mısır'daki akrabalarından miras kalır, bunu öğrenen Leman mirastan payını almak için harekete geçer. Leman çok değişmiştir. Artık Sermet Bey'e sevgi gösterileri yapan biri olmuştur. Atv / 20.15
31 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED