AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Saddam'dan direniş çağrısı

Irak halkını ve ordusunu sabırla direnişe çağıran Saddam Hüseyin, Amerikan ve İngiliz birliklerinin "çıkmaza" düştüklerini belirterek, "zafer bizim olacak" dedi.

Irak lideri Saddam Hüseyin, Amerikan ve İngiliz birliklerinin "çıkmaza" düştüklerini söyledi. TV'den halka seslenen Saddam, "Irak topraklarında ilerledikçe çıkmaza giriyorlar" dedi ve halk ve ordudan düşmana "daha sert ve isabetle" vurmalarını istedi. Direnen komutanların isimlerini sayan Irak lideri, ordusunu övdü. Saddam Hüseyin, "Düşman saldırısını artıracak, biliyorsunuz. Sabırlı olun" dedi.

"Zafer Allah'tan geldiği zaman ve halkımızın Allah'ın dininde birleştiğini dalgalar halinde buluştuğunu gördüğünüz zaman Allah'ın büyüklüğünü anlayacak ve af dileyeceksiniz" diyen Saddam, "Bazıları bizi suçlamış olabilir. Bu kadar sabır gösterdik. Allah'ın düşmanlarına karşı bu zaferi alacağız" diye konuştu.

"Bu zaferi kazanacağız"

Saddam Hüseyin, "İnanç sahibi olanlar zaferi kazanacaktır. Bu kararlaştırıcı günde, düşman füzelerini kullanmayı ve avcı uçaklarını kullanmayı seçmedi. Bu sefer piyade birliklerini gönderdiler. Bu sefer ülkemizi istila etmeye ve işgal altında tutmaya geldiler. Sizlerle yüzyüze karşılaşmaktan korkuyorlardı. Kendilerinin yerlerine başka katilleri kullanıyorlardı. Topraklarımızı işgal ettiler ve gittikleri her yerde dirençle karşılaşıyorlar. Onları geri gönderin ve hayal kırıklığına uğratın, ümitsizliğe kapılsınlar. Düşmanlara karşı mücadelemizde Allah bizim yanımızda olacak. Allah yanımızda olacak. İman sahipleri bizim her şeyimizi feda etmeye hazır olduğumuzu biliyorlar. Biz Allah'ın askerleri topraklarımızda imanımızı ve Allah'a olan inancımızı koruyarak bu zaferi kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Sabırlı olun kardeşlerim"

Saddam, "Sevgili vatandaşlarıma sesleniyorum; sabırlı olun kardeşlerim, zafer sonunda bizim olacaktır. Size ve Bağdat halkına şunu söylemek istiyorum; büyükşehir silahların ve kılıçların şehri, sabırlı olun kardeşlerim" dedi.

Saddam konuşmasına, "Allah büyüktür. Muzaffer halkımız çok yaşasın. Filistin çok yaşasın. Araplar, Irak çok yaşasın. Cihadın ülkesi Iraklılar çok yaşasın. Şeytanı dinleyene de yazıklar olsun. Allah çok büyüktür" diyerek son verdi.

'İşgalcileri Bağdat'ta bekliyoruz'

Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, ülkenin ve ordunun tüm kontrolünün Irak lideri Saddam Hüseyin'in elinde olduğunu ve Amerikan güçlerini zor günlerin beklediğini söyledi. Aziz, Amerikan ve İngiliz güçlerinin Bağdat'a ilerlemesiyle ilgili olarak da, "Onları, Irak köylülerinin Apaçi'yi (helikopteri) düşürmeleri gibi, Ümm ül Kasr, Fao ve Nasıriye'deki gibi aynı şekilde karşılayacağız'' diye konuştu.



25 Mart 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED