AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

İNGİLTERE'de
iz bırakacağız

Şenol Güneş, Millilerin örnek davranışlar içinde olduğunu belirtti

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, İngiltere ile oynayacakları karşılaşmanın her açıdan üst düzeyde geçeceğini vurgulayarak "Bu maçın iz bırakmasını istiyoruz" dedi. Millli takımın kaldığı otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, İngiltere'de fair-play duygusuyla hareket edeceklerini kaydederek, "Oyuncularımızdan futbolun dışındaki sertliklere karışmalarını, hakem ve seyirciyle olumsuz diyaloglara girmemelerini isteyeceğiz. Seyirci olarak da fair-play'i ön planda tutmalıyız. Maç bittiğinde biz kazanalım. Ancak İngiltere'yi de kaybetmeyelim" dedi.

SAVAŞIN GÖLGESİNDE OYNAYACAĞIZ

Futbolun bir sevgi ve barış olayı olduğunu belirten Güneş, "Ancak İngiltere maçını savaşın gölgesinde oynayacağız'' dedi. Güneş, futbolun bugün itibariyle savaşın gölgesinde kalmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, "Biz de İngiltere'ye savaşın gölgesinde gideceğiz. Tüm dünya savaşa kilitlenmişken, insanları savaş ortamından çıkarmak istiyoruz. Savaşın çirkin görüntüsü herkesi üzüyor'' diye konuştu.

''GEÇMİŞE BAKMIYORUZ''

Güneş, geçmişte alınan sonuçların hiçbir öneminin bulunmadığını ifade etti. Dünya Kupası'nda aldıkları unvana layık olabilmek zorunda olduklarını ve daha iyisini yapmak istediklerini belirten Güneş, "Bu kupada elde ettiğimiz sonuç bizim işimizi daha fazla zorlaştırdı. İngiltere'nin bizden çekinmesi, bizi daha dikkatli olmaya zorluyor. Sizi küçümseyen ile sizden çekinen takımların hazırlıkları farklı olacaktır. Tüm gücümüzü İngiltere karşısında deneyeceğiz ve göreceğiz. Kazanıp dönmek istiyoruz. Beraberlik de olumsuz sonuç değil. Kaybetsek de yarış devam eder" şeklinde konuştu.

Hazırlıklar başladı

Milliler, İngiltere maçı hazırlıklarına dün akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antremanla başladı. Bugünde çift idman yapacak olan ay-yıldızlı ekip, yarın saat 11.00'de özel uçakla kamp çalışmaları için İngiltere'nin Newcastle kentine gidecek ve hazırlıklarını burada sürdürecek.

FUTBOLCULAR İDDİALI

Milli futbolcularda İngiltere maçı öncesi milliler oldukça iddialı. İlhan Mansız, "Hedefimiz 3 puan. İngiltere'den galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. En azından bir beraberlik alırız'' dedi. Ümit Davala ise, "Biz kimseden korkmuyoruz. Dünya 3'üncüsü bir takımız. İngiltere eski gücünde değil. Galibiyet için oraya gidiyoruz'' dedi.

Maçın hakemi tanıdık isim URS MEİER

2 Nisan Çarşamba günü Sunderland kentinde, TSİ 22.00'de başlayacak İngiltere-Türkiye A Milli Takımları arasındaki maçta İsviçreli hakem Urs Meier görev yapacak. Meier'in yardımcılıklarını Rudolf Kappeli ve Martin Iseli yapacak. Maçın 4. hakemi ise Guido Wildhaber.

Spor Yazarları
Mustafa Kutlu :
Görünen Köy
 
Hasan Şaş'la işler yolunda
Oğuz'u, Saran DURDURDU
Sonuna kadar varız
BEŞİKTAŞ eski gücünü bulacak
Futbola tek tip elbise
Önemli bir haftaya girdik. İngiltere ile oynayacağız. Bu kez inşallah hem gol atacak, hem de kazanacağız. Farklı yenilgiler mazide kaldı. Şimdi herkes rengarenk giysilerini çıkarıp, göğsünde Ay-yıldız olan formalarını giydi.
Trabzon en iyisi
Bordo-Mavili takımın teknik direktörü, iyi futbol oynayan oyuncularının artık maç kazanmayı da öğrendiklerini söyledi.
EFES'te final heyecanı
Özel sektöre açık davet
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Meclis'teki görüşmelere Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da katıldı. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, devlete sporun geliştirilmesi konusunda görevler verildiğini belirterek, "Çağdaş ülkelere baktığımız zaman devlet düzenleyeci, denetleyici konumundadır. Sporun özel sektör ve yerel yönetimler tarafından yapılması gibi metod uygulanmaktadır. Biz hükümet olarak sporda ciddi atılımlar yapmayı hedefledik. Yasada değişiklikler yaparak sponsurluk yasasını yeniden gözden geçireceğiz. İşadamları ve sanayicilerin spora destek vermelerini sağlayarak bunu özendireceğiz"dedi. Türkiye'nin tesis mezarlığına döndüğünü belirten Bakan Şahin, "Bugünkü bütçe ile yatırımların bitirilmesi için 15 yıla ihtiyaç vardır" diye konuştu.
25 Mart 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED