AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Düşen bombalar köylüleri korkuttu

Şanlıurfa'nın iki ayrı köyüne yarım saat arayla düşen iki bomba, Ayaklı ve Ağveren köylülerine korku dolu saatler yaşattı. Düşen bombaların türü, uzman ekipler inceleme yaptıktan sonra açıklanacak.

Şanlıurfa'nın 2 ayrı ilçesine bağlı köylere düşen bombalar vatandaşların tedirgin olmasına neden olurken, her iki köye gelen ABD'li uzman ekipler düşen cisimleri inceledi,

Birecik-Halfeti ilçeleri karayolunun 25. kilometresinde bulunan Ağveren köyü üzerinden önceki akşam saat 17.20'de birkaç uçak geçti. Gürültülü bir ses sonrası köyün 200 metre arka tarafında 5-6 metre yüksekliğinde alevler çıkmaya başladı. Ne olduğunu görmek için olay yerine giden köylüler, 6-7 metre kadar bir çukur oluştuğunu, yine 6-7 metre uzunluğunda bir füze roketinin yere çakılmış olduğunu ve pis naylon yanığı kokularının geldiğini söylediler.

Jandarma olay yerinde

Olaydan 1 saat kadar sonra köye gelen jandarma ekipleri hemen çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Jandarma, tehlikeli olabileceği gerekçesiyle olay yerine gelen basın mensuplarının görüntü almak için olay yerine yaklaşmasını engellediler. Olaydan yaklaşık yarım saat kadar sonrasında Viranşehir ile Ceylanpınar ilçeleri karayolunun 10'ncu kilometresindeki Viranşehir ilçesine bağlı Ayaklı köyü yakınlarına daha büyük ve güdümlü olduğu sanılan bir bomba daha düştü. Ancak, yere düşen bomba patlamadı. Patlama ve çıkan yangın nedeniyle korkulu anlar yaşayan köy sakinleri, köye akın eden jandarma ve basın mensuplarını görünce rahatladıklarını söylediler.

Ayaklı köyünde oturan Şanlıurfa İl Genel Meclisi Üyesi Halaf Kete, "Füzenin köyümüzün üzerine düşmemesi ve patlamaması büyük bir şanstı. Füze, Mehmet Badam'a ait hububat ekili tarlaya düştü. Çok korktuk. İnşallah bir daha böyle şey olmaz" diye konuştu.

Uzman ekip Birecik'e geldi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Özveren köyü yakınlarına düşen bombanın incelenmesi için bölgeye 10'u Amerikan 13 kişilik uzman heyetin geldiği bildirildi. Adana İncirlik'ten 5 araçlık bir konvoy ile Özveren köyüne gelen 10'u Amerikan 13 kişilik uzman heyet, bombanın düştüğü bölgede inceleme yapıyor. Heyetin, Özveren köyündeki incelemeyi tamamladıktan sonra, kamyonetle bombanın parçalarını İncirlik'e götüreceği ve incelemelerini burada sürdüreceği belirtildi.

Almanya, Kızılay'a yardımda bulunacak

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Rudolf Schmidt, Almanya hükümetinin, gerektiği takdirde mülteciler için Kızılay'a insani yardım sağlayacağını belirtti. Schmidt, Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen ile Kızılay Genel Başkanlığı'nda bir süre görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gönen, büyükelçinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyarette, Schmidt'e, bölgedeki durum ve hazırlıklarla ilgili bilgi verdiğini anlatan Gönen, "Bölgedeki hareketlilik nasıl seyredecek, sonuçları ne olacak, bunları daha sonraki görüşmelerimizde de değerlendireceğiz" dedi. Büyükelçi Schmidt de Türkiye ve Almanya hükümetlerinin Irak krizinin barışçı yollardan çözülmesi konusundaki çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.



25 Mart 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED