AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Bir hatıranın adı YEŞİLÇAM

Bizim Sinemamızdı Yeşilçam belgeseli, Türk Sineması'nın uzun ve sancılı yolunu, yolculuğunu nostaljik görüntüler eşliğinde ekrana getirmeye devam ediyor.

Gamze İstanbulluoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Bizim Sinemamızdı Yeşilçam belgeseli geçmişten günümüze hoş bir esinti getiriyor ve izleyenlere bir dönemin panoramasını sunuyor. Bugün üçüncü bölümü ekrana gelecek olan belgesel, sinemamızın uzun, sancılı ve bir o kadar da değişken yapısını aktarıyor. Bizim Sinemamızdı Yeşilçam belgeselinde bu hafta, 70'li yıllarda televizyonun hayatımıza girmesiyle seyircinin sinemadan nasıl yavaş yavaş uzaklaştığı belge ve bilgiler eşliğinde ekranlara yansıtılıyor.

Belgeselin bu bölümünde, Türk Sineması'nın 80'li yılların sonunda günümüze dek yaşadığı süreç aktarılırken, Okan Bayülgen, Emre Altuğ, Toprak Sergen ve Mehmet Ali Alabora gibi genç kuşak sanatçıların da Türk Sineması ve Yeşilçam üzerine düşünceleri yeralıyor. Tv8 / 23.00


İyi ve kötünün kadim öyküsü

Izmer İmparatorluğu, büyücü Mage'ler tarafından yönetilmektedir. Izmer'in genç imparatoriçesi Savina herkes için eşitlik ve refah istemektedir. Ancak şeytani güçlere sahip bir Mage olan Profion, kraliçe Savina'yı tahttan indiderek hükümdarlığın başına geçmeye çalışmaktadır. Savina, Izmer'in Altın Ejderha'sını kontrol eden asaya sahiptir. Profion'un, kraliçenin gücüne meydan okuması için hem bu asaya hem de Mage Konseyi'nin desteğine ihtiyacı vardır. Profion, şeytani planları sayesinde asayı ele geçirmeyi başarır. Jeremy Irons, Thora Birch ve Morlan Wayans gibi başarılı oyuncuların rol aldığı film, dünyayı etkisine alan FRP oyunlarından biri olan Dungerons-Dragons'un sinema versiyonu.

Zindan ve Ejderha—Orijinal Adı: Dungeons-Dragons Yön: Courteny Solomon Oyn: Jeremy Irons, Justin Whalin Türü: Fantastik
SHOW TV / 20.30


Aksiyon klasiği denince McQuenn ve Büyük Firar

Hollywood'un en ünlü aksiyon klasikleri arasında yer alan The Great Escape, baştan sona adrenalin pompalayan sürükleyici bir film. Steve McQuenn'in performansıyla göz dolduran film, kaçırılmaması gereken yapımlardan biri. Filmin konusu şöyle:

Bir Nazi toplama kampında biraraya gelen Amerikalı, İngiliz ve Polonyalı savaş esirleri kaçmak için plan yapmaya başlar. Her biri farklı bir alanda uzmanlaşmış bu askerler Amerikalı karizmatik ve asi subay 'Cooler King' Hilts'in liderliğinde işe başlarlar.

Büyük Firar—Orijinal Adı: The Great Escape Yön: John Sturges Oyn: Steve McQuenn, James Garner, Charles Bronson, Richard Attenborugh, James Coburn Yapım Yılı: 1963 Türü: Aksiyon
CNBC-e / 21.00

 
Fener bu kez de, aileler için ışıldıyor
Uğur Arslan'ın sunduğu Deniz Feneri'nde bu hafta özürlü Abdullah Bey ve ailesinin dramı var. Eşi, kendisi ve bebeği özürlü olan ve iş bulamayan Abdullah Bey'e Deniz Feneri ekibi programda yardım elini uzatıyor. Deniz Feneri'nde ayrıca, Mesut Yakın ve ailesinin yardımına program ekibi elini uzatıyor ve ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kanal 7 / 23.30

Timur'la Leyla yeniden kapışıyor
Kanal D'nin yazlık dizisi Aşk Olsun'da, Timur, Ebru'nun evden kaçtığını fark edince çılgına döner ve soluğu Leyla'nın evinde alır. Tartışmaya başlarlar. Bu sırada Ebru ve Gökhan da evden kaçarlar. Timur, devreye Taner'i sokarak Ebru'yu aratmaya başlar. Taner, Tuğçe'den yardım ister. Ebru ve Gökhan ise Tuğçe ile buluşarak Taner'in tuzağına düşerler.
Kanal D / 22.00

Ekvator ülkelerinden ses var
Saim Orhan'ın sunduğu Ayna programı bu hafta objektifini Uganda'ya çeviriyor. Yılın her günü yeşil olan ve Ekvator çizgisinin tam üstünde bulunan bu Afrika ülkesinden ilginç enstantanelerin ekrana yansıyacağı programda, Uganda'nın yemek ve dans kültürü ile iklimi ve coğrafik özellikleri de ekranlara getiriliyor.
Stv / 23.30
30 Temmuz 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED