T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Öncelik uyum yasalarında

Uyum yasaları takviminin henüz belirlenmediğini, ancak bunların Meclis gündeminde olduğunu bildiren Meclis Başkanı Ömer İzgi, "Meclis, 2002 yılı itibariyle uyum yasalarıyla uğraşacak ve öncelikle onları çıkaracak" dedi.

TBMM Başkanı Ömer İzgi, Meclis'in 2002 yılı itibariyle öncelikle uyum yasalarını çıkartacağını belirterek, anayasa değişikliğinin de bu dönemde gündeme gelebileceğini söyledi. İzgi, TBMM'de, gazetecilerle Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı sohbet toplantısında, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Ömer İzgi, Meclis'in 2002'deki çalışma takvimine ilişkin şimdiden bir şey söylemenin doğru olmayacağını, bunun Danışma Kurulu kararıyla değiştirme olanağı bulunduğunu kaydetti. "Yalnız uyum yasaları gündemde. Meclis, 2002 itibariyle uyum yasalarıyla uğraşacak ve öncelikle onları çıkaracak" diyen İzgi, "Araya ivedi çıkarılması gereken başka uygulama da girebilir" diye konuştu.

Seçim Yasası önerileri

İzgi, Seçim Yasası konusundaki önerilerini "TBMM Başkanı" olarak değil "Konya Milletvekili" sıfatıyla gündeme getirdiğini kaydetti. İzgi, "Siyasi Partiler Yasası konusunda da çalışmam devam ediyor. Metni size vereceğim" dedi. Siyasi partiler ve seçim yasalarında seçime kısa süre kala yapılacak değişikliklerin faydası olmadığının görüldüğünü anlatan İzgi, yakın tarihte de bir seçim görülmediği için bunlara ilişkin görüşlerini tartışmaya açtığını kaydetti. İzgi, siyasi etik konusundaki önerilere ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bu konuda verilmiş yasa teklifleri bulunduğunu anımsatarak, Hükümet'in de ciddi bir çalışması olduğunun bilindiğini, bunun "Bu konuda uzlaşma olduğu" anlamına geldiğini söyledi.

Meclis'te pantolon olmaz

İzgi, kamu kurumlarında çalışan kadın görevlilerin pantolon giymesi konusunda görüşlerinin sorulması üzerine, "Esnek bir tutum içine girilmiştir. Kamuda böyle esnek bir tutum takınıldığı halde Meclis'te bunun uygulanmaması sözkonusu olmaz" dedi. İzgi, "O konuda bir çalışma yapıyoruz. Bugün yarın bir berraklık kazanır" dedi. İzgi, bir gazetecinin, İçtüzük'te yapılacak değişiklikte konunun türbanla ilişkilendirilmesi yönünde bazı kaygılar olup olmadığını sorması üzerine, "Türbanla pantolon konusunda bir bağ yok" karşılığını verdi.

GAZETECİLERE DESTEK VERDİ

TBMM Başkanı Ömer İzgi, basın mensuplarının iş güvencesi konusunda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, zorunlu kadrolara ilişkin düzenlemenin bu yasama döneminde çıkmasını sağlayacaklarını söyledi. İzgi, sohbet toplantısında gazetecilerin mesleki sorunlarına da değinerek, basın mensuplarının sosyal güvence altına alınmasının önemini dile getirdi. İzgi, "Onların her istendiği zaman işsizliğe yol açacak uygulamalarla karşı karşıya gelmemesini sağlayan bir yasa çıkması lazım" dedi. Basın kuruluşlarında zorunlu kadrolara ilişkin yasa önerisinin çok önemli olduğunu anlatan İzgi, "O teklif mutlaka bu dönemde, bu yıl olmazda önümüzdeki yıl olur ama çıkarılmasını sağlayacağız" dedi. İzgi, Ulusal Program'daki basınla ilgili düzenlemelerin de en az bunun kadar önemli olduğunu belirterek, uyum yasalarının yalnız basınla ilgili değil, başka konuları da içeren bir paket olduğunu kaydetti. İzgi, "Hepsi peyderpey inceleme altında şimdi. Hükümet tarafından getirilmezse, milletvekillerimiz teklif olarak gündeme sokarlar. Biz de destekleriz" diye konuştu.



20 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED