T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Irak konusu çok hassas

Irak'ta olup bitenlerin "Türkiye'yi şu veya bu şekilde ilgilendirdiğini" belirten Başbakan Ecevit, Amerika'ya yapacağı gezide ağırlıklı konunun Irak olacağını, bunu, ABD Dışişleri Sözcüsü Boucher'in de ifade ettiğini söyledi.

Başbakan Bülent Ecevit, "Biz Irak ile çok yakından ilgiliyiz. Çünkü komşumuz Irak'da olup bitenler, Türkiye'yi de şu veya bu şekilde ilgilendiriyor, etkiliyor" dedi. Bülent Ecevit, Afganistan'da Türk askeri gücünün bulunmasının da çok önemli olduğunu ifade ederek, "Afganistan'a mutlaka asker göndereceğiz. Türkiye'nin orada askeri açıdan bulunmasının büyük önemi var" diye konuştu.

Başbakan Ecevit, Başbakanlık Basın Bürosu'na gelerek Başbakanlık muhabirlerinin geçmiş bayramlarını kutladı. Başbakan Ecevit, bayramlaşmanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Ecevit, bakanlık sayısının azaltılmasının söz konusu olup olmadığı sorusuna, koalisyon ortağı partilerin genel başkanları olarak bu konuyu görüşmediklerini belirterek, bu nedenle şu aşamada bir şey söyleyecek durumda olmadığını söyledi.

Afganistan'a 1000 asker gönderme konusunda bir karar alınıp alınmadığının sorulması üzerine de Ecevit, "Henüz kesin rakam belli değil. Fakat, mutlaka asker göndereceğiz tabii" karşılığını verdi.

Irak'a müdahale beklentisi

Başbakan Ecevit, "Irak'a müdahale konusunda ABD'den alınan bir duyum var mı?" sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:

"Bildiğiniz gibi biz Irak ile çok yakından ilgiliyiz. Çünkü komşumuz Irak'da olup bitenler, Türkiye'yi de şu veya bu şekilde ilgilendiriyor, etkiliyor. ABD'nin de Irak ile kendi açısından yakından ilgilendiği belli. Bildiğiniz gibi Sayın Bush beni davet etmiş bulunuyor. Bu görüşmenin çok önemli olacağına inanıyorum. Bugünkü haberlerde ABD Dışişleri Sözcüsü'nün (Richard Boucher) de belirttiği gibi, onun kullandığı tabirle ABD ile aramızda onlarca sorun var. Sözcü, Irak'dan özellikle bahsetti. O konuya ağırlık verecekleri anlaşılıyor. Onun dışında tabi pek çok konu var görüşeceğimiz. Önemli ve faydalı bir gezi olacağını tahmin ediyorum."

ECEVİT'İN KORUMA ZIRHI KALINLAŞTIRILIYOR

Başbakanlık Merkez Binası'nda yeni güvenlik tedbirleri alınıyor. Başbakanlık Merkez Binası'nın Vekaletler Caddesi ve Adalet Bakanlığı tarafındaki üst ve alt girişlerine kontrol noktaları inşa ediliyor. Başbakanlığın A ve B girişlerindeki X-Ray cihazları ile kapı dedektörleri, kontrol noktası binalarının yapımından sonra buraya da konacak. Bu binalara ayrıca, birer tanesi sakatlar için olmak üzere 6'şar turnike konulacak. Bu turnikelerden Başbakanlık personeli ile akredite olan basın mensupları, manyetik kartları kullanarak girebilecek. Ziyaretçilere de manyetik kart verilerek, bilgisayarlarla kimlere gittiği, binada ne kadar süreyle kaldıkları kontrol altında tutulacak. Vekaletler Caddesi ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak araç girişlerinin de düzene sokulması planlanıyor. Başbakanlık'a ait hizmet araçları ile makam ve koruma araçlarına kilit takılacak, bilgisayar aracılığıyla turnikeler otomatik olarak açılacak.

 
Afganlar bize oldukça sıcak Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Afganistan yetkililerinin Türkiye ile her alanda yakın işbirliği yapmak istediklerini, Türkiye'nin de Afganistan'a katkıda bulunmak istediğini belirtti
Hükümete çifte eleştiri
Öncelik uyum yasalarında
Uyum yasaları takviminin henüz belirlenmediğini, ancak bunların Meclis gündeminde olduğunu bildiren Meclis Başkanı Ömer İzgi, "Meclis, 2002 yılı itibariyle uyum yasalarıyla uğraşacak ve öncelikle onları çıkaracak" dedi.
Uyum yasaları için son aşamadayız
ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, uyum yasalarıyla ilgili çalışmaların son aşamada olduğunu bildirdi
ALÇELİK SSK'YI BAKANA ŞİKAYET ETTİ
Saadet Partisi Giresun Milletvekili Turhan Alçelik, kayınpederini ziyaret için gittiği SSK Dışkapı Hastanesi'ne alınmadı. Alçelik, hastaneye hemşire Sibel Özdemir tarafından alınmadı. Alçelik, "Akşam saatlerinde ziyaret için gittiğimizde hemşire bizi içeri almadı. Ağza alınmayacak laflar etti. Milletvekili olduğumu söylemedim. Sadece doktor kimliğimi açıkladım. Ama bunları gördükten sonra ziyaret yapmadan ayrıldım" dedi. Alçelik, olayı Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'a iletti. Okuyan ise konuyla ilgileneceğini belirtti.

20 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED