T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Bilginer, Işık'la yarışacak

Show Tv ve TRT'deki dizileriyle izleyenlerin gönlüne taht kuran Haluk Bilginer, 'Kim 500 Milyar İster' benzeri yeni bir yarışmanın sunuculuğu için kolları sıvadı.

Son ayların en başarılı dizileri arasında gösterilen ve Show Tv'de yayınlanan Türkan Şoray'la başrolü paylaştığı Tatlı Hayat adlı dizide canlandırdığı 'İhsan' karakteri ve TRT'de 6 hafta yayınlandıktan sonra kaldırılan Cesur Kuşku adlı dizide uyanık bir futbol simsarı olan "Cesur" karakteriyle büyük beğeni kazanan, Haluk Bilginer şimdi de yepyeni bir yarışma programının sunuculuğu için kolları sıvadı.

Pek çok nitelikli dizi ve yarışmanın altında imzasını gördüğümüz yapımcı şirket Med Yapım tarafından hazırlanacak olan ve "Kim 500 Milyar İster" gibi yabancı patentli olan yarışma önümüzdeki günlerde Kanal D ekranlarına geliyor. Orjinal adı "Chance Of The Life" olan ve Türkçe 'Hayatınızın Şansı' anlamına gelen yarışma İngiltere, Avusturya, Almanya ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke televizyonunda halen yayınlanıyor. Yarışmanın Türkiye'deki adının ne olacağı henüz belli değil...

Kenan Işık'ın sunduğu ve tüm Türkiye çapında yaşanan krize rağmen, izleyici tarafından tutulması ve izlenme oranını düşürmemesi nedeniyle uzun bir süredir ekrandaki yolculuğunu sürdüren Kim 500 Milyar İster adlı yarışma programına rakip olarak geleceği belirtilen yeni yarışma programıyla ekranda kıyasıya bir 'yarışma yarışı' olacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl tiyatrocu Kenan Işık sunumunda başlayan Kim 500 Milyar İster, izlenme rekorları kırmaya başladığında, benzer tarzda pek çok yarışma ekranları sarmış, ancak bu yarışta, Özkan Uğur'un Ağırlığınca Altın'ı, Mehmet Aslantuğ'un Aslan Payı gibi yarışmalar kaybetmiş ve ekrandan çekilmişti. Daha sonra ekranlara 'Kim Gitsin' ve 'En Zayıf Halka' türünden "sado-mazo" yarışmalar gelmiş, ancak Kim 500 Milyar İster hep zirvede kalmayı başarmıştı. Bakalım Haluk Bilginer, bu yeni yarışmayla 'Kim 500 Milyar İster'in ekrandaki saltanatına son verebilecek mi?

Tiyatro, sinema filmi, TV dizisi derken sunuculuk...

Haluk Bilginer de Kenan Işık gibi kıymeti geç anlaşılan oyuncularımızdan biri... İngiliz tiyatrolarında nam salan, Türkiye'ye döndükten sonra da birçok sinema filmi, tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alan Haluk Bilginer, katıldığı her yapıma ayrı bir tat katmış, ancak Nihavend Mucize, Usta Beni Öldürsene filmlerindeki başarısı ve özellikle de Masumiyet filmindeki performansıyla farkedilebilmişti. Ünlü aktör başta, geçtiğimiz dönemde TRT'de yayınlanan Karanlıkta Koşanlar ve Kanal D'de ekranlara gelen Eyvah Babam adlı diziler olmak üzere bugüne kadar bir çok televizyon dizisinde rol alırken, bir dönem, Türk televizyonlarında ilk realty show programı olan Sıcağı Sıcağına'nın da sunumunu üstlenmişti. Ancak daha sonra 'felaket tellallığı' olarak gördüğünü söyleyeceği bu programı sunmayı bırakmıştı. Durum onu gösteriyor ki, yine Med Yapım tarafından hazırlanan ve Show Tv'de yayınlandığı günden beri rakipsiz olarak ekran yolculuğuna devam eden Kenan Işık'lı 'Kim 500 Milyar İster'e dişli bir rakip geliyor.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Şener Bey neden gençleşti?
Dadı'nın başarısından sonra kriz döneminde ekonomik sitcom formülü kıymete bindi ve art arda bir çok yapım ekrana geldi. Düşük maliyetle yüksek rating yakalayan durum komedileri, kriz mağduru olan yapımcılar ve televizyon kanallarına ilaç gibi geldi. Stüdyoda kurulan mekanlar içinde bir kaç oyuncu ile götürülen diziler, tam da kriz dönemine uygun bir furyaydı. Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'lı Aşkım Aşkım da bu furyada yer alan başarılı dizilerden biri... Erbil'in canlandırdığı Şener'in ilk bölümlerde saçlarına ak düşmüştü. Ancak ilerleyen bölümlerde nedense saçları simsiyah oluverdi. Acaba yapımcılar maliyet düşürmeyi mi abarttılar? Makyaj masrafından da vazgeçerek...

 
Tgrt / 22.00
Zor Baba'da miras kavgası bitmiyor
Zor Baba ailesi bu haftaki bölümde, Hayrettin dedenin tüm malını mülkünü hayır kurumlarına bırakacağı kararıyla sarsılıyor. Zor günler yaşayan ve rahata kavuşmasını babasından kalacak arazilere bağlayan Özkan şok olur. Hemen çeşitli entrikalar yaparak babasını bu kararından vazgeçirmeye çalışır. Ancak başarılı olamaz. Özkan son çare olarak bir hayır kurumu kurup, babasının malını mülkünü oraya bağışlamasını sağlayacaktır. Bunun için rahmetli dedesinin kılığına girip babasının rüyasına bile girer ama olaylar farklı gelişir.
Atv / 20.20
Yahya'nın vuruluşu aileyi hüzne boğuyor
Yeni Hayat'ın bu bölümünde, Kaya Ailesi'nin sahip olduğu büyük servet, aldığı kurşun yarasıyla yatağa düşen Yahya Kaya'yı ayağa kaldırmaya yaramıyor. Cenker, Burçin ve Güniz yatakta konuşmadan uzanan Yahya'nın ne düşündüğünü bilmeden bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yahya konuşamıyor ama, düşlerinde sürekli aynı yüzü, kendini vuran adamı görüyor. Asya'nın kardeşlik teklifine itiraz edemeyen Gaffar, son çare olarak Asya'ya mektup yazmayı düşünüyor.
Cnn Türk / 22.05
11 Eylül sonrası durum analizi
Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar tarafından hazırlanan 32. Gün'de, 11 Eylül sonrası Afganistan'daki gelişmelere İslam ülkelerinin aldığı tavır inceleniyor. Programda "İran ve Suudi Arabistan'ın İslam dünyasındaki nüfuz mücadelesi" Rıdvan Akar'ın hazırladığı dosyada ekrana geliyor.
Tv8 / 19.15
Yakın tarih üzerine 'Sesli' bir sohbet
İzleyenleri düşünmeye, düşündüklerini ifade etmeye davet eden Sesli Düşünenler programında bugün ünlü yazar Hıfzı Topuz var. Özellikle tarihi kitaplarıyla ilgi odağı olan Topuz, deneyimli televizyoncu Sedef Kabaş'ın hazırlayıp sunduğu programda, son çalışmalarıyla ilgili bilgi veriyor ve Kabaş'ın sorularını cevaplandırıyor.
20 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED