T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Operasyonlar sürecek

DGM Başsavcısı Cevdet Volkan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, ikinci bir operasyonun başlayacağını belirtti ve birçok bürokratın sorgulanacağını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda ortaya çıkartılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak bürokratlar arasında "gözaltı sendromu" yaşanırken, Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan, "ikinci bir operasyon"un başlayacağı sinyalini verdi.

Yeni Şafak'a açıklama yapan Volkan, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki soruşturmamız henüz bitmedi, devam ediyor. Daha bilgisine başvurmamız ve sorgulamamız gereken daha çok kişi var" dedi. Vurgunla ilgili ikinci operasyonun büyük ihtimalle İller Bankası ya da Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kayması bekleniyor.

Üst düzey bürokratların mal varlığı araştırılıyor

Bayındırlık Bakanlığı'nın odacısından üst düzey bürokratına varıncaya kadar, herkesin malvarlığının araştırıldığını kaydeden yetkililer, daha önce yapılan araştırma sonucu Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban ile Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnce'nin toplam mal varlıklarının 1 trilyon lira civarında olduğunun saptandığını hatırlattılar. Yetkililer, bürokratların aldıkları maaşların servetleriyle orantısız olduğunu kaydettiler. Vurgun soruşturması nedeniyle, bakanlık personeli arasında yoğun bir "ihbar furyası" yaşanmaya başlandı.

Bu arada Ankara Emniyeti iye diğer birimlerle uyum içinde çalıştıklarını belirten Volkan, Koray aydın'ın istifasının kendilerini ilgilendirmediğini bunun siyasi bir mesele olduğunu kaydetti.

Vurgun'da 2 MHP'li haberine yalanlama

Sn. Ercan Yavuz,

Yeni Şafak Gazetesi'nin 2 Eylül 2001 tarihli nüshasının 5. sahifesinde "Vurgun'da 2 MHP'li" başlıklı haber/yazınızda müvekkilimle ilgili olarak belirtmiş bulunduğunuz hususların tümü yalandır.

Müvekkilim Sn. Süleyman Servet Sazak'ın kişilik haklarına; şeref ve haysiyetine ağır şekilde tecavüz niteliğini taşıyan yazınız ya bir kasta ya da (kamusal nitelik taşıyan) görevinizi suiistimal etmeniz mahiyetindeki, bir-iki telefon görüşmesi ile dahi edinebileceğiniz doğru bilgileri edinmeme mesleki hatasına dayanmaktadır. Ki, bu ikinci durum gerçek olsa dahi, vehameti en az birincisi ölçüsündedir ve mesleğinizi ifa biçiminizi ortaya koymaktadır:

1-Müvekkilim, bugün de dahil olmak üzere hayatının hiçbir döneminde "haksız/yolsuz bir biçimde kazanç" sağlamamış, vurgun gerçekleştirmemiş, vurgun gerçekleştirmemiş, vurgun içerisinde olmamıştır.

2-Müvekkilim yazınızda sözü geçen "Yüksel Proje ve İnşaat"ın ortağı olmadığı gibi, müvekkilimin hissedarı bulunduğu hiç bir şirket de bahsedilen firmanın ortağı değildir.

3-Müvekkilimin hissedarı bulunduğu Yüksel İnşaat A.Ş. kırk yıldan bu yana faaliyet gösteren, yurt içi ve yurt dışında yüzden fazla önemli proje gerçekleştirmiş; inşaat sektöründe önemli bir yeri olan, bünyesinde binlerce kişi istihdam eden bir kuruluştur. Bu ana kadar olduğu gibi, bundan sonra da kamu ve özel sektör nezdinde işler alacak ve gerçekleştirecek bir firmadır.

Hiçbir yasal ve/veya ahlaki engel olmadığını da vurgulayarak belirtelim ki, Yüksel İnşaat A.Ş. ile Yüksel gurubu şirketleri Sn. Koray Aydın'ın bakanlığı döneminde Bayındırlık Bakanlığı'nca ihale edilen deprem konutları ya da başkaca hiç bir işi almamıştır.

Kaldı ki, sorumluluk sahibi görev anlayışı, Yüksel İnşaat A.Ş'nin ortaklarından birinin milletvekili olarak politikanın içerisinde yer alması nedeniyle peşinen kara çalmayı değil; bizatihi alınan işe dair inceleme yapıp değerlendirmede bulunmayı gerektirir.

4-Sn. Bedri Yaşar ve firması ile müvekkilimin ve Yüksel İnşaat A.Ş. ile yan kuruluşlarının hiçbir ortaklık ilişkisi olmamıştır.

5-MHP Genel Merkezi binası inşaatını müvekkilimin ortağı bulunduğu Ay-Sel İnşaat A.Ş. yapmaktadır. Ay-Sel İnşaat A.Ş. bakımından manevi olarak bir prestij işi olan proje haber/yazınızda belirtildiği üzere bila bedel yapılan bir iş değildir. Yapılan iş her yönüyle kamu denetimine açıktır.

Sn. Yavuz,

Müvekkilim gerek iş, gerekse siyasi hayatında ahlaki ve hukuki değerlere sahip bir kişi olarak bilinmektedir.

Haber/yazınızda yer alan kara çalmalarla, kamu nezdindeki itibarına gölge düşürülemeyeceğinde herhangi bir tereddütü bulunmamaktadır.

Bununla birlikte haber/yazınızın sorumluluğunun yargı merciileri nezdinde aranacağı ve hukuki hakların saklı tutulduğunu belirtmek isteriz.

Süleyman Servet Sazak Vekili

Av. A. Kemal Sevinç

 
Bu da davetli vurgun
Belli firmaların davet edildiği Kocaeli-Gölcük ile KKTC'deki bir yol ihalesinin pahalıya verildiği ileri sürülüyor. Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu, yolsuzlukların peşine düştü.
1 milyon liralık bıçakla
Olay yerinde tatbikat yaptırılan Yermez cinayeti seyyar satıcıdan satın aldığı 1 milyon liralık bıçakla işlediğini itiraf etti. Bıçak, Fevzi Çakmak'ın kabrinin yanında gömülü olarak bulundu
'Ses kesilinceye kadar vurdum'
Yener Yermez, emniyette verdiği ifadesinde, bıçağı Garih'e bir kez sapladıktan sonra parasını ve telefonunu aldığını belirterek "Daha sonra bağırınca ipler koptu ve ses kesilinceye kadar vurdum" dedi.
Siyasi yön araştırılacak
İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Aldemir, cinayetin siyasi yönü olduğuna ilişkin şüphe duyduğu için soruşturmaya ağırlığını koyduğunu söyledi.
Hizbullah'a büyük operasyon
Hizbullah'a yönelik iki operasyonda örgütün üst düzey yöneticilerinden Hacı Bayancık sağ, Sülhaddin Ürük ise ölü ele geçirildi. Operasyonla, Hizbullah 17 Ocak 2000'den sonra ikinci bir darbe yedi
Hukukun işi zor
Hukukçular Derneği tarafından hazırlanan bir raporda yargı sistemi masaya yatırıldı. Raporda muhtarların bile bilgisayarlı sisteme geçtiği, ancak adli mahkemelerde hâlâ kırık dökük daktilolarla yargılama yapıldığı kaydedildi.
Davalar 'karar' bekliyor
Bugün başlayacak olan adli yılda önemli davalar karara bağlanacak. Beyaz Enerji, Kızılay, Kayıp Silahlar, Kayıp Trilyon, Buffalo, Hizbullah ve Umut operasyonları ile miras davası gibi birçok dava Ankara Adliyesi'nde ve DGM'de görülecek
Aslıtürk boşanıyor
Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk, şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşinden boşanmak için dava açtı.
Yücelen: görünüş itibariyle adli
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Üzeyir Garih cinayetinin, görünüş itibariyle adli bir olay olduğunu belirterek, zanlının delilden suçluya gitme metoduyla ele geçirildiğini bildirdi. UNICEF'in "Çocuklar İçin Evet" kampanyası dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katılan Yücelen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Garih cinayetinin adli bir olay olduğu kesinleşti mi?" şeklindeki soruya Yücelen, "Yener Yermez'in "delilden suçluya" ulaşma yöntemiyle yakalandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Yücelen, şu andan itibaren açıklamanın ancak DGM Savcısı'nın soruşturmayı bitirmesiyle beraber yapılabileceğini belirtti.

6 Eylül 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED