T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Televizyonların notu kırık

Üzeyir Garih cinayetinin ardından TV'lerin yaptığı yayınları topa tutan RTÜK Başkanı Nuri Kayış, medyanın bu cinayet kapsamında birçok kişiyi suçlu ilan ettiğini belirterek 'TV'ler sınıfta kaldı' dedi

İşadamı Üzeyir Garih'in öldürülmesinin ardından özellikle TV'lerin yaptığı yayınlar RTÜK Başkanı Nuri Kayış'ın tepkisine neden oldu. Kayış, "Televizyonlar sorumlu yayıncılık ilkesine uymadılar. TV'ler sınıfta kaldı" dedi. Kayış, polisin cinayet soruşturmasıyla ilgili bilgileri basına sızdırmasının da yanlış olduğunu söyledi.

Garih cinayetinin ardından televizyon kanalları ilk önce Fuat N. isimli küçük bir çocuğu cinayetin sorumlusu olarak gösterdi. Pınar Konuşkan isimli kişinin ise Garih'in öldürüldüğü sırada Yener Yermez'in yanında olduğu iddia edildi. Suna Taşdelen isim kişininin serbest bırakılmasının ardından Taşdelen'i canlı yayına çıkarmak için yaşanan kovalamaca ve bir TV kanalı tarafından kaçırılması ise tepkilere neden oldu.

RTÜK Başkanı Nuri Kayış, Garih cinayetinin ardından televizyonların sorumlu yayıncılık ilkesine uymadıklarını belirterek, "RTÜK Kanunu gereğince yargı kararı ile suçluluğu kesinleşmedikçe hiç kimsenin suçlu olarak ilan edilmemesi gerekir. Ancak TV'lerin bu yayın ilkesine uymadıklarını gördük. Haberi ilk önce verme telaşıyla doğrulanmayan bilgileri aktardılar. Televizyonları bu konuyla ilgili denetlesek hepsini kapatmamız gerekir. Ancak biz sadece uyarı ile yetineceğiz. Televizyonlar sorumlu yayıncılık ilkesine uymadılar. TV'ler sınıfta kaldı" diye konuştu. Kayış, soruşturmayı yürüten emniyet yetkililerinin bilgileri basına erken sızdırdığını belirterek TV'lerin de bundan dolayı yanlış yaptıklarını söyledi.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Tek korkumuz medya!
Havva Setenay İlhan bir not daha yazmış: "Üzeyir Garih cinayeti, medyatik terörün boyutlarını bize bir kez daha gösterdi. Garih cinayeti nedeniyle yürütülen sorgulama kapsamında gözaltına alınan Suna Taşdelen'in serbest bırakıldığı gün, Eyüp Adliyesi önünde yaşanan traji-komik görüntüler, basın meslek, ilke ve ahlakını sorgulamamız gerektiğine çarpıcı bir örnekti adeta. Adliye kapısından adım atan Taşdelen'e, medya ordusunun aç kalmış kurt sürüsünün savunmasız bir ceylana saldırması gibi hücum etmesi kaydadeğer görüntüler arasındaydı. Medyanın eline düşenin vay haline! Kriz, deprem, ölüm derken bir de 'medya korkusu' çıktı. Allah kimseyi medyanın eline düşürmesin!"

 
23:10/TRT1
Türkiye ve İsrail Başköşe'de...
TRT ile Yerel Televizyonlar Birliği tarafından hazırlanan ve bu oluşumun Genel Başkanı Şeyda Açıkkol'un sunduğu Başköşe'de, İsrail Dışişleri eski Bakanı Shlomo Ben Ami var. TRT 1, TRT Int'in yanısıra, 180 yerel TV'de yayınlanacak programda Ben Ami, Türkiye ve İsrail ilişkilerinin dengeli bir biçimde götürülmesi için yapılması gerekenleri ve Filistin sorununu anlatıyor. Programda, "İsrail, Türkiye'nin AB üyeliğine nasıl yaklaşıyor?" sorusu da cevaplanıyor.
01:00/ Kanal 7
Fransız pilotun savaş anıları
Başrollerde Bernard Giraudeau'nun oynadığı Saint Exupery adlı filmde, Fransız ordusunda pilot olan yüzbaşı Antoine de Saint Exupery, savaşta uçuş görevi istemesine rağmen yaşı ilerlediği için silahlı hizmet görevine verilir. Israrlı tavrıyla uçuş izni alır ve birliğine katılmak için Paris'ten ayrılır. Savaşmak için gün sayar. Cesaretin altında ise dünyanın çılgınlığının yol açtığı hüzün vardır.
6 Eylül 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED