T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

BÖYLE Mİ OLACAKTI

Dünya Kupası elemelerinde grup liderliği için çıktığımız İsveç karşısında Hakan'ın golüyle 88. dakikaya önde girdiğimiz maçı son iki dakikada yediğimiz şok gollerle kaybettik.

A Milli Takımımız, İsveç'e son dakika golleriyle 2-1 yenilerek Dünya Kupası'nı gidebilme şansını baraj maçına bıraktı. İsveç karşısında ilk yarıyı çok kontrollü oynayan Millilerimiz, bu yarıda pozisyon bulamamasına rağmen kalesinde de tehlike yaşamadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının ardından Milli Takımımız, gol atmayı beceremeyince devre golsüz sona erdi.

Şok goller yıktı

Oyuna Emre'nin yerine Arif'le başlayan Milli Takımımız, bunun karşılığını da golle aldı. 52. dakikada Arif'in sağdan ortasına Hakan Şükür yine klasik kafalarından birini yapıştırdı ve İsveç ağlarını havalandırdı: 1-0. Maçın son iki dakikasında kalesinde iki şok gol gören Milli Takım, önde götürdüğü maçta geriye düşerek sahadan mağlup ayrıldı.

Ogün'ün yerine Emre

ÇARŞAMBA Slovakya ile oynanan maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ogün, İsveç karşısında forma giyemedi. Bu futbolcunun yerine cezası biten İnter'li Emre onbirde sahaya çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, Ogün'ün dışında Slovakya karşısında sahaya sürdüğü onbiri İsveç karşısında da muhafaza etti. Bu arada golcümüz Hakan Şükür, İsveç maçının ilk yarısında kramponlarını değiştirdi.

Hakan'la kaybettik!

MİLLİ Takım forması altında attığı gollerle Ay-yıldızlı ekibimizi zaferden zafere taşıyan Hakan Şükür yine boş geçmedi. Bugüne kadar Hakan'ın gol attığı hiç bir maçı kaybetmeyen Millilerimiz ilk kez bir maçtan sahadan boynu bükük ayrıldı. Hakan Şükür, Ay-yıldızlı forma altında 34. golüne ulaşarak kırılması zor bir rekorun da sahibi oldu ancak attığı gol bu defa Milli Takım'ı galibiyete taşımaya yetmedi.

Taraftarlar stadı doldurdu

DÜNYA Kupası elemelerine dün oynanan maçlarla devam edildi. İsveç, Polonya ve İspanya grup liderliğini garantiledi. Sonuçlar şöyle: 1. Grup: Faroe Ad.-Rusya: 0-3, Yugoslavya-Slovenya: 1-1, Lüksemburg-İsviçre: 0-3, 2. Grup: Kıbrıs R.K.-Portekiz: 1-3, Hollanda-Estonya: 5-0. 3. Grup: Çek Cum.-Malta: 3-2, Bulgaristan-Danimarka: 0-2, K.İrlanda-İzlanda: 3-0. 5. Grup: Ukrayna-Ermenistan: 3-0, Norveç-Galler: 3-2, Belarus-Polonya: 4-1. 6. Grup: S.Marino-Hırvatistan: 0-4, Belçika-İskoçya: 2-0. 7. Grup: Liechtenstein-İspanya: 0-2, Avusturya-B.Hersek: 2-0. 8. Grup: Gürcistan-Litvanya: 2-0, Macaristan-Romanya: 0-2. 9. Grup: Finlandiya-Yunanistan: 5-1. İngiltere-Arnavutluk: 2-0.

Spor Yazarları
,
Ümit Aktan : Salih Sezer :
Odam İsveç benim Böbrek sancısı
Güray Soysal : Hürol Bilal :
Bir çuval incir... Hakan yazdı ama olmadı
Elif Aktuğ :
Yürüyün çocuklar...
 
'İnandık ama olmadı' İsveç karşısında son iki dakikaya kadar çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş "Maçın sonlarında oyun hatasından dolayı kaybettik" dedi.
Devlerin aşkı büyük oldu
Hırvatistan karşısında ilk üç periyotta oyunu geride götüren Basketbolcularımız müthiş bir mücadelenin ardından rakibini yakaladı ve maçı uzatmaya götürdü.
Terim, Ümit'i kopardı
İtalyan basınının günlerdir duyurduğu transfer haberi sonuçlandı. Milan'la her konuda anlaşan Ümit cuma günü İtalya'ya gidiyor. G.Saray bu transferden 4.5 milyon dolar alacak.
60 gün çıt yok
Fenerbahçe yönetimi konuşmama kararı aldı. Teknik direktör Denizli de takım adına bu karara onay verdi. Kocaeli maçında oynaması şüpheli olan Rapaiç ve Serhat'ın yerine Denizli, Andersson-Oktay ikilisini hazırlıyor. Sarı-lacivertli yönetim. iki gurbetçi futbolcuya imza attırmanın peşinde.
Süper Lig 3.Hafta Puan Durumu

Emine'den 2 altın
14. Akdeniz Oyunları'nda, bayanlar halterde 58 kilo sporcusu Emine Bilgin, koparma ve silkmede 2 altın madalya kazandı. Koparmada 82.5 kiloyla birinciliğe ulaşan Bilgin'i, silkme müsabakasında da 105 kiloluk kaldırışıyla yine altın madalyaya uzandı. Basketbolda erkek Milli Takımımız, grubundaki 3. maçında Fas'ı 73-58 yenerek 2. galibiyetini aldı. Bayanlarda ise milli takım, Kıbrıs Rum Kesimi karşılaşmaya çıkmayınca hükmen galip geldi. Boksta ise çeyrek final karşılaşmalarını yapan 4 Türk boksöründen 91 kiloda Ahmet Aksu, 75 kiloda Fırat Karagöllü ve 57 kiloda Dünya Şampiyonumuz Ramazan Paliani, yarı finale çıktılar.

6 Eylül 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED