T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yöneticiye zırh
çalışana sürgün

Bankacılara dokunulmazlık zırhı getiren yasanın Sezer tarafından imzalanmasıyla Ziraat ve Halkbank'tan gönderilecek 16 bin personel için pazarlıklar hızlandırıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da imzalanan üç maddenin onaylanması ile birlikte kamu bankalarında, kıyım operasyonunun da yolu açıldı. Vural Akışık'ın başkanlığını yürüttüğü Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, kapatılacak banka şubelerini ve Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek personeli tespit etti. Bu çerçevede yönetim toplam 16 bin bankacıyı, Devlet Personel Başkanlığı'na gönderecek. Kamu kurumları ihtiyaçları olan elamanları alabilecek.

Sezer imzaladı

Hükümet, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından imzalanan mevzuata göre, kamu bankaları yöneticilerine dokunulmazlık zırhı getiriliyor ve kamu bankalarında memur statüsünde personel çalıştırılmaması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Sezer, Yasa'nın uygulanmasında gözetilmesini uygun bulduğu hususlar ile alınmasını gerekli gördüğü önlemlere ilişkin Başbakanlığa bir yazı gönderdi Yazıda, "Uygulama sürecinde yapılacak işlemlerde yasanın amacına uygun davranılması ve saydamlık ilkesine özen gösterilmesi büyük önem taşımaktadır" denildi Devlet Personel Başkanlığı, 16 bin bankacıyı personel ihtiyacı olan kamu kurumlarına dağıtacak. Bu çerçevede, Ziraat ve Halkbank'ta yıllarca çalışmı, bankacılık tecrübesi olan memurlar bankacılıkla hiçbir ilgisi olmayan Kültür Bakanlığı ya da Tapu Kadastro gibi kurumlara da personel gönderilecek. Bankacılar, halen bulundukları illerin dışında da görevlendirilebilecek. Kamu kurumları, Personel Başkanlığı'ndan istedikleri ya da ihtiyaçlarına uygun bankacıları seçebilecek

SEZER, OPERASYONUN YOLUNU AÇTI

Vetolu üç maddenin onayından sonra kamu bankalarında kıyım operasyonu başlayacak. Operasyonla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Vural Akışık başkanlığındaki Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu üyeleri, kapatılacak şubeleri ve Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek personel sayılarını tek tek belirledi. Buna göre, Ziraat Bankası'nın 514 şubesi, Halk Bankası'nın da 383 şubesi kapatılacak. Kapatılacak olan şubelerin sayısı, yüzde 5 fazla ya da az olabilecek. Sözkonusu şubelerin kapatılması ile ilgili işlemler, 30 Haziran 2002 tarihine kadar tamamlanacak.

16 bin bankacı açığa alınacak

Yeniden yapılandırma kapsamında, Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek bankacı sayıları da belirlendi. Buna göre, Ziraat Bankası'ndan 12 bin personel, Halk Bankası'ndan da 4 bin personel Devlet Personel Başkanlığı'na verilecek. Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek personeller, sözleşme imzalamayan personelden oluşacak. Ayrıca, kamu bankaları yöneticileri sözleşme imzalasa bile, çalışmak istemediği personeli Devlet Personel Başkanlığı'na gönderebilecek.

 
Mustafa Kefeli tahliye edildi
Önce kendi karnenize bakın
Katı tutumlarıyla öğrencilere "karne kâbusu" yaşatan ailelerin, çocukların geleceklerini kararttığını belirten Prof. Dr. Türkoğlu, "Çocuğu başarısız olan veli, önce kendini sorgulasın" dedi.
Diyanet'ten 'falcılık' hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığı, sık sık gündeme getirilen 'falcılık' ve 'medyumluk'la ilgili hutbe hazırladı. Hutbe 8 Şubat'ta bütün camilerde okutulacak.
Düşüneceğine sen de hortumla!
Düşüncelerinden dolayı mahkum olan aydın, sanatçı, bilim adamları Türkiye'yi soyan banka hortumcularından çok ceza alıyorlar.Türkiye düşünceyi cezalandırmada dünya rekortmeni.
'Evlilik Rehberi'ne inceleme
Kütahya Merkez Vaizi Mustafa Gazal'ın yeni evli çiftler için hazırladığı "Evlilik Rehberi" adlı kitabı incelemeye alındı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Kütahya Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan "Evlilik Rehberi" kitabının, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından incelemeye alındığını bildirdi. Yılmaz, kitabın incelenmesinin bir hafta sürebileceğini belirterek, sonuca göre Vaiz Mustafa Gazal hakkında da işlem yapılabileceğini belirtti. Yeni evli çiftlere öğütlerin yer aldığı Gazal'ın "Evlilik Rehberi"nde, "Kadın, kocasının evinde oturup yemek ve temizlik gibi ev işlerinde kocasına ve çocuklarına hizmet etmekle mükelleftir", görüşüne yer veriliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da "Evlilik Rehberi"nin mevzuat hükümlerine uymadığına ilişkin haberler üzerine, konunun incelenmesi, gerekirse soruşturma açılması için, Mülkiye Başmüfettişi görevlendirdiği bildirildi

1 Şubat 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED