T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

FENER UMUT TAZELEDİ

İçerde ve dışarda tüm maçları kazanmak istediklerini söyleyen Alman hoca, takımda genç-yaşlı ayrımı yapmayacağını belirtti. Oyun sisteminde bir değişik olmayacağını da vurgulayan Lorant, Simao'ya güvendiğini açıkladı.

Kocaeli maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, yeni transfer Simao'nun tecrübeli ve yetenekli bir oyuncu olduğunu belirterek "Ondan çok şey bekliyorum" dedi. "Benim için yaşlı-genç önemi yok" diyen Alman hoca, "Brezilya Ligi'nde iki kez yılın 11'inde seçildi. Demek ki iyi oyuncu" diye konuştu. Lorant, Brezilyalı futbolcuyu Kocaeli maçı kadrosuna alıp almayacağı konusundaki kararını bugünkü idmandan sonra vereceğini de söyledi.

HER MAÇ 3 PUAN

Aldıkları yeni oyuncuyla oyun düşüncesinin değişmeyeceğini belirten Alman çalıştırıcı, defansta sakat ve cezalar nedeniyle yaşanan sıkıntıdan dert yandı. "Artık özür yok" diyen Lorant, bundan sonraki bütün maçlarının final havasında geçeceğine değinerek, içerde ve dışarda oynayacakları bütün maçları kazanmak için sahaya çıkacaklarını ifade etti. Rakiplerinin bütün maçlarını videodan seyrettiğini de belirten Alman hoca, "Bütün bilgileri not ediyorum. Kocaelispor'un iyi oyuncuları var. Ancak onlardan çok kendi oyunumuza bakıyorum. Üç puan alacağız başka çaremiz yok" dedi.

OKTAY KADRODA

Revivo için "umuyorum ki oynar" diyen Werner Lorant, eksiklerin yokluğunda yedeklerin de şanslarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Doğal olarak bir-iki pozisyonda değişiklik yapabileceğini açıklayan Alman çalıştırıcı, sağlığına kavuşan Oktay'ın da iyi performans gösterdiğini belirterek "Ceza sahası içinde etkili bir oyuncu. Sakatlanmayacak şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. 18 kişilik kadroya dahil edeceğim. Ancak son kararımı yarın (bugün) vereceğim" diye konuştu.

KOCAELİ DÖNÜM MAÇI

Lider G.Saray'ın 9, Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde yer alan F.Bahçe, bu akşam Kocaeli karşısında dönüm maçına çıkıyor. Hedef, 3 puan alarak zirve yarışından kopmamak. Oktay'ın da kadroya alınacağı karşılaşmada Abdullah, Yusuf ve Mirkoviç cezalı, Mustafa ve Johnson da sakat oldukları için forma giyemeyecek. Revivo'nun durumu ise bugün netlik kazanacak. Saat 20.00'de Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak maçı Sebahattin Bitirim yönetecek. Bu arada bilet fiyatlarında büyük indirime giden F.Bahçe, numaralı bilet fiyatlarını 50'den 27.5'a, kale arkasını da 10'dan 5 milyona düşürdü.

OĞUZ ÇETİN'İN ACI GÜNÜ

F.Bahçe Antrenörü Oğuz Çetin'in kayın pederi vefat etti. Önceki gün kalp krizi geçiren ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Hamdi Erdir dün vefat vetti. Erdir'in cenazesi daha sonra Adapazarı'na gönderilerek Şeker Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından defnedildi.

Simao: Yanıtım sahada olacak

Yöneticilerden Nihat Özbağ'ın da yeraldığı imza töreninde konuşan asbaşkan Murat Özaydınlı, Simao'nun yaşının saplantı durumuna getirildiğini ifade etti. Özaydınlı "Tamam, kendisi 34 yaşında. Milli takımlara baktığımızda, en iyi performansı veren futbolcuların yaşlarının ilerlemiş olduğunu görüyoruz" diyerek eleştirilere cevap verdi.

Fenerbahçe, transferin son gününde Brezilyalı futbolcu Reginaldo Vicente Simao ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Özel Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Simao, daha sonra asbaşkan Murat Özaydınlı ile yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından 1.5 yıllığına kendini Sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Simao, Pareira, Marinho ve Taffarel'den Türkiye hakkında güzel izlenimler aldığını belirterek "Burada olmaktan mutluyum" dedi. Orta alan oyuncusu, yaşıyla ilgili eleştirilere en iyi yanıtı sahada göstereceği performansla vereceğini ifade ederek "Ben buraya tesadüfen gelmedim. Geçen yıl Brezilya'nın en iyi orta alan oyuncusu seçildim. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşamaya geldim" dedi.

Spor Yazarları
Güray Soysal :
Yıldırım'ın arkadaşları Fenerbahçe'de
 
CİMBOM'DA şutlar karavana
Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdüren Cimbom, dün şut çalıştı. Cezaalanı dışından atılan şutların isabetsizliği teknik direktör Lucescu'yu çıldırttı. İsimleri federasyonu bildirilen yeni transferler Niculescu ve Gonzales de idmanda yeraldılar.
SPORA IMF DARBESİ
Nihat'ın İspanyol kulübüne transferi karşılığında alınan bonservis bedeli dün tahsil edildi. Yönetim, zorlu Samsunspor maçı öncesi futbolcuların yaklaşık 1 milyon dolar tutan prim ve transfer taksitlerini ödeyecek.
Trabzon'da çifte imza
Ligde çok kötü bir sezon geçiren Bordo-mavili takım, kadrosuna iki takviye yaptı. Yönetimin Trabzon kanadı, Rizespor'lu savunma oyuncusu Kürşat'la tesislerde sözleşme imzalarken, İstanbul kanadı da Bulgar Georghe Markov'u Bordo-mavili renklere bağladı.
Ülker rövanşı aldı
Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz, ilk maçta deplasmanda 74-70 yenildiği Almanya'nın Opel Skyliners Frankfurt takımını mağlup ederek 2. tur şansını sürdürdü. Turuncu-Yeşillilerin bu galibiyetine rağmen sıralamadaki yeri değişmedi.
Süper Lig 20.Hafta Puan Durumu

2008'e devlet desteği
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Yunanistan ile ortak olarak düzenlemek isteyen Türkiye, çalışmalarına start verdi. Dün Ankara'ya gelen Futbol Federasyonu Baskanı Haluk Ulusoy, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yü ziyaret ederek, kendisinden önderlik yapmasını istedi. Ulusoy, "UEFA devlet garantisi istiyor. Bu sebeple Nisan ayında Stockholm'de yapılacak olan UEFA toplantısında bakanımızın da bizimle birlikte gelmesini istiyoruz. Daha sonra Yunanistan ile resmi müracatımızı yapacağız" dedi.Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü de federasyona hükümet olarak gerekli her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Konuyu başbakan ve bakanlar kuruluna götüreceğim. Devlet olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi. Federasyon Asbaşkanı Ata Aksu ise UEFA'nın 9 bakanlığı ilgilendiren iki ülkenin hükümetinden isteklerinin olduğunu söyledi. Resmi mücaatın ise ise Mayıs ayında yapılacağı açıklandı.

1 Şubat 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED