T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Bize her gün sevgililer günü

Rahşan Ecevit, eşi Başbakan Bülent Ecevit'le birlikte geçirdiği her günün kendileri için 'sevgililer günü' olduğunu söyledi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Oran'da "Çalışma bürosu" olarak kullanmak üzere satın aldıkları yeni evlerinde bir grup parlamento muhabirini kabul etti. Yeni evlerinin kitapları sığdırabilmek için yine yetersiz kaldığından yakınan Rahşan Ecevit, "Evimiz zaten çok sıkışıktı. Bütün eşyaların üzerine kitaplar, dosyalar koymak zorunda kalıyorduk. Misafir geldiğinde büyük sıkıntı çekiyorduk. Yeni bir eve ihtiyacımız vardı, ancak para biriktirebildik. Ama şimdi yeni bir ev daha almamız gerekiyor" dedi.

Rahşan Ecevit, siyaset ve hükümetle ilgili konulara girmemeye özen gösterirken, özel hayatları ile ilgili sorulara açık cevaplar verdi:

Sevgililer Günü'nde Bülent Bey'e hediye alacak mısınız?

Hayır. Düğün, doğum günü oluyor, hiç birini biz kutlamıyoruz. Bizim için her gün öyle bir gündür.

İlişkinizde sanatçı kişiliğinizin etkisi var mı?

Bilemiyorum. Herkesin içini iyi yoklaması gerekir. İçlerini yoklamıyorlar harhalde. Onun için bazı şöyleri kelimelendirmek zordur.

'Pülümür'de Aşk' kitabınızın gelirini ne yapacaksınız?

Kitabın gelirini Pülümür'de derneğe bıraktık. Pülümürün köylerinin ihtiyaçları karşılanacak.

Yeni kitap çalışmanız var mı?

Var. Ama isterseniz içeriğinden bahsetmeyeyim.

Medeni Kanun sizi nasıl etkiledi? Evinizin tapusu kimin üzerine?

Bizim herşeyimiz ortak. Öteden beri mallarımız müşterektir. Ancak mal paylaşımı konusu mevcut evlilikleri kapsamıyor. Erkek milletvekilleri, mevcut evlilikleri kapsama aldırmadılar. Ayıp etmişler.

Af Yasası yüzünden çok ciddi eleştiriler aldınız. Bunlardan rahatsızlık duydunuz mu?

Ben rahatsızlık duymuyorum. Ama af basında çıktığı gibi de değil. Adalet Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre, af kapsamında dışarı çıkıp suç iyleyerek geri dönenler sadece 600 kişi.

Yeni bir af teklif etmeyi düşünür müsünüz?

O kadar sık da olmaz tabii.

BÜLENT BEY'İN ZİNDE GÖRÜNMESİ ALLAH'IN İŞİ

Bülent Bey'in son günlerdeki zindeliği sizden kaynaklanıyormuş. Güya Bülent'in iyi olmasında benim balık yedirmem etkili olmuş. Böyle bir şey yok. Allahın işi...

Bülent Bey, Parlamentodaki sigara kampanyasına imza vermedi. Sigara içiyor mu? Sigara içenleri küstürmeyeyim diye imza vermemiştir. Günde bir, iki tane sigara içiyor.

Anketler DSP'nin barajın altında olduğunu gösteriyor. Siz nasıl görüyorsunuz?Anketlere inanmıyorum.

Siz elektrik, su, doğalgaz faturasını öderken ne hissediyorsunuz? Gelmiş çare yok, ödenecek, diye düşünüyorum.

'RAHŞAN HANIM EŞİNİ ALDATIYOR'

Gazetecilerin çayın Ecevit'lerin hayatında çok önemli yeri olduğu yolundaki sözleri üzerine Rahşan Ecevit, "Size birşey söyleyeyim mi? Ben aslında çay sevmem" dedi. Ardından bir anısını aktaran Rahşan Hanım, "Yıllar önce bir gazetede 'Rahşan Ecevit eşini aldatıyor' başlığıyla bir haber çıkmıştı. Başlığı görünce çok üzüldüm. Sonra haberi okudum ki, ben birine demişim ki: 'Ben çay sevmem. Bülent günde 20-25 bardak çay içiyor, o kendisine çay koyduğunda ben de koyar, üzerinden bir kaç yudum alırım.' Hala çayı çok sevmem ama ayıptır söylemesi iyi yaparım" dedi.

Daha sonra Başbakanlık'tan gelerek sohbetin son bölümüne katılan Başbakan Bülent Ecevit'e de hemen çay sunuldu. Az önceki konuşmanın kendisine aktarılması üzerine Ecevit, "Aslında sever ama az içer" dedi. Bunun üzerine bir gazetecinin "Rahşan Ecevit, sizi aldatmaya devam ediyor, o zaman" diye espri yapması gülüşmelere yolaçtı.

 
Depremi yaşayan bilir
Bolu'da yaşayan depremzedelerin topladığı yardımlar, Afyon'a ulaştırıldı. Yardımların teslimi anında duygusal anlar yaşandı.
Altı ay taksitle kurbanlık
Kayseri'de bir besici, büyükbaş kurbanlıkları 6 ay taksitle satıyor. Kocasinan ilçesine bağlı Oymaağaç köyünde besicilik yapan Ramazan Şimşek, Cumhuriyet Mahallesi Kiçikapı Meydanı'ndaki kuruyemiş dükkanına astığı dev afişle, 6 ay taksitle ve kredi kartına 3 taksitle kurbanlık sattığını duyurdu. Şimşek, ekonomik kriz nedeniyle halkın alım gücünün azaldığı ortamda, bayram yaklaşmasına rağmen bekledikleri satışı yapamadıklarını kaydetti. 'Taksitle kurban kesilir'
Öte yandan, Kayseri Müftü yardımcısı Mustafa Gülaslan, kurban kesmenin bazı ekonomik ölçüleri olduğunu anımsattı. Temel ihtiyaçları dışında 80,18 gram altın değerinde mal sahibi olan kişinin kurban kesmekle mükellef olduğunu ifade eden Gülaslan, şu bilgiyi verdi: "Varlığa sahip olan bir kimsenin nakit parası olmayabilir. Bu, kurban kesemeyeceği anlamına gelmez. Ya birinden borç alır ya da taksitle kurban keser."

En güzel aşk mektupları
Sevgiliye, "Enisei ruhum" diye başlayan sayfalarca mektup yazarak ilanı aşk edilen; şiirlerle süslenen mektuplara pek rastlanmıyor artık. Şimdi "cep mesajları" moda. Çok değil, yirmi yıl öncesine kadar, sevgilisine açılmakta zorlananlarca rağbet gösterilen "en güzel aşk mektupları"ndan örneklere yer verilen kitaplar, eski kitap satanların raflarında sararmaya yüz tuttu. Bunların yerini, şimdi cep telefonlarından gönderilen mesajlar için yazılan kitap almaya başladı.
Mektubun kalbimi bir avuç kor gibi yaktı
Sevgilisine mektup yazmak isteyen fakat hangi kelimeleri seçeceğini, neler yazması gerektiğine karar veremeyenlerin imdadına, yıllar önce basılmış, şimdi eski kitap satanlarda bulunabilen "Sevgiliye Mektuplar ve Gençlere Aşk Öğütleri" adlı kitap ve benzerleri kitaplar yetişiyordu. Halen alıcısı bulunabilen 1979 basımı kitapta, örnek aşk mektuplarına yer veriliyor. Kitapta yer alan, aşk mektuplarından bir örnek şöyle: "Selma, benim biricik sevgilim; Mektubun kalbimi bir avuç kor gibi yaktı. Anlıyorum ki, talih bizden tekrar yüz çevirmeye başladı. Ne diyemeyeceğimi ben de bilemeyecek kadar perişanım şu anda... Baban ile konuş, bir insan ne kadar haşin, ne kadar hırçın olursa olsun, nihayet seven bir kalp, sevişen bir çiftin geri çevrilemeyecek dilekleri karşında yumuşamaya mahkumdur..."

13 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED