T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ÖZEL BİR YENİLGİ

2002 Dünya Kupası'nın ilk hazırlık maçını Güney Amerika grubunun başarılı ekibi Ekvator karşısında oynadık ve önemli dersler aldık. Kore'de oynayacağımız Kosta Rika maçının provasında eksik kadromuz üstün oynadı. Ama kalemize bir kez gelen Ekvator C.Tenorio'yla maçı aldı.

Seyirci desteğini arkasına alarak ve dörtlü defansla maça başlayan Millilerimiz, ilk yarının pas yüzdesini ve pozisyon oranlarını hep elinde tuttu. Kalemizde bir kez Kaviedes ile tehlike yaşadık. Ancak İlhan ile iki kez yakaladığımız net gol pozisyonlarından yararlanamadık. Bu arada Nihat'ın ilk yarının sonlarındaki serbest vuruşunu Ekvator kalecisi Chevallos başarıyla önledi. Bir ara sertleşen oyunda Emre Aşık, Kaviedes ile tartıştı. Nihat, Ümit Davala, Tugay ve kaptan Ogün'ün başarıyla mücadele ettiği 45 dakikayı golsüz geçerken aylar sonra ilk kez topla buluşan Hakan Ünsal hazır olduğunu gösterdi.

PENALTIMIZ VERİLMEDİ

İkinci yarıda Yıldıray'ın etkili oyunuyla baskı kuran ve pozisyonlar bulan Millilerimiz, İlhan ve Nihat ile yakaladığı gol şanslarını kullanamadı. Oyuna Fatih Akyel, Tayfun ve Ümit Özat'ı alan teknik direktör Şenol Güneş, ilk yarıdaki oyun disiplininden gittikçe kopan Millilerimizin bu yarıdaki defansının hatalarına çözüm bulamadı. Kalemize etkili olarak bir kez gelebilen Ekvator, oyuna henüz girmiş olan Carlos Tenorio'nun kafa golüne engel olamadı. Son dakikalarda ceza alanı içinde elle oynama hareketine Hollandalı hakem penaltı vermeyince şansımızı kullanamadık ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldık.

Taraftar havaya girdi

2002 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Hollanda'nın Breda'daki Fuji Film Stadı'nda oynanan hazırlık maçına Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi. Maçın başından sonuna kadar Ay-yıldızlı ekibimizi destekleyen taraftarlarımız bu desteğin Güney Kore ve Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda da süreceği sinyalini verdi.

DEMİRBAŞLAR OYNAMADI

Ay-yıldızlı ekibimizde aday kadroya alınmalarına rağmen, Sergen, Okan, Hasan Şaş, Ümit Karan, Alpay, Hakan Şükür ve Emre Belözoğlu sakatlıkları nedeniyle maç kadrosuna alınmadı. Beşiktaş'lı İlhan Mansız, Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Hakan Ünsal, ve uzun bir aradan sonra Milli takıma çağrılan Mustafa İzzet ilk 11'de sahaya çıkarken, Yıldıray Baştürk, Fatih Akyel, Ümit Özat, Arif, Mehmet Polat, Ömer, Tayfur, Abdullah ve Tayfun Korkut yedek soyundu.

Spor Yazarları
Ali Gümüş :
Çok yaşasın ölüler
 
Övgüyü hakediyoruz
"İstanbulspor maçının rövanşı ile bir hesap kapatmak zorundaydık, bunu da başardık" diyen Alman hoca "Zor bir iş başardık. Bunu ileriki günlerde diğer takımlar da görecek" dedi.
52 BİN+11=3 PUAN
Basın toplantısında "Puan kaybını kesinlikle düşünmüyorum" diyen Alman hoca, çok iyi bir iç saha maçı oynayacaklarını söyledi. Lorant "Avantajı kullanıp 7 puan farkı kapatacağız. Milli takımlara giden futbolcu sayıları eşit. Yorgun dönecekleri yanıma alabilirim" diye konuştu.
Aslan içine kapandı!..
1100 bilet artmazsa yönetim gitmeyecek
Trabzonspor barış istiyor
Samsun galibiyetiyle kötü gidişe "dur" diyen Bordo-mavili camia birlik ve beraberlik içinde çıkışa geçmek istiyor. Futbolcular, Avni Aker'de İstanbul'u yenerek taraftarıyla barışacak.
Süper Lig 22.Hafta Puan Durumu

Yeni Şafak'a 3 ödül
Güreş Federasyonu'nun yayın organı Güreşimiz Dergisi tarafından düzenlenen '2001 Yılı Oktay Kurtböke Basın Ödülleri' sahiplerini buldu. Yazılı ve Görsel Medyada yayınlanan eserlere 7 dalda ödül verilirken, spor servisimizin yazarlarından Ali Gümüş 2, muhabirimiz Engin Albayrak ise 1 dalda ödüle layık görüldü. 'En İyi Güreş Haberi' dalında Ali Gümüş birinci olurken, Engin Albayrak ise üçüncü oldu. Ali Gümüş, 'En İyi Güreş Yorumu' dalında da üçüncülüğe layık görüldü.

13 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED