T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Sezer: Uygarlık hepimizin

Cumhurbaşkanı Sezer, uygarlığın, insanlığın ulaştığı "ortak düzeyi" gösterdiğini belirterek, "Bu değerler belirli bir kültüre maledilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, insanlığın karşı karşıya bulunduğu ve ortaklaşa ivedi bir çözüm bulması gereken sorunların başında terörizm geldiğini belirterek, "11 Eylül olaylarının hemen ardından gerek İKÖ, gerek AB'nin terörizm karşısında sağduyulu ve ileriye dönük bir tutum benimsemiş olması umut vericidir" dedi. "İKÖ-AB Ortak Forumu"nun düzenlendiği Çırağan Sarayı'na saat 08.55'te gelen Cumhurbaşkanı Sezer, Forum'un açılışında yaptığı konuşmada, "İKÖ ve AB ülkelerinin 21. yüzyılın başlangıcında biraraya gelerek, insanlığın karşı karşıya bulunduğu orta ve uzun erimli sorunları birlikte belirlemeleri ve bunlara birlikte çözüm aramaları, evrensel barış ve gönence önemli bir katkı oluşturacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, bugün uygarlık olarak adlandırılan geniş değerlerin tümünün insanlığın ulaştığı ortak düzeyi gösterdiğini anlatarak, tüm dinlerin yücelttiği uzun bir etkileşim sonucu olgunlaşmış olan bu değerler ve kazanımların belirli bir kültüre veya ulusa maledilemeyeceğini bildirdi.

İnsanlığı tehdit eden unsurlar

İnsan haklarına, genel hak ve özgürlüklere saygının uluslararası toplumun ortak değeri durumuna gelmeye başladığını dile getiren Sezer, şunları kaydetti: "Ancak, bu olumlu gelişmeler başta yoksulluk ve gelir dağılımındaki dengesizlikler olmak üzere birçok sorunun henüz çözülmemiş olduğu ve terörizm, çevre kirliliği, uyuşturucu kaçakçılığı, örgütlü suç ve yolsuzluklar, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, ahlaksal-kültürel çöküntü ve bağnazlık gibi birçok tehdidin ortaya çıktığı gerçeğinin gözden kaçırılmasına yol açmamalıdır. İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu ve ortaklaşa ivedi bir çözüm bulması gereken sorunların başında hiç kuşkusuz terörizm gelmektedir."

Teröre karşı çifte standart olmaz

Terörden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Türkiye'nin terörün dininin, coğrafyasının ve uyrukluğunun olmadığını, terörizmin hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemeyeceğini ve bu tehdide karşı çifte standart uygulanmadan uluslararası işbirliği ve dayanışma içinde savaşım verilmesi gerektiğini savunageldiğini anlatan Sezer, şöyle devam etti: "Terörizm, hiçbir dine, etnik gruba mal edilmemelidir. Terör örgütlerinin, herkesin işine geldiği gibi değil, yapılacak nesnel tanımlar temelinde belirlenmesi ve terörle savaşımın buna göre sürdürülmesi gerektiğine de inanıyoruz."

 
Ecevit: Doğu ile Batı bütünleşmeli
Başbakan Ecevit, "Uygarlıklar çatışması savı geçerliliğini yitirdi" dedi.
'İKÖ VE AB'NİN ORTAK SORUMLULUĞU VAR'
'Ortaklarım samimiyetsiz'
MHP lideri Bahçeli, uyum yasaları konusunda muhalefetle ortak hareket eden ortaklarını 'samimiyetsizlikle' suçladı.
'Biz şehit istismarı yapmadık'
DYP'nin tütün gensorusu reddedildi
DYP'nin Hükümet hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. Oylamadan önce soru ve eleştirileri Hükümet adına yanıtlamak için söz alan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, "Tütün üreticilerinin zor durumda bırakıldığı iddiaları doğru değildir" dedi. Tütün konusunda Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde yaptıklarını "kadirşinaslıkla" hatırladıklarını ifade eden Karakoyunlu, Çiller döneminde tütün üretimine kota konulması ve prim ödemesi sayesinde stokların hızla azaldığını anlattı. Daha sonra yapılan oylamada, gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

13 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED