T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Dayakçıya Yargıtay resti

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eşini sürekli döven ve eşine "ölümün benim elimden olacak" diyen sanığın eylemini, iki ayrı suç olarak değerlendirdi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eşini sürekli döven, evden kovan ve "ölümün benim elimden olacak, başını taşla ezdireceğim..." diyen sanığın eylemini, iki ayrı suç olarak değerlendirdi. Genel Kurul, sanığın bu eylemleriyle "aile fertlerine kötü muamele" suçu yanında "tehdit" suçunu da işlediğine karar verdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin, resmi nikahlı eşini sürekli döverek, evden kovan ve atmaya çalışan, evin kapı kilitlerini değiştirerek eve girmesini engelleyen "ölümün benim elimden olacak, başını taşla ezdireceğim..." diye tehdit eden sanığı 4 ay hapse mahkum etmesine ilişkin hükmü onadı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanığa isnat edilen eylemin, iki ayrı suçu değil, sadece "aile bireylerine kötü davranma" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle karara itiraz etti. Başsavcılığın gerekçesinde, tehdit fiilinin, aile bireylerine kötü davranma suçunun unsurunu oluşturduğu ve bağımsızlığını kaybettiği belirtildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, itirazı oyçokluğu ile reddetti.

TEHDİT SUÇU DA VAR

Ceza Genel Kurulu'nun gerekçesinde, uyuşmazlığın, sanığın eylemlerinin bir bütün halinde "aile bireylerine kötü muamele" suçunu mu, yoksa "aile bireylerine kötü muamele" ve "tehdit" suçlarını mı oluşturduğu, başka bir deyişle tehdit suçunun aile bireylerine kötü davranma suçunun içinde eriyip erimeyeceği noktasında toplandığı belirtildi. Kötü muamelenin, beden bütünlüğüne zarar veren, hürriyeti ve haysiyeti esaslı biçimde rencide eden fiiller olduğu belirtilen gerekçede, aile bireylerine kötü muamele teşkil eden hareketlerin bağımsız bir suç teşkil edeceği yönünde kararlar bulunduğu bildirildi. Gerekçede, Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesinin son fıkrasıyla düzenlenen "sair tehdit" suçunun aile bireylerine kötü muamele suçu içinde eriyeceğini kabul etmenin mümkün olduğu belirtilen gerekçede, "Bunu kabul etmek mümkün ise de diğer fıkralardaki tehdit eylemlerinin bu suç içinde eridiğini kabul etme olanağı bulunmamaktadır" denildi.

 
Deney tüpünde dizbağı
Amerikalı bilim adamları, özel olarak tasarımlanmış bir tür ipek kullanarak deney tüpünde diz bağı geliştirdiler.
Hanımlar daha toplu! Türkiye'de yaklaşık 26 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada, erkeklerin yüzde 10'u, bayanların ise yüzde 25'inin obez olduğu ortaya çıktı.
HAMİLELİKTE BESLENME BOZUKLUĞU
Hamilelikte dengesiz beslenmenin hem anne adaylarının, hem de doğacak bebeğin sağlığını tehlikeye düşürdüğü bildirildi. Özellikle Anadolu'da kırsal kesimde, küçük yaşta evlendirilen genç kızların henüz kendi gelişmelerini dahi tamamlamamışken hamilelik döneminde demir ve vitamin eksikliği ile karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Yalçın Kimya, "Dengesiz beslenmenin en önemli belirtisi, hamilelikte fazla veya eksik kilo alınmasıdır" dedi. Prof. Kimya, hamilelikte çoğunlukla hamur işleri ve et ürünleri ile beslenen anne adayları fazla kilo alırken vejeteryan oldukları için nebati gıdalarla beslenmeyi tercih edenlerinse zayıflık problemiyle karşılaştıklarını ifade etti.
13 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED